Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umordowannnnaaa

czy swedzi was twarz, cialo i glowa? Pomocy!!

Polecane posty

Gość umordowannnnaaa

Witam. Zwracam sie do was z pewnym problemem, a mianowicie bardzo ublewam, poniewaz swedzi mnie cale cialo, ( zaznaczam, ze dbam o hihiene osobista ) twarz glowa ogolnie cale cialo! To jest bardzo dokuczliwe, przez to czje dyskomfort, nie pozwala mi to normalnie funkcjonowac, odbiera mi to radosc zycia :( BlAGAM POMOZCIE! ZRPZPACZONA....

Gość jacki ill
jakieś inne objawy oprócz swędzenia? udaj się do dermatologa

Nic na to nie poradzimy. Idz do dermatologa, chociaż problem może być neurologiczny. Albo w psychice. Może tak reagujesz na stres.

Gość PSYCHOCZKA
ospa??

no pisz pisz, może coś zdiagnozujemy :classic_cool: żartuję, ale czasem takie objawy są przez najzwyklejszą w świecie źle dobraną pielęgnację, a nie żadne alergie czy choroby. chociaż jak cię wszystko swędzi, to jest podejrzane, szczególnie jeśli zaczęło to się zupełnie nagle a nie zmieniałaś ostatnio kosmetyków, detergentów itp

Gość jacki ill
może to alergia na białą czekoladą albo truskawki?;)

Gość Jak juz sie bawicie
W lekarzy to moze powiecie jak wyleczyc skore glowy i natychmiast wzmocnic wlosy,bo jeszcze troche i sie zajebie

ja sobie ostatnio kupiłam takie witaminowo ziołowe serum na włosy z radicala, ono jest w kremie, jak odżywka. używałam kiedyś ich serum ze skrzypem, takie w płynie, i było dobre. na skórę głowy i włosy u mnie świetnie się także sprawdziła odżywka fitomed o taka http://www.fitomed.pl/odzywka-ekstraziolowa-do-wlosow-suchych-i-normalnych-ziola-i-witaminy/cms_t/?idt=7&idk=2 (zupełnie nie obciąża włosów) do tego warto sobie pić skrzyp polny i pokrzywę, oraz brać coś z cynkiem, wit A+E.

Gość jack ill
wciąż się zastanawiam;)

Gość jack ill
a nie można podokuczać na wesoło?;)

Gość Jak juz sie bawicie
Biore belisse pelna tych witamin i skrzypu,pije pokrzywe,polewam wlosy pokrzywa,i nic. Ciagle mam takie male luski,obciazaja mi wlosy i leca jak szalone a ja wariuje chryste

Gość jack ill
może jakiś szampon przeciwłupieżowy?

to co ci napisałam wyżej, u mnie dramatycznie nie było, chociaż właśnie troszkę mi więcej włosów widziałam że leci niż zazwyczaj, u mnie to pomaga, ta odżywka fitomedu też uspokaja skórę głowy. ale szampon też jest bardzo ważny

Gość Jak juz sie bawicie
Mam wrazenie,ze wszelkie maski tylko pogarszaja sprawe. Mylam joanna wzmacniajacy rzepa hehe,pare razy nizoral,nic,teraz uzylam catzy,wlosy spadaja mam wrazenie ze zaraz wszystkie wyjda

Gość o kurde PIT:/
czy świerzb? jeśli tak to musisz mieć krostki, a swędzenie powinno nasilać się w nocy.no i raczej nie bardzo jest to ś. jeśli swędzi też głowa. choć są teorie ze i tak się zdarza. ponoć jest coś takiego jak świerzbica mylona ze świerzbem, która atakuje też okolice głowy, ale ciężko o tym coś znaleźć. a dermatolodzy to niestety kiepscy lekarze moim zdaniem. miałam przyjemność z dwoma. były to bardzo niesympatyczne wizyty. możesz pomarzyć o trafnej diagnozie, gdyż nie stosuja oni dermatoskopów i mogą Ci tyle samo w tej kwestii powiedzieć co i ja;) diagnozować " na oko" umiem i ja i internista.