Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

internetowa

Co zabrać na urlop do Egiptu?

Polecane posty

Ja osobiscie zelazka nigdy nie wzielam, ale przewaznie nie jezdze sama, wiec zawsze licze na to, ze ktos inny wzial. Co nie zmienia faktu, ze na ostatnim urlopie zelazka uzylam raz, a kolezanka tylko przeklinala, ze jej miejsce w walizce niepotrzebnie zajmuje. To jeszcze zalezy od tego ile i jakich ubran chcesz zabrac, ale z doswiadczenia wiem, ze przewaznie nawet o prasowaniu sie nie mysli ;)

Męża się nie da zapomnieć :P On się stresuje, że będą mnie podrywać i zaczepiać :) No cóż może troszkę babskie ego podładuję :P

Gość dobrego humoru
nie zapomnijcie :)

Ja mam takie malutkie turystyczne :) Nie zajmuje dużo miejsca. Chyba po weryfikacji spakowanej garderobie zdecyduję o tym czy je zabrać czy nie :)

Dobry humor przede wszystkim! :) Mamy troszkę stresu związanego z pozostawieniem firmy z "obcymi" ludźmi. Są to nasi niby zaufani pracownicy, jesteśmy z nich zadowoleni, ale codziennie są pod naszą kontrolą i boimy się, że podczas naszej nieobecności poczują za dużo luzu :O To główny powód przez który praktycznie nie korzystamy z urlopu...

Tak bedzie najlepiej, bo nie ma sensu brac zelazka do jednej sukienki, a i tak mozesz jej nie zalozyc. Ja osobiscie najbardziej lubie urlopy nieplanowane, wtedy nie mysle, czy wszystko zabralam, czy cos jeszcze by mi sie nie przydalo. Nie raz mialam sytuacje, ze dostalam telefon "za 3 godziny lecimy na wakacje" i wlasnie takie wakacje wspominam najlepiej. Nie jedziesz przeciez na jakies odludzie, w razie czego, mozesz wszystko dokupic na miejscu. W tym hotelu nie bylam, ale wyglada naprawde w porzadku. Opinie zawsze sa rozne i przewaznie nie biore ich az tak bardzo pod uwage. Oczywiscie nie, jesli roi sie od zdjec karaluchow w pokoju, ale to juz inna bajka.

Długo szukaliśmy hotelu, w którym chcieliśmy odpocząć. Ten spodobał nam się najbardziej :) Biorąc pod uwagę, że nie mieliśmy zbyt dużego manewru co do daty to ten spełnia z opisu nasze wymagania :) A Jakie miejsca z własnych podróży możecie polecić? :)

Gość Agnessanna
Twoj hotel jest O.K.Ma dobra opinie, bedziesz zadowolona. Sprawdzilam go i poczytalam opinie. A kiedy lecisz , teraz , czy pozniej i na ile. Juz teraz moge ci powiedziec ze bedzie cieplej duzo cieplej niz polskie lato.Dlugich spodni raczej nie ubierzesz, nawet wieczorem.

Gość na zemste faraona
i biegunke działa najlepiej loperamid wzf. niby jest na recepte ale ci go sprzedadza ;)

Lece jutro! Na 7 dni :) Jak opętana sprawdzam pogodę. Zupełnie nie wiem czego się spodziewać. W każdym serwisie podają inną temperaturę :o

Gość na zemste faraona
ciepło jest pewne, opalac sie mozna, woda tez ok ;) tylko mozliwe ze wieje dosc duzy wiatr i sa duze fale w morzu ;) ogolnie pogoda bedzie okey

Gość na zemste faraona
i zaopatrz sie w loperamid, wezmiesz w razie czego 2 tabletki i po problemie ;) wyprobowany przez nie jedna osobe w egipcie, turcji ,tunezji i w polsce ;)

Gość Agnessanna
W hotelach zelaska sa . Ale po co ????? Wez tak zeby nie prasowac. Oni za drobna oplata piora i prasuja. Jedz tam tak ubrana , ze na miejcu zzucisz coe i bedziesz w cieniutkiej bluzeczcze.Z dlugim rekawem , ewentualnie jedna rzecz. Ogolnie przechodzisz w kostiumie kapielowym i na ramiaczkach. Nawet noce sa cieple, ale do wytrzymania. Hotel wybralas dobry nie rob sobie niepotrzebnych mysli jest o.k. Dobrze miec cienkie plazowki, czy duze chusty, tak zeby sie zawinac i isc na posilek (na plazy). Na terenie hotelu mam "torbe" plazowa, z aparatem , grzebieniem , olejkiem do opalania itp. Taka na ramie ktorej nie szkodzi slonce i piasek. Buty wyjsciowe , na obcasie , moze na wieczor , ale raczej nastaw sie na klapki i japonki.

Gość Agnessanna
Bedzie cieplo ok27-35 w dzien wieczorami 30. Bywam tam o tej porze od lat . Tego roku lece tez , ale za tydzien . Zycze ci wspanialego urlopu. Przygotuj sie na upaly . I rezerwowo sweterek, albo wiatrowke.

Gość Agnessanna
Faraonek- to pisalam, staraj sie nie lyknac wody nieprzegptowanej. Nie bierz lodu do drinkow. Nie wszscy go maja 1:50 i nawet gdyby , to tak pol dnia , albo caly. Troche schudniesz. U nich w aptece, niedrogo dostaniesz tez dobre srodki. Bez tabletek jeden dzien i kilo mniej na wadze. Wszystko bedzie dobrze.

