Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

internetowa

Co zabrać na urlop do Egiptu?

Polecane posty

Pierwszy raz lecę na wakacje do Egiptu. Czy są jakieś rzeczy, które muszę koniecznie zabrać? Co Wy zawsze pakujecie na wypoczynek? Dziękuję z góry za porady :)

Nic specjalnego nie musisz brac. Po prostu odpowiednio do pogody - krem z wysokim filtrem, jakies nakrycie glowy, warto tez wziac leki na problemy zoladkowe (ponoc bardzo czeste w Egipcie, choc ja nie mialam takiego problemu) i jesli bedziesz chciala zwiedzac, to odpowiednie ubranie.

Już się o to postarałam ;) Z pewnością zabiorę naszą polską wódkę, żeby się regularnie odkażać :P Kupiłam mocny filtr do opalania, kremy po opalaniu, plastry, karoten w tabletkach( :p )...

Gość i tak powiem...
rozum

A co do ręczników... Jakoś mam opory z korzystania z ręczników hotelowych. Wole zabrać swój... Nie wyobrażam sobie wycierać okolic intymnych tymi oferowanymi przez hotel.

Gość alexuusia
Dobrze, że chcesz zachowywać higienę, bo syfów tam nie brakuje :O

Co do tej opcji ALL, to radzilabym nie przesadzac. Przewaznie dostepne sa napoje lokalne i to tez nie najwyzszych lotow. No i jeszcze mozna wyrobic Miedzynarodowa Karte Zdrowia, tak przezornie.

Wybrałam podobno jeden z najlepszych hoteli w Hurghadzie, ale mimo wszystko nie chce narażać się na jakieś uczulenie czy coś innego :O

Gość gerganna
smecte koniecznie

Gość Agnessanna
Nueve , to cudowne powietrze z polski z tablica mendelejewa, tak konserwuje, ze ta biedna turystka w Egipcie umze od nadmiaru swiezego powietrza !!!!!! Tych borokow polakow tak pocieszaja , tam panuja choroby i ci sie ciesza, bo i tak ich na podroze nie stac. W 4-5 gwiazdkowym hotelu jest super. W Polsce nie ma 4-5 sa tylko 3 gwiazdkowe.

Gość może ryż z roztopionym
po co ci karoten w tabletkach w egipcie? zacznij łykac już teraz bo pozniej zadnego efektu nie da

Gość egiptomania i tyle ; ))))
Byłam w Egipcie kilka razy i pwoeim ci, że nie musisz brać nic specjalnego - krem z wysokim (!) filtrem, kilka tiszertów, krótkie spodenki, gazety z ramach nudy, kosmetyki, nakrycie głowy.

Gość rowereek
Co ciekawego w wypinaniu pupy na gorącej plaży? Nie lepiej sobie nad jeziorkiem połazić, popływać kajakiem, łódką, albo połazić po górach i tam np na rowerku pojeździć? :)

Agnessanna nie jestem żadną zadufaną księżniczką, która wymaga bóg wie czego. Szanuje tradycję i obyczaje innych narodów i nie czuję się w żaden sposób lepsza. Nie jestem też typem bambery, ani pozerką która w domu a syf a na wyjeździe zachowuje się jak hrabina. Na jaki hotel było mnie stać, taki wybrałam a nazywa się Iberotel aquamarine w opcją All. Co do mojej ostrożności w kwestii używania hotelowych ręczników myślę, że nie jest to oznaka braku szacunku do Egipcjan :P Na szczęście każdy może mieć swoje zdanie :)

Gość Agnessanna
internetowa - Bedziesz miala piekny urlop. Bedziesz w Hunghardzie, cieplej niz s.s. Ne reaguj na podrywy, ani ich zachwyty. Jedz, pij i zwiedzaj. Powiem szczeza tydzien to zamalo, ale cos. Nastaw sie na to ze lecisz na inny kontynet, inne zwyczaje, inne jedzenie. Ptraktuj to jako wycieczke ksztalczaca nie porownuj ich do polski i polskich potraw. Obejrzyj, zwiedzaj.Wrocisz na swoje , a to tylko zwiedzasz.

Nie byłam na urlopie już chyba 5 lat. Ciągle tylko praca i praca przy rozkręcaniu firmy. Chciałam się wyrwać z miejsc mi znanych w inne nieodkryte, z inną kulturą i krajobrazem :)

Agnessanna, ja bym z ta czystoscia powietrza w Egipcie nie przesadzala. Zarowno Polska jak i Egipt do najczystszych panstw nie naleza, wiec nie postrzegajmy Egiptu jako szczytu luksusu. Rzeczywiscie, hotele 4* w Egipcie roznia sie standardem od hoteli 4* w Polsce, jednakze nie mozesz powiedziec, ze nie ma u nas hoteli 5* czy wlasnie 4*.

Gość Agnessanna
Przepraszam za bledy, ale po polsku nie mowie i malo pisze.

Gość Agnessanna
Nie w Polsce nie hoteli 5 gwiazdkowych.Nie jestem hotelarzem. Ale Ani Hotel Warszawa w Warszawie, Ani Radizon, ani Neptun. Nie ma , naprawde nie ma. Nawet w Promienicach (hotel politykow) nie ma 4, ani5 gwiazdek. Moze cos w ostatniej pieciolatce dobudowali.

Gość Agnessanna
wstydze sie ze jestem polaczka udaje wielkiego swiatowca niewiadomego pochodzenia :classic_cool:

Gość jak to w PL nie ma 5gwiazdk.
a Sheraton w Warszawie to niby co? :P

Gość qwetet5
co do leków na problemy żołądkowe to w Egipcie jest inna flora bakteryjna i nasze polskie leki nie działają w takich przypadkach, więc nawet ich nie bierz. Tam na miejscu możesz kupić leki bez problemu, nie pamiętam nazwy tego na biegunkę ale zapytaj rezydentki a na pewno będzie wiedziała

Gość qwetet5
o właśnie mi się przypomniało, Antinal, dużo pisze o nim w necie ja go zakupiłam na stacji benzynowej :)

Nie kupiłam żadnych stoperanów :P Poczytałam i rzeczywiście nie działają nasze wynalazki :) A może któraś z Was była w tym hotelu? W necie są pozytywne opinie o nim, ale nie wiem na ile to pisali turyści a ile podszywy z biur podróży :P