Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehitthite

Pytanie studentki - działalność gospodarcza przy niskich dochodach?

Polecane posty

Gość ehitthite

Hej, dorabiam sobie sprzedając przez internet. Miesięcznie zarabiam nie więcej niż 500 zł. Nie chcę mieć przez to problemów, dlatego złożyłam dokumenty i czekam na nr NIP, żeby założyć działalność. Zastanawiam się jednak, czy przy tak niskim dochodzie, dodając do tego podatek, nie wyjdę na zero?

Gość ichaaa
wyjdziesz na zero, musisz jeszcze doliczyc zus

Gość na minus
zus to 900pln chyba ze z pupu itp zrudel postarasz sie o obnizenie

Gość ehitthite
No to kiepsko :O :(

Gość aha i achhhh
na pewno musisz płacic zdrowotne dla Zus to jest obecnie kwota 243,39, niezaleznie od osiąganych dochodów. Tę kwotę częściowo odzyskasz rozliczajac sie rocznie. Przy takich niskich dochodach na pewno nie musisz płacić podatku dochodowego, bo ci wlasnie zdrowotne zeżre wszystko, łącznie z ewentualnym podatkiem. Nie wiem natomiast co z pozostałymi skladkami na ZUS czyli emerytalne rentowe i jakieś tam, bo one przeywyższają twoje dochody i nie tylko nie wyjdziesz na zero, ale będziesz musiala zarabiać na ZUS :D ja pracuję na etacie, więc nie placę tych dodatkowych składek, tylko samo zdrowotne. Jako studentka moze tez jesteś z tego zwolniona, ale tego ja nie wiem.

Gość ehitthite
Dziękuję za odpowiedzi. Muszę w takim razie się dowiedzieć jak to jest. Chyba, że ktoś z Was wie. Nie wiem co robić, pieniądze są mi potrzebne :O

Gość ehitthite
Juliusz, niby tak, ale jak się do mnie dopierdolą? Wiesz jak to jest, niektórzy robią milionowe przekręty, a ja sprzedam sobie pare dupereli za grosze i będę mieć na dupie jakiegoś pokrzywionego urzędasa :O

przy 500 zł daj sobie spokój z firmą, chcesz robić na tych złodziejów? nie dość, że masz kilka marnych setek chcesz im jeszcze połowe (ponad) oddać za darmoche?? kobieto, zejdź na ziemie 🖐️