Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wercia25;/

jestem chrzestna, komunia za tydzień a ja nie mam pieniędzy:/

Polecane posty

Gość ot cały koścuuuuł
To oni do tego doprowadzili !!! Wierzę w Boga, życie po życiu, ale to co kościuuuuł wyprawia sprawia, że się rzygać chce !!! materialiści doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Gówniarze liczą tylko kase i wyglądają prezentów...... nie wspomnę już o tym ile tez rodzice musza wydać na wieeelkie przyjęcie z okazji komuni.

kup książkę wszyscy święci zegarek kolczyki farby do malowania na folii, które po wyschnięciu można przykleić na szybę jakiś ciuch

Gość widzialam
a po komuni dzieciory sie chwala ,,zebralem 7 tys. a ja 9,,

Gość wercia25;/
Dziękuję za wszystkie rady. Postanowiłam że dam te 200 zł, skromnie to skromnie, ale rzeczywiście aparat może ma, sama nie wiem bo z tą rodziną takiego bliskiego kontaktu nie mam, a zostałam chrzestną z przypadku. Tym bardziej właściwie nie powinnam się tak przejmować.

Gość też chrzestny
Wercia 25 - daj ile możesz i uważasz i nie patrz na tę patologię, która się sama z roku na rok nakręca. Oczywiście chrzestni powinni dać jakiś upominek ale bez przesady quady, laptopy, kasa 500-2000zł i co jeszcze? W przyszłym roku samochód? A to tylko komunia czyli dzień dla dziecka i jego ducha.

Gość a jeszcze nie tak dawno
Pieniądze jako prezent to była wielka gafa - ludzie dawali sobie gówniane miski, książki, tkórych nikt nie czytał - ale dawanie pieniędzy w prezencie uchodziło za nietakt. A teraz nietaktem jest dać w prezencie Biblię.

Gość vanish do koloru w zelu
powied ze odkladasz na wsele :D