Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna ; )

Nei Pori

Polecane posty

Gość Martyna ; )

Cześć ;D W tym roku wybieram się na wakacje do Grecji do Nei Pori. Chciałabym się zapytać co warty ze sobą tam zabrać, jaka jest tam pogoda i ogólnie coś o tej miejscowości. Z góry dzięki ; )

Gość aha i achhhhh
plaza niefajna, kamienie. Ja byłam obok, tam był fajny piasek, ale Nei Pori kamieniste.

Gość Martyna ; )
acha i czy płetwy na obcasie sąjeszcze modne w tym obcasie? wiecie takie do pływania i chodzenia do baru nadmorskiego

Gość Martyna ; )
Nie no żartuje ;p

Gość Martyna ; )
A to dziwne, bo wiele słyszałam o greckich plażach i każdy mówił, że sam piasek ;D

Gość aha i achhhhh
dzy rozumiesz co piszę?nie mieszkałam tam na szczęście, ale bylam w Nei Pori, tam są kamienie

Gość Martyna ; )
Noo rozumiem... ; / i napisalam, ze slyszalam, ze tam nie ma kamieni.

Gość aha i achhhhh
o cholera..:D pomyliłam :D mieszkalam w Nei Pori i tam faktcznie ładna plaża, a miałam na myśli Platamonas, gdzie są kamienie:D wybacz, pijana jestem lekko :D

Gość aha i achhhhh
sie idzie z Nei Pori do Platamonas plażą, tzn.można iśc, nie jest tak daleko, albo jechać taką śmieszna kolejką i pamietam te cholerne kamienie do ktorych doszłam :D a to było w Platamonas, tam jest zamek do zwiedzania

Gość aha i achhhhh
to jak już do mnie doszło, ze mieszkałam w Nei Pori, to ci napiszę że to mała miejscowosc, same domy wczasowe praktycznie. Jest wesole miasteczko, ale marne. Wzdłuż plaży natomiast jest równolegle ulica, na której jest sklep z pieczywem, polecam, i tam sa dobre lody. Poza tym, warto kupowac owoce od obwoźnych sprzedawców, jadą sobie wozami zaprzężonym w konie i się drą. Albo auto ciagnie ten wóz. Przy plaży często stoją, można kupić taniej winogrona, arbuzy itp. I łażą po plaży sprzedawcy rzeczy różnych, raczej nie kupuj :D

Gość Martyna ; )
No i dzięki Ci ;p A powiedz mi na jaką pogodę trafiłaś? Mocno opalona wróciłaś ;D

Gość aha i achhhhh
na ładną. I w dodatku bez strasznych upałów, dla mnie było idealnie. Opalona wróciłam, ale niestety kremy z filtrem i pływanie w morzu spowodowały plamy posłoneczne na szyi i twarzy, z którymi walczę do dziś. :o

Gość Martyna ; )
Ojj ; / to czym tam sie najlepiej smarowac?

Gość aha i achhhhh
nie wiem :( ale weź porzadny faktor, z 50, i nie rób tak jak ja, czyli jak wyjdziesz z wody, to sie "dosmaruj'

Gość Martyna ; )
czyli jak wyjde z wody to mam sie smarować czy nie?

Gość aha i achhhhh
masz sie wytrzec i smarowac

Gość Martyna ; )
A ok, dzięki ; ) a na ile ty bylas?

Gość aha i achhhhh
2 tygodnie, 2 lata temu

Gość Martyna ; )
No ja tez wlasnie jade na dwa tygodnie.

Gość Martyna ; )
A jakie rzeczy tam najlepiej zabrać ze sobą?

Gość aha i achhhhh
normalnie, jak to w lato. Weź matę do lezenia, slomianą, albo koc, bo plaża jest dosc brudna. Japonki, albo coś w tym stylu i najlepiej pareo, żeby jakoś przejsć z plaży do hotelu bez przebierania się. Kniecznie jakies buty typu japonki właśnie do łażenia po plazy, bo czasem piasek jest tak gorący że parzy i nie da sie iśc boso. Ogólnie, jest cieplo, tak że nie bierz swetrów itp, ale jedną ciepklejszą rzecz koniecznie, bo pogoda moze spłatac figla. jak chcesz jechac na wycieczkę w Meteory to weź spódnice za kolano, zeby nie musieć korzystac z ichnich na miejscu bo dosć brudne i obleśne są.

Gość Martyna ; )
A slyszalam, ze jak sie wychodzi z morza, bo tam jest bardzo slona woda to powinno sie miec cos do smarowania ust. Jakie kosmetyki najlepiej zabrac? Takie podstawowe to ja wiem, ale wiesz o co mi chodzi...;p

Gość aha i achhhhh
tak, woda jest słona. Weź balsam nawilżajacy i jak wrócisz do hotelu to niestety od razu prysznic, łącznie z włosami. Jakichś specjalnych kosmetyków nie brałam, zrsezta co to znaczy "specjalne"??? Balsam do ciala, i kremy do twarzy, które używasz normalnie. No i oczywiście ten balsam do opalania, z wysokim faktorem, i pamietaj, zeby go dosmarować jak woda spłucze.

Gość aha i achhhhh
tak w ogóle, to tam są przy samej plazy prysznice, i jak wyjdziesz z wody to możesz od razu pod taki prysznic isc i spłukać tę sól z siebie

Gość aha i achhhhh
i nie panikuj, bo widzę, ze się za bardzo przejmujesz. jak jechałam nie wiedziałm nic i jakos było, nawet fajnie :) to normalne miejsce. jak czegos nie masz, to kupisz, ceny nie sąkosmiczne juz dla nas na szczęście.

Gość Martyna ; )
Oo to dobrze. A co jesli wyjde z morza pojde pod prysznic i od nowa wysmaruje sie balsamem? Chyba wtedy nie bedzie plam hmm?

Gość aha i achhhhh
miejmy taką nadzieję :D Będzie ok, dobrego wypoczynku zyczę i spadam do łózka juz, dobranoc 🖐️

Gość Martyna ; )
Ok, dzięki za te wskazówki. Dobranoc.