Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamam26

na basen z półroczniakiem - jak to zorganizowac?

Polecane posty

Gość mamamam26

macie jakieś rady?

Gość tak mamy jedną radę
stuknij się w łeb

Gość szczęśliwcy- żartujesz chyba?
żartujesz sobie? boże te matki za grosz wyobraźni

Gość ale o co pytasz??
jak utopić żeby nikt nie widział czy jaki problem organizacyjny masz bo nie kumam?

Gość jakastakabasia
moje pół roczne dziecko ledwo siedzi samo, nawet nie raczkuje i nie wyobrażam sobie żeby go zabierac na basen- po co żeby go na rękach nosic non stop?

Gość mamamam26
przecież nie wezme go do baseny sportowego z ponad metrową głebokością itd - wy niemacie na basenach brodzików dla dzieci? dzieci od 3 miesiąca fajnie jest zabierać na basen, bardzo rozwija, hartuje a dziecko ma frajde przy tym - mój maluch uwielbia się kąpać i planuje iść z nim na basen i przecież niebędę go nosić ciągle na rękach bo będzie siedzial w wodzie ze mna..

Gość igagdansk
ludzie jak widzę takie debilne tematy to nie mogę sobie odmówic wejścia na nie! o co pytasz autorko topicu? kurwa bo nie mogę! rady przed wejściem na basen wytłumacz proszę bo zwyczajnie nie rozumiem!

wpisz sobie w googlach "basen dla niemowlaka" + Twoje miejsce zamieszkania my mieszkamy w Krakowie i chodzimy na zajęcia dla dzieci od 5 do 10 miesiąca, zajęcia są z instruktorem, w specjalnym małym basenie, woda i temp. powietrza jest tu dużo cieplejsza niż na normalnym basenie zajęcia trwają 30 minut, są bardzo intensywne, sa to głównie zabawy, które przyzwyczajają dziecko do wody, uczą trochę samodzielności i kontaktu z innymi ludźmi, zarówno dorosłymi jak i małymi dziećmi, u nas w grupie są cztery pary "rodzic + dziecko" polecam bardzo wpisz sobie w google "cascada kraków klub bobasa", tam masz opis zajęć i fotki

Gość ijabuba
Jaki debily topik ? Debilami to saosoby co sie tak dziwia , że 6miesięczniak na basen chodzi! Mój sy od 3 miesiąca chodził na zorgaizowane lekcje pływania ! Dzieci oswajaja sie z wodą, z jej dotykiem, chlupotem.. Pomału uczylismy sie chlapać a głowę, zanuzać.. Dzieci trzyma sie pod paszki, trener pokazuje jak i .. dzieci pamietaj życie płodowe ! Pływają instyktownie, nóżki i rączki poruszaja sie jak w klasycznej " żabce " :) Pomału,pomału dochodzimy do nurkowania! mam zdjęcia nagrane kamerą podwodną jak mój syn nurkuje , ma otwarte oczy i uśmiechniętą mine :) Póżniej dzieciaki same skacza DO WODY, I NIE MAJA Z NIĄ ZADNYCH PROBLEMÓW,LEKÓW I FOBII ! Nie mówiąc o tym jak woda rozwija mięśnie.. Autorko przygotuj sobie osobna torbe dla dziecka,osobna dla siebie. Łatwe do przebrania ciuchy, pampka do basenu, jakąs zabawke ( kaczuszke,piłeczke itp ) W przebieralni powinno być wydzielone miejsce z przewijakiem i kojcem. Jak wracasz z basenu owijaj dziecko ręćznikiem i niestety w mokrym stroju najpierw zajmujesz sie dzieckiem, wycierasz, pielucha, ciuszki itp. i do kojca ! A sama szybciorem sie ubierasz, czasami wracałąm w mokrym stroju.. młody robił awanture... Po basenie,koniecznie ciepła butla :) i gwarantowany dłuugi sen :) Nie nawilżałam młodemu skóry balsamem, nie miałam na to czasu, robiłam to wieczorem przed spaniem. A przed basenem strój juz miałam na sobie, było szybciej. Dasz spokojnie rade, gorzej bedzie jak nie będzie gdzie odstawić ubranego dziecka na czas twojego ubierania :) Mi kiedys młody poraczkował po sąsiednich przebieralniach, a ja szłam za nim zachęcając go by wyszedł do mamy , a nie do sąsiedniej :) Powodzenia !

Gość mamamam26
dziękuje za te dwie ostatnie wypowiedzi - chodziło mi właśnie o organizację tego - myśle że najpierw pójdziemy we troje z mężem żeby łatwiej było to ogarnąć - u nas wiem że przewijak jest ale niema kojca i niewiem też czy lepiej dziecko ubrać w takie ubranko do kąpieli - taki jakby kombinezonik - strój do pływania, bo mam taki po bratanku czy lepiej w samego pampersa do pływania? łatwiej myśle w samej pieluszce - unika się potem rozbierania z tego itd - ale po coś taki strój jest to może mu w tym cieplej - co radzicie?

u nas jest tak ciepło że sam pampersik wystarcza:) i my chodzimy tez zawsze we troję, mąż pływa z synkiem, ale jak mąż się szykuje do wejścia lub wyjścia to ja przygotowuję synka , no i robię zdjęcia :P

Gość ijabuba
Wiemo jakie ubranko Ci chodzi.. Ja osobiście go nie uzywałam, na basenie musi byc mi. 30 C i młodemu nie było zimno.. Mokry kombinezon jest bardzo trudny do ściagnięcia ,zwłaszcza z kręcącego sie dziecka, ale jak Twoje dziecko lubi sie ubierać to nie ma sprawy :) Na wyjściu jedno z Was moze iść troszke wczesniej sie przebrać i suchy zająć sie mokrym dzieckiem , a drugie spokojnie sie ubierze :) A przypomniało mi sie jeszcze, ale to pewnie wiesz : woda w basenie musi byc ozonowana !