Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula ula6464

Jakiepokarmy wprowadzac dla 16mies dziecka karmionego dotad wylacznie piersia?

Polecane posty

niekoniecznie, najpierw napisałam co dawać, potem zadałam pyt o przeżuwanie, a potem o tym w jakiej formie skoro umie przeżuwać. nie wiem czy to jest jakiś problem zrobić obiad dla dziecka? dobra znikam.

Gość ula ula6464
agaczar13 dzieki Ci bardzo... a jakie owoce dawac do raczki? banana np? jablko? jakie sa ":pierwsze"? dziekuje ze mi cos konkretnego piszesz

Gość this is sztuczna inteligencja
to masz zajebisty jadłospis :-o

ja nie jem pizzy nie piję piwa, nie jem golonek i innych tłustych rzeczy! więc dziecko też tego nie je! ale zasadniczo może jeść wszystko!

Gość ula ula6464
this is sztuczna inteligencja ojojoj nie zesraj sie czasem hahaha :D :D

NIKT NIE ZABRANIA DŁUGO KARMIĆ DZIECKA KAŻDEGO SPRAWA, ALE WSZYSTKIE SIĘ DZIWIMY, ŻE 1,5 ROCZNE DZIECKO GENERALNIE NIE WIE CO TO INNY POKARM NIŻ MATCZYN MLEKO..A TAK NIE POWINNO BYĆ

Gość this is sztuczna inteligencja
słownictwo zresztą też masz zajebiste .... widać że inteligencją to ty nie grzeszysz

Gość ula ula6464
No mamusie dalej, poććie sie by mi dogryzac, hahaha :D marnujcie swoj czas ktory powinnyscie poswiecic na sprzatanie domu bo dziecko spi, zajecie sie nim bo chce uwagi a wy klikacie tu na kafe.. no dalej :D

Gość moja córka ma 18miesiecy skońc
nie chcesz pomocy ok,

Gość ula ula6464
this is sztuczna inteligencja i ty smiesz sie o slownictwo mnieczepiac? a kto klnie ? nooo? hahahahaha

pewnie, że jabłko, banan, oczywiscie dobrze wymyte, zaraz pojawią się śliwki, brzoskwinie dzieci to uwielbiają...no i winogron tylko bez skórki dla bezpieczeństwa

Gość ula ula6464
agaczar13, dziekuje i winogrona bez skórki tez tak myslalam

Gość mleko truskawkowe
agaczar13 nie wysilaj się przeciez to prowokacja, dziecko do tego wieku padło by z głodu na samym mleku, nawet modyfikowanym

Gość ula ula6464
dziwne masz teorie bo moje dziecko jakos nie padło.. baa.. ma sie świetnie :)

Gość mleko truskawkowe
Wyobrażacie sobie jaką anemię miało by półtoraroczne dziecko tylko na mleku matki ???

Gość mleko truskawkowe
Jasne a jak dostarczasz mu żelazo? jakies preparaty witaminowe?

Gość ula ula6464
wszystkie witaminy ma odemnie.. dziecinne pytania zadajesz.. z ksiezyca sie urwalas ze nie wiesz ze mleko maki zawiera wszystkie potrzebne witaminy? :O

Gość mleko truskawkowe
wprowadziłaś dziecku gluten? jajko? mleko krowie? umiesz korzystać z google ? tam jest wszystko na temat wprowadzania nowych pokarmów Macie pediatrę? chyba nie bo żaden by się na taką diet nie zgodził :o prowokacja i to marna albo zaniedbanie i to porządne :o

Gość mleko truskawkowe
z ksiezyca sie urwalas ze nie wiesz ze mleko maki zawiera wszystkie potrzebne witaminy? tak dla dziecka do 6 miesiaca życia z wyjątkiem witaminy D3 i K - Twoja wiedza jest imponująca

Gość ula ula6464
marna prowokacja? nie sadze, zobacz prawie 2 strony wpisów.. marne prowo zdechloby po kilku postach :D

Gość to nie karm
Po co chcesz go przestawić na zwykłe jedzenie? Przecież im dłużej na piersi, tym lepiej! Ja pociągnęłabym tak do 1 klasy podstawówki. A nawet wtedy możesz swojemu szkrabowi dawać mleczko z piersi w termosiku:D Boże, to chyba prowokacja, to nie może być prawda!

Gość mleko truskawkowe
marna, marna, wpisy dotyczą tego w 90% tego że temat dalece wyszukany, mało kto podąża za Twoją prośba uświadamiania w rozszerzaniu diety niemowlaka

Gość ula ula6464
czego by wpiosy nie dotyczyly, wkrecacie sie, nawet Ty .. a taka mundra niby jestes, a jednak poswiecasz mi swoj czas.. piszesz.. haha :D

Gość mleko truskawkowe
Ty mnie z mojego czasu nie rozliczaj ;)

Gość ula ula6464
Zadnej porady tu nie dostane widze.. a nie bede udowadniala ze to nie prowokacja.. zauwarzylam ze dla was co ktorys temat to prowokacja. nie macie nic do doradzenia to najlatwiej napisac ze prowokacja i nic nie pomoc.

Gość ula ula6464
czy ktos cos poradzi jeszcze? czywasze dzieci w wieku 17 miesiecy jadly np slodycze, ciastka?

Gość csafdfd
nie pytaj o słodycze i ciastka, bo najpierw długo zajmie Ci przestawianie dziecka na owoce i warzywa, gluten i mleko zostaw na pozniej, jesli jelita nie sa przygotowane na taką "rewolucję" to chyba szaleństwem byłoby dawac ponad 1,5 rocznemu dziecku ciastko na "dzien dobry "skoro nie zna normalnego jedzenia", ktore powinno byc juz wprowadzane rok temu... karmien ie piersią- jest ok, ale od pewnego miesiąca TRZEBA wprowadzac inne pokarmy i nawet nie ze wzgledu na niedobory po mleku matki, ale w celu ćwiczenia mięśni żuchwy i wyrabianiu "smaku" u dziecka. pozniej nastepne tematy bedą pt. "moje dziecko nie chce jesc, co mam robić?" uczyć od małego, że jedzenie, to jedzenie, nikt tu nie mówi o piwie i frytkach dla dziecka...

Gość csafdfd
wiec wprowadzaj pokarmy po kolei te polecane od 6 miesiąca, jest masa tych tabelek w necie, działajac na własną rękę i karmiąc na "własnie tak MI sie wydaje" tylko zaszkodzisz dziecku.

Gość chybaa umręęę
i co wy durne baby z forum w to wierzycie?? chyba już trochę za długo siedzicie na tym forum że w takie kłamstwo uwierzyłyście. Nie wiem kto jest głupszy te co odpowiadaja na te pytania czy autorka co wymysla takie prowo.....16 miesięcy na piersi ciekawe kto by pierwszy umarł z wycieńczenia ty czy twoje dziecko.....idiotka goni idiotkę