Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliumka

pytanie o l4 w ciazy

Polecane posty

Gość kaliumka

dzis poszlam do lekarza bo czasami pobolewa mnie brzuch. lekarz dal mi l4 ale napisal ze musze lezec. czy wszyscy w ciazy tak muszą miec zaznaczone to pole? musze wychodzic z domu a wlasciwie co oznacza ze musze lezec. nic nie wolno mi robic?

Gość l4 moze byc lezace lub nie
jezeli masz lezace to lepiej zebys nie spotkala swojego pracodawcy. poza tym skoro dal ci lezace to chyba z jakiegos powodu ?!

Gość l4 moze byc lezace lub nie
dziwne pytanie czy nic nie moge robic ? o to chyba powinnas zapytac lekarza a nie ekspertki z kafeterii....

Gość kaliumka
bo mnie czasem boli brzuch. Tyle. a pracę mam ciezką bo z chorymi ludzmi którzy przynosza zarazki.

Gość grrrrrr.........
skoro z powodu "pobolewajacego brzucha" poszlas na L4 to masz sie zastosowac do zalecenie lekarza i lezec .... chyba ze uwazasz ze na L4 twoje dolegliwosci nie zasluguja .... w takim wypadku L4 trzeba bylo zwolnienia nie brac :P Widze ze trafilas na konkretnego lekarza, oby takich wiecej to moze mniej "chorych na ciaze" bedzie ;) ........ albo rybki albo akwarium :P :D

Gość ocet
pogadaj z lekarzem i w L4 wpisze ci 2 (teraz wpisal pewnie 1) i bedziesz mogla chodzic po miescie bez obaw.

Gość jezuuu, ja jestem w 4 miesiącu
ciąży i też czasami boli mnie brzuch a nie poszłam na l4. To jest normalny objaw ciąży. Jeśli pracę masz naprawdę ciężką to mogłaś to powiedzieć lekarzowi, dałby Ci l4 ale chodzące. Jeśli masz leżące to z domu nie wolno Ci się ruszyć. Chyba ze do lekarza albo apteki.

Jeżeli masz leżące L4, to musisz być w domu, bo ZUS może Cię skontrolować i jak nie będzie Cię w domu, to będziesz musiała się tłumaczyć. Ja jestem na zwolnieniu i mimo, że lekarz każe mi leżeć, to mam wpisane, że mogę chodzić, pewnie dlatego, żeby ZUS mnie nie kontrolował.

Gość mamamama26
ja też byłam na l4 i miałam wpisywane ze moge chodzić - widać lekarz miał powód że wypisal leżać więc leż

Gość kolejne leniwa krowa
rozpłodowa :o ob ci wiadro pękło przy porodzie

Gość Mama Boryska
Popieram. Jak masz leżące, to lepiej nie wychodź.. bo ZUS może Cię skontrolować.. Kiedyś czytałam wypowiedź kobiety, która miała problem z ZUSem, ponieważ wyszła do apteki.. A najlepiej zapytaj lekarza.. może kolejne l4 już wypisze inaczej..

Gość PaniA-AZ
drogie Panie:D oczywiscie , ze moze skontrolowac i zapewniam , że często to robi w najmniej oczekiwanym mimencie i uswiadamiam niekorych: zarowno 1 jak i 2 jak to okreslacie nie uprawnia Was do tego by na zwolenieuniu chodzic na zakupy, wyjzezdzac itp itd. Oznaczenie 1 - w wyjatkowych sytuacjach mozna wyjsc do apteki do sklapu po podstawowe srodki powiedzmy spozywcze, jednakze w rzypadku niezastanaia takiej osoby w domu , musi sie potem tlumaczyc i pisac wyjasneinia, majac 2 mozna wyjsc na badania, odpoczywac np. u rodzicow, ale tez nie chodzic po sklepach non stop. Osoby kontrolowane sa losowo!!!!