Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chrzestna

do dobrze gotujacych/pjekacych mam...

Polecane posty

Gość mama chrzestna

Potzrebuje łatwego ale fajnego przepisu na ciasto,takie zeby wszystkim smakowało i nie bylo trudne w wykonaniu...pomoze ktoras mama?

przepis na sernik składniki: - 1 kg sera (gotowy na sernik w wiadereczku nie wymagający mielenia, bez żadnych dodatków) - 8 jajek - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 300g cukru - cukier waniliowy (podwójna porcja na 1kg mąki) - rozpuszczona wcześniej kostka masła wykonanie: ser, masło, cukier, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i 8 żółtek (białka oddzielamy) miksujemy aż masa będzie jednolita. Białka ubijamy osobno ze szczyptą soli. Sztywną masę z białek dokładamy do masy serowej i miksujemy na najniższych obrotach. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, pieczemy ok. 1h w temp. 170 stopni C. (w przepisie nie ma proszku do pieczenia, nie jest potrzebny) Jak chcesz, to mogę napisać Ci jeszcze przepis na ciasto krówka, które nie wymaga pieczenia, a jest pyszne

Gość kapuera1000
a jakie to ma byc ciasto, podchodzace bardziej pod babke, moze z masa?

Gość To jest super. Ostatnio
piekłam na święta pierwszy raz i super się udało. Nie dodawałam tylko skórki do kisielu tylko troszkę skórką posypałam po tym kisielu, bo byłoby za gorzkie, pomimo długiego parzenia Aha i biszkopt robiłam normalnie, nie tak jak z przepisu dokładnie, dodałam jedno jajko więcej i podzieliłam na dwie blachy, żebym nie musiała kroić http://www.wielkiezarcie.com/recipe26414.html

Gość bukaaa
pyszny trociniak, dzięki dodatkowi jabłek ma lekko kwaśny smak. Krem: 1/2 L mleka/1op.cukru waniliowego/1 szkl.cukru/po 2 łyżki maki pszennej i ziemniaczanej/kostka masła. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki i wspypujemy obie mąki, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami i gotujemy budyn. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Masa jabłkowa :3 galaretki agrestowe/1litr wody/5 jabłek. Robimy galaretkę z 1 litra wody, gdy będzie już zimna, dodajemy utarte jabłka. Wierzch op. wiórków kokosowych/2 łyżki masła/2 łyżki cukru masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy kokos i cukier. Smażymy mieszając, do lekkiego zrumienienia Pieczemy biszkopt, na to 1/2 masy budyniowej, galaretka, pozostała część masy (przed wyłożeniem galaretka musi być twarda), posypka kokosowa.

Ja kiedy potrzebuję super ciasto, kupuję spody tortowe, śmietanę kremówkę i śmietanfix. Ubijam śmietanę i przekładam spody. Wychodzi super tort!!!

Gość bukaaa
No faktycznie super, wszystko sztuczne. :o