Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielononiebieskooka

Drodzy męzczyźni, odwagi !!!

Polecane posty

"Jak ktoś urodzi się nieśmiałym introwertykiem, to mu dorastanie u Cristiano Ronaldo raczej nie pomoże." Raczej mu nie pomoże bo to pizda a nie facet. Nieśmiałość jest głównie wyuczona. Owszem, jest coś takiego jak nadwrażliwość ośrodka w mózgu odpowiadającego za to; to jednak nie definiuje, że osoba będzie nieśmiała. Najważniejsze jest wychowanie a jako, że ogrom młodych rodziców nadaje się do przerzucania gnoju a nie do wychowywania dzieci to potem mamy różnego rodzaju "kwiatki". "Resocjalizacja pomaga więźniom nabierać umiejętności uczciwych zachowań, ale w żadnym stopniu nie zmienia tego jaki mają charakter." I co z tego, że się nauczył? To po co takiego wypuszczać jak się nie zmienił? Charakter można dowolnie kształtować i zmieniać. Najłatwiej u dzieci jako, że są to istne uczące się maszyny. Dzieci są jak mokry beton - co na nie spadnie; zostawi ślad. Im człowiek starszy tym trudniej gdyż jego fałszywe przekonania co do tego kim jest wchodzą w drogę. I znowu wychodzi, że jesteś niedouczona.

"Raczej mu nie pomoże bo to pi**a a nie facet. Nieśmiałość jest głównie wyuczona. Owszem, jest coś takiego jak nadwrażliwość ośrodka w mózgu odpowiadającego za to; to jednak nie definiuje, że osoba będzie nieśmiała. Najważniejsze jest wychowanie a jako, że ogrom młodych rodziców nadaje się do przerzucania gnoju a nie do wychowywania dzieci to potem mamy różnego rodzaju "kwiatki"." Cristiano Ronaldo ty był akurat przykład. Jak chodzi o wychowanie, to ja bym powiedziała, że ono pozwala nam lub nie wyuczyć się pewnych umiejętności związanych z zachowaniem, np. śmiałość w podrywie- to fakt, ale nigdy nie formuje naszego charakteru, jeżeli chodzi o jego cechy, przykładowo introwertyzm. Można nabyć zdolności funkcjonowania w towarzystwie, ale introwertyk zawsze będzie miał skłonności do samotnictwa. "I co z tego, że się nauczył? To po co takiego wypuszczać jak się nie zmienił? Charakter można dowolnie kształtować i zmieniać. Najłatwiej u dzieci jako, że są to istne uczące się maszyny. Dzieci są jak mokry beton - co na nie spadnie; zostawi ślad. Im człowiek starszy tym trudniej gdyż jego fałszywe przekonania co do tego kim jest wchodzą w drogę. " Jak się nauczył to to z tego, że będzie wiedział jakie działania niosą za sobą jakie konsekwencje. Resocjalizacja dotyczy zazwyczaj ludzi , którzy odebrali patologiczne wychowanie, w związku z czym nie mieli okazji nabyć umiejętności życia w społeczeństwie zgodnie z jego prawidłami. Mordercy, którzy zabijają z czystej ideologii, przekonania, nie ulegają żadnym resocjalizacyjnym kursom. To najlepszy dowód na to, że charakter jest nienaruszalny. Przykładowo Charles Manson. "I znowu wychodzi, że jesteś niedouczona." Ja bym powiedziała, że to ty jesteś niedouczony kultury.

"Jak chodzi o wychowanie, to ja bym powiedziała, że ono pozwala nam lub nie wyuczyć się pewnych umiejętności związanych z zachowaniem, np. śmiałość w podrywie- to fakt, ale nigdy nie formuje naszego charakteru" Jak ci będą powtarzać rodzice, że jesteś do niczego w dzieciństwie to życzę powodzenia. Każdego można tak złamać. "Jak się nauczył to to z tego, że będzie wiedział jakie działania niosą za sobą jakie konsekwencje." Myślisz, że nie wiedział, że nie wolno kraść, zabijać i gwałcić? "Mordercy, którzy zabijają z czystej ideologii, przekonania, nie ulegają żadnym resocjalizacyjnym kursom. To najlepszy dowód na to, że charakter jest nienaruszalny." Jest naruszalny gdyż został naruszony ideologią i zaakceptowaniem obcych przekonań.

