Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona bardzo

Hałaśliwi sąsiedzi

Polecane posty

Gość Zrozpaczona bardzo

Niedawno przeprowadziliśmy się do nowego apartamentowca w jednym z większych miast irlandzkich. Nad nami mieszka... chyba najbardziej hałaśliwa rodzina, na jaką w życiu trafiłam. Matka, ojciec i dziecko. Z tym, że określenie mianem dziecka tego potwora, jest raczej nie na miejscu. Od wczesnych godzin porannych (około 7.00) do późnych godzin wieczornych (nawet 23.00) słychać tylko wrzaski i bieganie dziecka po całym domu. I nie jest to takie zwykłe bieganie, tylko wręcz galop/ Dodatkowo dziecko to wychodzi na balkon, skacze po nim i wali w metalowe barierki jakimś prętem czy inną zabawką (balkon ma dość ażurową konstrukcję). Próbowałam delikatnie zwrócić uwagę, ale bez skutku. Totalna olewka. Chciałabym się porządnie wyspać, ale po prostu budzę się, kiedy nade mną zaczyna się ten galop i dzikie wrzaski. Do tego dochodzi jeszcze codzienna poranna wizyta kolegi tej dziewczynki i wierzcie mi, jest jeszcze gorzej. Ja mam częste migreny, ból jest nie do wytrzymania. Nie wiem, co robić

zglos do administracji albo do wlasciciela mieszkania, zalezy od kogo masz apartament...

Gość po co wam mężczyźni?
pobaw się z nimi

Gość Zrozpaczona bardzo
Nie chciałabym się wyprowadzić, bo to mieszkanie bardzo nam się podoba. A wiadomo, jak to jest z "Irolami" - mają gdzieś wszystko i wszystkich. Dzięki za radę, Ines. tak chyba będę musiała zrobić. A wynajmuję mieszkanie od agencji.

wiec dzwon do agenta ktory ci to wcisnol i niech oni sie uzeraja...jak dostana list to zmiekna...ja tak mialam ale w Italii..

Gość Zrozpaczona bardzo
I udało Ci się? Ja normalnie jestem już wykończona. Nawet w weekendy pobudki o siódmej rano, hałas przez cały dzień. Jak wrócę z pracy - wrzask i pisk. I tak do nocy. Mamy teraz piękną pogodę a wszystkie okna u nas pozamykane. Żeby choć trochę wytłumić galop na balkonie.

nie...kupilismy dom. z chamstwem nie wygrasz, ale porozmawiaj z agencja...a ta cholota z gory jakiej narodowosci?

Gość ja już po
pocieszę cię, dzieci rosną i z wiekiem stają się bardziej ciche

Gość Zrozpaczona bardzo
Kupiliście dom - fajnie :) Nie ma to, jak być na swoim :) Narodowość? Irlandczycy. A ściślej biorąc - on Afroirlandczyk a ona Irlandka.

Gość Zrozpaczona bardzo
Dzięki za pocieszenie ;) Z tym, że ja chcę mieć spokój już teraz - zapłaciłam za niego i płacę co miesiąc.