Przede wszystkim należy wziąć dobry aparat fotograficzny. Widoki są tam niesamowite i szkoda by było ich nie uwiecznić. Możesz tez pomyśleć o kamerze. Moda uda ci się nagrać jakiś ciekawy filmik z podróży.

Gość revitaly
Ja teraz myślę czy nie wybrać się jeszcze we wrześniu na tydzień do Egiptu, na http://allinclusive.com.pl/ znalazłam dzisiaj ofertę gdzie taka wycieczka (wraz z przelotem i wszystkimi opłatami) do Hurghada wynosi niecałe 1400 zł więc kusząca cena. Czy ktoś tam był? Jakie jest to miasto?

Gość warto zabrać prezerwatywy
:)

Gość Martau32
Warto zorientować się jakie ubezpieczenie oferuje nam ubezpieczyciel Wszystko zależy jaki oferowany jest zakres ochrony oraz suma ubezpieczenia. Zdarza się, że trzeba dodatkowo wykupić ubezpieczenie NNW. Jeśli chodzi o to ubezpieczenie, jego ochronie, więcej info pod linkiem http://www.ubezpieczenieturystyczne.com.pl/a/nnw-w-ubezpieczeniu-turystycznym-przezornosc-przydatna-na-wakacjach/3.html

Gość gość
duzo letnich ciuszkow zwarcam szczegolna uwage na bardzo dobry krem z filtrem bo skora bedzie schodzic ,opalac sie powoli na poczatku filtr najlepiej 40-50 tka nie wiem gdzie lecicie bo jak na rafy to maski do nurkowania,koniecznie obuwie do wody bo pelno raf i mozna pokaleczyc stopy ,moga byc takie plastikowe najlepiej sie sprawdzaja jak dla mnie :) fajki jak ktos pali wodki jak masz allinklusive nie kupuj na bezclowym bo nie wypijecie :) koniecznie nakrycia glowy okularow nie polecam zakladac podczas opalania bo sie mozesz zdziwic wieczorem przed lustrem :D

Gość gość
kosmetyki pielegnacyjne do ciala tego ci troche zejdzie no i ubrania takie plazowe jak i na wychodne wieczrem kolacja,obiad oraz posiadowki przy drinkbarze :) wiecej nic nie potrzebujecie choc to zalezy od hotelu do jakiego sie wybieracie

Gość gość
smectwa, stoperan, lacto vaginal, maść przeciwgrzybiczna do stóp, smaruj codziennie. używaj tamponów wchodząc do basenu (tak radził mi gin), jeśli coś złapiesz to 'na wierzchu', łatwiej wyleczyć. karoten w tabletkach, zacznij brać miesiąc przed wyjazdem. dużo letnich ciuchów, nakrycie głowy, porządne okulary z filtrem, klapki. jeśli to typowy wypoczynek w hotelu to powinno ci to wystarczyć. jeśli będziesz zwiedzać - lekka letnia koszula z rękawem do łokcia, długa letnia spódnica (jeśli meczety), sandały porządnie trzymające stopę albo pełne buty typu espadryle (piramidy, wszędzie jest żwir, z trampków może być ciężko wytrzepać). nie wycinaj na miejscu skórek przy paznokciach i uważaj z depilacją, uwaga na wszelkie skaleczenia. markowe kremy w porządnym faktorem (drogeryjne faktory przestają działać po pół godzinie). nie pij wody niebutelkowanej, myj zęby tylko wodą z butelki, nie wlewaj sobie do ust wody w trakcie prysznica. soczewki też tylko w butelkowanej wodzie, duża butla płynu do soczewek i kropli. drinki bez lodu, nierozcieńczane. uważaj co ci nalewają, w tańszych hotelach rozcieńczają colę czy rum. nie jedz gołębi (w ogóle lepiej unikać mięsa, tam mają kiepskie przepisy dotyczące badania mięsa). gołębie są chwytane przez obsługę hotelową na dachach. pasożyty są bardzo groźne. jeśli złapie cię biegunka - przegotowana woda z łyżeczką cukru i łyżeczką soli, smecta i węgiel. stoperan tylko jeśli musisz wyjść z hotelu, lepiej nie 'kisić' zatrucia w jelitach. węgiel wchłania toksyny, ale nie powoduje 'zatkania'.

Gość gość
nie dawaj w łapę przy recepcji - poczekaj aż zobaczysz pokój, daj 20 dolarów (albo więcej) boyowi i powiedz wyraźnie, że chcesz lepszy pokój. jeśli dasz od razu przy recepcji to i tak najpierw zaprowadzą cię do gorszego. tak to u nich działa. miej dużo drobnych na napiwki.

Gość markkk
ja zabralem stoperan i nifuroxazyd ale w sumie nie byl potrzebny :) woda tak jak powyzej tylko z butelki do mycia zebow rowniez za basenu nie korzystalismy a jedynie morze lodu do drinkow absolutnie nie! poza tym nie moglismy narzekac poza monotonnym jedzeniem glownie jesli o posilki miesne chodzi :) milego wypoczywania !

Gość markkk
drobne owszem sie przydaja ale drobne doslownie 1 eu 2 eu nie ucz od razu duzymi napiwkami i nie za czesto !

Gość gość
Ledwo zaczelam czytac, a juz musialam skonczyc. Ta swiatowa Agnessanna jest w******jaca.