Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OverControl

Ale one mnie dobijają :O

Polecane posty

Gość OverControl

Za kilka dni zdaję maturę, a matka i babka cały czas gadają o za niedługo studentką bedziesz. Cały czas o studiach gadają. A ja im mówiłam że nie wiem czy chcę iść na studia... a one mówią "muisz być wykształcona, bo bez tego pracy nie znajdziesz, tacy mają lepiej w życiu itp." A ja np. chciałabym iść do szkoły policealnej bo nie chce studiować pedagogiki, resocjalizacji, socjologi czy psychologi :O A jesli mowie o studiach ale zaocznych to mowia "e tam takie studia sie nie liczą, każdy sobie moze je zrobić" :O nie moge zrozumieć ich prymitywnego myślenia, że jeśli nie ma się ukończonych studiów to już się jest kimś gorszym. Oczywiście one sobie marzą żebym studiowała bo ich ukochana córka brata mamy studiuje, to ja tez musze :O ciekawe czy one studiowały :O jakoś matka skończyła zawodowke a babka jest po podstawówce :O

Gość BonApetiita
"ciekawe czy one studiowały jakoś matka skończyła zawodowke a babka jest po podstawówce " I WŁAŚNIE DLATEGO CHCĄ ABYŚ MIAŁA LEPIEJ W ŻYCIU! Ciesz się, że chcą ciebie żywic kolejnych 5 lat a nie wyrzucają do roboty! Teraz bez wyższego wykształcenia jest się zerem!

Gość OverControl
tylko ze ja bym chciala pracowac i uczyc sie w weekendy :O mam dosc mieszkania z nimi, chce sie usamodzielnic i wyprowadzic.

Gość BonApetiita
Jasne i po maturze zarobisz tyle, żeby się utrzymac i opłacac szkołę czy studia??? Na jakim świecie żyjesz??? Wiesz ile wynosi czesne, wynajem mieszkania, jedzenie, opłaty???

Gość OverControl
Teraz bez wyższego wykształcenia jest się zerem! nie sądze, mozna lepiej wyjsc na ludzi po jakiej szkole policealnej niz po studiach zresztą na dobre studia się nie dostanę wiec zostają mi tytlko te kierunki ktore wczesniej wymieniłam.

Gość BonApetiita
Powinnaś mamę i babcię po rękach całowac, za to, że chcą tak Ci pomóc. Ja już nie mam ani babci, ani mamy i wiesz co.... kurwa zgodziłabym się na każdy ich pomysł, aby tylko BYŁY!

Gość OverControl
Ja ide do darmowej szkoły policealnej jka już coś. Poza tym mam nadzieje ze po maturze wypali mój wyjazd do niemiec do pracy. zamierzam tam byc 3 miesiace, wiec mysle, ze troche zarobie

Gość BonApetiita
Jesteś za młoda, żeby wiedziec co się lepiej opłaca, czy szkoła policealna, czy studia. Mówię z perspektywy. Mam dzieci w Twoim wieku, mam wyższe wykształcenie, skończyłam kierunek o jakim marzyłam i chcę tego samego dla moich dzieci. I powiem wprost - jeśli moje dzieci nie skończą studiów będę się za nie wstydzic.

Gość kyuk
sluchaj...a ja mam same 2 teraz na siwadectwie..plus moze ze 4 trojki..i gdzie mbie przyjma..? nigdzie. Taka prawda, ze i ludzie bez wyksztalc. zyją tak samo jak Ci z matura..:) Wyjedziesz za granice to sie przekonasz. Wiadomoze ze lepiej sie zyje..bo ma sie ten spokoj ducha ze sie jest 'mądrym' ale to nic tak naprawde nie wnosi. Lepiej odpoczywac:) pozdrawiam.

Gość OverControl
Nie chce przez najblizsze 5 lat mieszkać na wsi, gdzie teraz mieszkam i uzerać sie tu z nimi

Gość OverControl
a jaki kierunek studiów jest opłacalny no jaki?

Gość BonApetiita
To Twoje życie, ale nie wierzę, że poradzisz sobie sama w mieście, no chyba, że znajdziesz sobie bogatego kolesia.Rozumiem, że nie chcesz mieszkac na wsi, ja sama uciekłam po maturze z miasta (dużego) do znacznie większego bo się dusiłam, ale... ja żyłam w czasach gdy wszystko było łatwiejsze. Udało mi się pracowac, studiowac, rodzic dzieci, ale gdybym mogła cofnąc czas nie zabierałabym sobie młodości. Wolałabym zostac w domu, spokojnie studiwac, a dopiero potem wyjechac. Nie popełnij mojego błędu.

tak naprawdę studia, wykształcenie daje jedynie pewne obycie. Jak się szuka pracownika to raczej szuka się kogoś kto umie się szybko uczyć lub ma już doświadczenie. Wiadomo, są zawody, w których nie da się obejśc bez studiów: chemik, ekonomista itp Ale ja jak szukam pracowników na wykształcenie nie patrzę.

Gość BonApetiita
Nikt nie odpowie na takie pytanie. Największe szanse mają lekarze, prawnicy, no i absolwenci wszelkich kierunków na Politechnice. Ale to nie oznacza, że kończąc np. filologię będziesz przymierac głodem. Pomyśl o tym, jak dużo stracisz upierając się przy jakiejś szkole policealnej... Życzę podjęcia mądrej decyzji. Spadam do ogrodu. PA!

Gość yjgkuuu
bon apetita ale pieprzysz :o niech idzie do policealnej, może za 4 lata dorośnie wtedy zrobi sobie licencjat, o jakich ty błedach pieprzysz? nie każdy ma taką osobowośc jak Twoja :o to że Ty sobie nie poradzilas w miescie nei znaczy ze ona tez sobie nie poradzi :o boze co za ograniczenie