Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula ula6464

Jakiepokarmy wprowadzac dla 16mies dziecka karmionego dotad wylacznie piersia?

Polecane posty

Gość ula ula6464

dosc dlugo zwlekalam z przestawienim dziecka na "normalne" jedzenie, i dlatego hcialabym jak najlepiej wprowadzic mu do jadlospsu nowe jedzenie poza mlekiem. nie chce kupowac sliczkow mnoze jakies przepisy? dziekuje

Gość teraz to już za późno
na jakiekolwiek zmiany. Zostaw go już na mleku. Mleko przecież jest bardzo zdrowe!

Gość 16 m ??? to chyba jakiś żart
ty jesteś normalna???

Gość ula ula6464
moje dziecko ma 16 miesiecy, za tydzien skonczy 17.. rozwija sie jak kazde inne dziecko.. wiec w czym widzicie problem.. nie ma nic lepszego niz mleko matki.. bede wdzieczna za wszelkie przepisy na domowe jedzenie dla takiego malucha.. co wasze dzieci jadly w wieku ok 1,5 roku? dziekuje

Gość ula ula6464
oczywiesice przezuwac umie bo czasem cos sobie wezmie od nas z talerza ale chodzi mi o typowo dzieciece przepisy, dziekuje

Gość xcdsferdfregrtg
prowo'D

Gość vghgh
musisz zacząć od podstaw, troche gotowanej marchewki, jabluszko a nie od razu gotowane potrawy

nie wiarygodne???????????moje dziecko też bylo karmione 8 miesiecy piersią i już od 6miesiaca jadlo inne rzeczy....wspólczuję tobie i twojemu dziecku. Jestem tylko ciekawa czy teraz na wiekszość pokarmow nie bedzie miał uczulenia. 1,5 roczne dziecko je już wszystko1!!!!!!!!!!!!!!!! JAKAŚ MASAKRA..JESTEM W SZOKU

Gość ula ula6464
nie musze od postaw, bo dziecko umie przezuwac wiec nie bede sie bawila w paćki z marchewki, chodzi mi o kolorowe obiadki, kanapeczki itd

Gość ula ula6464
agaczar13, ale uwierz mi twoje wspolczucie jest tu nikomu nie potrzebne :)

a co do przepisow to: kanapki z szyneczką, serkiem żółtym, jajecznica, twarożek, zupki-generalnie wszystkie, mieso indycze z korczaka, pulpeciki mielone, makaron-NO WSZYSTKO I TYLE

mój jak miał 16 miesięcy jadł już wszystko to co my. z tym ze od 6 miesiąca życia wprowadzałam mu inne jedzenie niż mleko. skoro do tej pory nie jadł nic poza mlekiem to zacznij wprowadzać pokarmy wg schematu, najpierw dania jednoskładnikowe warzywne, potem owocowe, potem 2-składnikowe, 3-składnikowe warzywne, potem dodaj mięso. poczytaj schematy i będziesz wiedziała. dziecko czy ma 6 czy 16 miesięcy musi się przyzwyczaić do innego jedzenia, do jego smaku, konsystencji, musi nauczyć się trawić coś innego niż mleko. więc to ze moje dziecko w tym wieku jadło np pieczony schab, ziemniaki i buraczki albo zupę kapuśniak nie oznacza ze ty pierwszego dnia możesz swojemu taki obiad zafundować!

Gość moja córka ma 18miesiecy skońc
zone, także jeszcze ją karmię, ale oprócz mojego mleka je wszystko inne co dorośli, nie mam zamiaru jej jeszcze odstawiac, tobie radzę wszystko dawać tylko wiesz ostrożnie, takie dziecko już naprawdę dużo może jeść, moja córka najbardziej lubi rosołek z makaronem, krupnik, pomidorową, i rybę, wszystko zdrowe, jak chcesz mozemy popisać na gg bo tutaj zaraz cię strasznie zjadą!!!!!za tak długie karmienie, bo tutaj długo karmiące matki to najgorsze zło, przekonałam się na własnej skórze, autorko głowa do góry

Gość ula ula6464
mała agatko wez przeczytaj moja wypowiedz i nie zadawaj glopich pytan ,ok?

Gość ula ula6464
agatko tu masz cytat w ktorym jest odpowiedz skad wiem ze moje dziecko umie przerzuwac: oczywiesice przezuwac umie bo czasem cos sobie wezmie od nas z talerza

nie mówi nikt ze nie można dziecka karmić...ale do 16 miesiąca nie dawac dziecku NIC!!!!!!! dla mnie to szok No wlasnie skąd wiesz,że umie przeżuwać i lykać...tym bardziej takie rzeczy jak chleb, kotlet, wędlina, ziemniaki, jabłka???

Gość ula ula6464
agaczar 13 "oczywiesice przezuwac umie bo czasem cos sobie wezmie od nas z talerza " :O :O :O ślepe czy czytac nie łumiejo???

przepraszam, nie wyświetlił mi się twój poprzedni post. poza tym skąd tej jad? napisałam też pod spodem że nie musisz tego miksować, ale zacznij dawać po kolei! poza tym karmienie karmieniem, ale powiedz mi dlaczego wcześniej nie rozszerzałaś diety? sama karmiłam 11 miesiecy i chciałam dłużej ale synek nie chciał, ale dawałam też inne jedzenie.

Gość this is sztuczna inteligencja
kolorowe obiadki ??:D:D:D:: podaj schabowego i farbkami pomaluj :D :classic_cool: będziesz miała kolorowy obiadek :D Tępa babo w tym wieku dziecko powinno jeść to co wy !!!!!

Gość moja córka ma 18miesiecy skońc
ula napisz mi swoje gg

Gość ula ula6464
mala agatko najpierw napisals ze skad wiem ze umie przerzuwac wiec Ci odpisalam zebys przeczytala, a post o tym co dawac doszedl pozniej i dziekuje za rady

nich dziecko już zacznie jeść to co i wy i tyle..normalne, że nie mocno przyprawione, lepiej gotowane niż smażone no i przede wszystkim owoce i warzywa w rączkę dać

Gość ula ula6464
" w tym wieku dziecko powinno jeść to co wy" oo tak napewno :O ma pic wino, jesc pizze, frytki itd na obiady, no bo przecuez wedlug twojej madrej glowy moze jesac juz wszystko? boze :O :O

Gość this is sztuczna inteligencja
gdzie to się ulęgło ???? twoja tępota aż bije po oczach !