Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama trojaczków-już!

urodziłam trojaczki ;)

Polecane posty

Hahaha ja też bym chciała synka,no ale nie wiem czy się jeszcze kiedykolwiek zdecycydujemy na dzidziusia :) .

Gość pewnie,,dd
to mleko 60 lat jest juz na rynku .produkowane w niemczech. ja jako dziecko tez dostawalam to mleczko jak mama przestala mnie karmic

no właśnie na tą kupkę to musz euważać,szczególnie u Nadii,bo ona jakoś tak rzadko się załatwia,a smółkę wydaliła pod koniec drugiej doby .

Ja na razie chcę jak najmniej dokarmiać mm bo dużo mam pokarmu i chce karmić swoim mleczkiem. Na razie tylko mieszankę na noc dawalam i w nocy.

Gość gość
Gratulacje :) Ja marzyłam zawsze o mnogiej ciąży hehe :) Trojaczy poród to pewnie przeżycie :) Życzę zdrówka :)

Gość pewnie,,dd
roznie z tym jest moj starszy robil odrazu po urodzeniu kilka kupek a drugi wcale wiec zalezy od dziecka zalezy ile wod plodowych zdarzyl wypic przed porodem to wiecej wydali smolki mi sie marzy jezszce jedna coreczka albo dwie hehe .mamy warunki ,ja po ciazach wygladam bardzo dobrze zero rostepow lubie byc w ciazy to niesamowite nosic w brzuszku takie slodkie malenstwo dac mu zycie i dzieci moje sa kochane i grzeczne ale to tez zakezy od podejscia bo do dziecka nawet takiego kilkudniowego trzeba duzo mowic przytulac to wtedy czuje sie bezpieczne i kochane wiec nie placze ciagle .takie placzki sa przewaznie u kogos kto nie planowal ciazy nie radzi sobie i dziecko to czuje stad placze.

Gość pewnie,,dd
ja tez tylko na noc mleko humane dawalam zebym wiedziala ze sie najadl i ladnie spal bo w dzien to moge odciagnac lub dac piers na zawolanie a w nocy trzeba sie wyspac by miec sily

my staramy się poświęcać czas dziewczynką jednakowo,moja mama też mówiła,ze do dziecka trzeba dużo mówić przytulać :) . No właśnie Nadia tak nieregularnie się załatwia,ale nie ma żadnych wzdęć ani nic,więc nie pomagamy jej . Położna mi mówiła,że jak się dziecko karmione naturalnie kilka dni nie zalatwia to normalne,ale jkaby już miała jakies bóle brzuszka czy coś,to można wsadzić koncówkę termometru w pupkę . Ale ja bym się bała,ze zrobię jej krzywdę .

Mania-- dziękuję bardzo,oj przeżycie,przeżycie niezapomniane ;)

Gość pewnie,,dd
na brzuszek sa herbatki takie chyba z hipp po tygodniu mozna dawac z koperkiem . mi polozna powiedziala jak dziecko ma zatwardzenia dac cukier mlekowy jak biegunke to cukier winogronowy

Gość uylfk
gratulacje! odnośnie humany to ja proponuję wprowadzać ją jak już coś bardzo ostrożnie ja mojej córce zaczęłam podawać humanę hipoalergiczną w 9 msc życia i dostała od niej meeeeeeeeeeega zaparć do dziś ma po niej ślad w postaci zgrubienia nad odbytem(uprzedzając: oczywiście kontrolujemy to u lekarzy)

To,że są te herbatki to wiem,bo nawet w tej wyprawce ze szpitala dostałam taką małą saszetkę dla każdej ;) .a podobno jak dziecko jest karmione naturalnie to nie trzeba dopajać,a jak jej mieszanką to mam dopajać ?

Gość uylfk
do pewnnie,,dd twoja teoria odnośnie płaczu dziecka jest oszałamiająca!!

Dobrze z tą humaną będę uważać,dziekuję .

Gość pewnie,,dd
ale u zdrowego dziecka bez skazy i bez alergii nie trzeba podawac hipalergicznego mleka . mozesz dopajac herbatka ,przegotowana woda mozesz tez nie dawac nic to zalezy od ciebie najwazniejsze to to zeby wprowadzic inne posilki po 4 miesiacu jak jest karmione sztucznie a naturalnie po 6 miesiacu tyle herbatka nie zaszkodzi

a czyli spokojnie mogę dopajać ? To super,dziękuję bardzo ;) A mam pytanie : czy dzieko się kąpie codziennie ? Wiem pytanie banalne,ale to moje pierwsze dzieci:D

Gość pewnie,,dd
to nie teoria a praktyka.. polecam ksiazke jezyk niemowlat mi duzo pomogl przy 1 dziecku

Gość pewnie,,dd
ja mieszkam w niemczech i tutaj mowia zeby nie kapac dziecka codziennie poniewaz zmywasz mu bariere bakteryjna lepiej co 2,3 dni kapiel ja tak robilam a codziennie myje dziecku buzie szyjke pupe dziecko 2 letnie albo roczne jak jest lato kapie codziennie ale niemowlaka nie trzeba i polecam ci kosmetyki naturalne bez parabenow i oleju parafinowego czyli np.hipp seria rozowa jest dobra

Gość pewnie,,dd
uciekam bo nie umiem juz pisac dzieciaczki przeszkadzaja papa

dziękuję bardzo za pomoc,naprawdę! papa

Gość gość
Ja urodziłam 8 lutego synka :) Poród niesamowite przeżycie O dziwo nie bolał mnie tak jak to opisują :) ale od czego to zależy są różne opinie :) Mamusiu trojaczków jak co zapraszam na wymianę doświadczeń odnośnie maluszków na gg :) Pozdrawiam i gratuluje jeszcze raz

Gość A macie juz trojaczkowy
wozek? :)

mamy wózek bliźniaczy i pojedynczy :)

Gość A macie juz trojaczkowy
Nie lepiej było kupić potrójny? Chyba, że będziesz miała zawsze pomoc na spacerach szczęściaro. ;)

Gość taaaa, coroczny
W 31 tygodniu takie duże trojaczki? Dostawałaś coś wspomagajacego rozwój malców? Gratuluję tak w ogóle :)

Gość hgleoiosossss
dla trojaczkow jest z pegperego wozek

Woleliśmy takie wózeczki kupić ;). Nie,nic nie dostawałam:)

MAMO TROJACZKÓW! Ogromne gratulacje :) i podziwiam z taką gromadką. Z jednym jest co robić a co dopiero z trójką :) Urodziłaś tego samego dnia co ja mojego synka rok temu :) piękna data. Dużo zdrowia dla Was!