"Jak ci będą powtarzać rodzice, że jesteś do niczego w dzieciństwie to życzę powodzenia. Każdego można tak złamać." Ale przecież to samo napisałam. Wychowanie pozwala nam lub nie nabyć pewnych umiejętności związanych z prawidłowym funkcjonowaniem. Ale to nie ma znaczenia czy łamie się intro, czy ekstrawertyka. "Myślisz, że nie wiedział, że nie wolno kraść, zabijać i gwałcić? " Jak to gdzieś raz przeczytał w katechizmie to gówno wiedział. Agresorzy wywodzący się z patologicznych rodzin od małego uczą się , że tylko chamstwem osiągną swój cel, bo w takim otoczeniu żyją. Resocjalizacja pomaga im nabyć umiejętności zgodnych z ogólnie przyjętą konwencją. "Jest naruszalny gdyż został naruszony ideologią i zaakceptowaniem obcych przekonań." Jak ktoś coś robi z przekonania, to dochodzi do tego drogą dedukcji i wewnętrznych przemyśleń. Pomijam idiotów kopiujących słynnych kryminalistów, bo to o tych piszesz, a ja mówię o kimś kto robi coś, bo sam doszedł do takiej, czy innej idei. Takiego nie ruszysz.

Ciekawsze rzeczy mam do roboty niż forum.

Gość nie słuchajcie kalibana
bo to 18 letnie podrywacz erotoman z kafe. Sprzedaje wszystkim laskom takie teksty ale czasami chlapnie i pokaże swoją prawdziwą twarz. Wtedy tylko sex i cipy

On jest sporo starszy niż 18 lat mnie się wydaje.

Gość niesmiałość to nie jest
introwertyzm. To zupełnie co innego. Tak samo jak ekstrawersja to nie jest pewność siebie

Gość jak się dobrał do żelka to
miał 17 🖐️

Gość Żelka wyruchał i dał jej kopa?
I dobrze! Należało się jej za Darkera!

Gość prawiczek z warszawy
a co złego jest w cipach i seksie?

uprzejmie przepraszam, że się włączę w tak zaawansowaną i głęboką dyskusję, ale mam taką wewnętrzną potrzebę :classic_cool: ja nie wiem, gdzie kobiety z tego forum szukają mężczyzn, ale z topików przez nie zakładanych wynika, że są to: 1) zakłady poprawcze i karne 2) szpitale psychiatryczne 3) disco typu wiejskiego 4) piwnica sąsiada, w której powstała lokalna menelownia 5)* ta opcja przewiduje, że ciotka znajduje pannie lokalnego maminsynka i swata ją z nim --------- na świecie nie brakuje uczuciowych mężczyzn, tylko wg prostej zasady wzajemności kobieta powinna dać mężczyźnie to samo, czego spodziewa się otrzymać, czyli w tym przypadku bezinteresowne i szczere uczucia. większość kobiet poszukuje jednak faceta po to, żeby: 1) nie być samotną 2) pochwalić się przed koleżankami 3) znaleźć utrzymanka (i ojca dla swoich wcześniej spreparowanych z innym dziatek) 4) sprzątacza i kucharza, jeśli sama nie odnajduje się w prostych czynnościach domowych 5) słuchacza opowieści o tipsach i nowej miłości Kaśki oraz o tym, dlaczego Ernesto zdradził Lusesitę wybaczcie rozwlekłą formę mojego posta :classic_cool:🖐️ P.S. niestety mam bardzo przystojnego faceta i przykro mi, gdy inne laski oglądają się za nim łakomie na ulicy, ale nic nie poradzę na to że wybrał takiego głupiego paszteta jak ja, a nie jakąś wybitną i piękną kobietę 🖐️ miłość jest ślepa, sami rozumiecie :P

Gość piruet.
w takim razie szkoda, że czasy się zmieniły ....

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
Prawdę wam powiem! Złote myśli" 1.Mało jest kobiet, które lubią mięczaków i wylewnych romantyków! 2. Tak, jak ktoś już pisał dziewczyna wykaże większe zainteresowanie facetem, jeśli ten będzie ją trzymał na dystans. Dwie takie się mnie czepiały przez 3 lata, a ja je miałem gdzieś! 3. Żaden facet nie jest pewien, czy podoba się kobiecie, która się na niego patrzy. Kobiety nie potrafią okazać zainteresowania przypadkowo spotkanemu mężczyźnie!

Gość somebody.
Mało jest mężczyzn, którzy zwróciliby uwagę na normalne dziewczyny, które nie maja na sobie kilo tapety i nie ubieraja się prowokująco.

Gość giugigi
:D:D:D:D

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
Ja na takie zwracam uwagę, ale jak mam poznać, że wpadłem im w oko? Rozumiem, że pierwszy krok w tej chorej kulturze ma zrobić facet, ale wy nie potraficie okazać zainteresowania! Te tapeciary to potrafią, ale ja tapeciar nie znoszę!

Gość somebody.
a wjaki sposób tapeciary potrafią pokazac zainteresowanie? nie wiem bardziej może pokazać cycki na wierzchu?

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
Są bardziej bezpośrednie. Inne spojrzenia, inne ruchy przy facecie, od razu widać, że coś nie tak! A taka szara mysz to się parę razy spojrzy i niewiadomo o co chodzi! Wtedy nie wiem, czy jej się podobam, czy mi ptak na łeb nasrał! Problem w tym, że tapeciary i panie na szpilkach to nie mój typ! Wolę te spokojne, tylko nie zrobie pierwszego kroku wtedy, gdy nie mam choćby odrobiny pewności.

Gość Pieprzysz głupoty. Spotkałeś 1
Czasem bawią się włosami, kiedy im się podobasz. Kolega mówił mi, że zdarzało mu się, że dziewczyny zerkały, potem z taki lekkim uśmiechem się odwracały. Ja się tam nie znam :P

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
taaaa... To w takim razie co druga na mnie leci! A co w przypadku, gdy jakaś dziewczyna się na mnie często gapi (już od paru miesięcy), ale ani odrobinę się nie uśmiechnie?

Gość somebody.
a może warto tak zaryzykować? wiesz tym "szarym myszkom" czasami brakuje pewnośći siebie, wobec takich tapeciar czują się nieatrakcujnie co jest czasem bzdurą! Każda sobie myśłi kto zwróci na mnie uwage skoro powszechnie jest przyjęte, że bardziej facetów kręcą takie tapeciary.

Gość Pieprzysz głupoty. Spotkałeś 1
A co w przypadku, gdy jakaś dziewczyna się na mnie często gapi (już od paru miesięcy), ale ani odrobinę się nie uśmiechnie? Nie wiem :) nie znam się, mówiłem przecież cytowałem słowa kumpla :D. Ja bym zaryzykował zagadanie, przecież nie umrzesz :P

Gość ten krok
nie prowadzi w przepaść, dzięki temu będziesz wiedział na czym stoisz, jeśli jest mądra, nie odrzuci cię tylko zaproponuje dobre rozwiązanie, a jeśli nie, to nie jest warta zainteresowania

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
Ciekawe czy taka szara mysz jest naprawdę taka na jaką wygląda? Czy będzie chciała być z nudziarzem takim jak ja? Może te szare myszki też jednak wolą cwaniaków, albo chociaż takich po części niegrzecznych chłopców? Podejdę, zagadam, a tu po jakimś czasie null, zero!

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
no dobra...

Gość somebody.
Przeciez korona chyba Ci z głowy nie spadnie jak sie pierwszy odezwiesz?

Gość SŁUCHAJCIE MNIE
Zakompleksiony jestem. Efekt złego wychowania przez matkę - faszystę.