Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komunijny problem

co kupić na prezent

Polecane posty

Gość komunijny problem

nie wiem kompletnie co kupić na prezent komunijny dla dziewczynki, nie jestem chrzestna tylko ciocią, myślałam o aparacie cyfrowym ale są dość drogie, i pewnie takie coś dostanie, telefon też pewnie dostanie, może jakiś fajny zegarek??są nie drogie a bardzo ładne, pieniedzy dawac nie będę bo z tego to sie tylko rodzice cieszą, a nie dziecko, dlatego chcę kupić jakiś upominek, do tego chyba dokupię biblię i jakieś czekoladki, czy to wystarczy??nie jestem przy pieniadzach jesteśmy młodym małżeństwem z małym dzieckiem nie mamy za bardzo pieniedzy, proszę was doradźcie, za to matka dziewczynki to bogata skapa kobieta i to niestety moja siostra

moze jakis lancuszek z krzyzykiem lub cos z bizuterii. ..nie musi bys zloto, jest tyke pieknego srebra ?

a i mozesz wygrawerowac zawsze jakas dedykacje lub date Komunii a zostanie zawsze jakas pamiatka...

Gość komunijny problem
myślałam o tym ale każde dziecko pred komunią i tak ma łańcuszek to po co jej 2

bo ten jest z Komunii...mozesz dac do poswiecenia i ma pamiatke....

Gość iuwghdiqfuyre
Nie daje się krzyżyków nie jesteś chrzestną a chciałaś kupić aparat cyfrowy :O opamiętajcie się ludzie to nie wesele kup jej biblię ładny zegarek lub łańcuszek , ale bez przesady nie wydawaj nie wiadomo ile

Gość komunijny problem
i tak pewnie dostanie złotą biżuterię to na pewno nie ucieszy się srebrem, a złota kupować nie będę bo jest strasznie drogie

Gość iuwghdiqfuyre
czym się dziecko interesuje może ma jakieś pasję lub coś bardzo lubi ???

moje dziecko najbardziej ucieszylo sie ze srebrnego,oksydowanego lancuszka i Panem Jezusem na krzyzyku nosi go do dzisiaj:)

Gość iuwghdiqfuyre
Kup jej ładny srebrny łańcuszek i tyle jest dziewczynką to się wasze jej przyda ja do dziś noszę mój komunijny łańcuszek takie rzeczy ma się na lata do tego mały bukiecik kwiatków i kartkę lepsze to nic czekoladki tak ja uważam kartkę za 5 zł kupisz bukiet nawet za 20zł mały i skromny łańcuszek nie wiem ile może kosztować a jak nie to kolczyki i tyle

Gość ja zamówiłam dla bratanka
zestaw sześciu słowników, pewnie nie będzie super usatysfakcjonowany, ale kiedyś mu się przydadzą :) inne wybajerowane prezenty typu rower, zegarek, aparat czy co tam jeszcze innego zapewne i tak się trafią :P

🖐️hej Angel🌼 po staremu;)dzisiaj wolne to sie obijam;) a co u Ciebie>?Nadal wyspy?

Gość komunijny problem
wszelkie encyklopedie słowiki itp już ma bo siostra jest w klubie książki i wszystko przez to zamówiła i ma.

Gość a ja powieeem taaak..
ten zegarek jest śliczny :)

na razie mamy troche zajec wiec chyba staramy sie w nieodpowiednie dni:P za duzo...tzn?

Gość komunijny problem
dałam przykład, są inne np koło a nie serce, chodzi mi o cenę bo jest nie drogi. moja siostra to tzw biedna bogaczka nawet jak urządzaliśmy przyjęcie weselne tylko w domu i dla kilkunastu osób to musiała obgadać jak to było okropnie, bo ona miała wesele na 200osób, tak bo jej mąż i mama z ojcem dali kasę, a my wsztstko sami bez żadnej pomocy rodziny

Rozstałam się z facetem w sumie już po świętach jakoś tak wyszło byliśmy razem ponad 7 lat :O nie żałuję bo doszliśmy do wniosku,ze nie pasujemy do siebie itd..,ale trochę dziwnie jest samej a bycie singlem ma też swoje plusy:P mój brat miał bardzo poważny wypadek cudem przeżył nadal jest w szpitalu juz prawie 2 miesiące mamy nadzieję,że w ciągu kilku miesięcy go wypuszczą rehabilitacja i leczenie może trwać nawet rok

Gość komunijny problem
co bym nie kupiła i tak będzie źle

same smutne wiadomosci ale zawsze po burzy jest slonce i niedlugo pewnie Tobie jasno zaswieci:) mam nadzieje,ze brat wyjdzie z tego:) a facet wiesz;)rzecz nabyta:P

facet rzecz nabyta no jasne wiesz tym się przejmuje za bardzo tak miało być i nie żałuję z bratem gorzej o niego się strasznie zamartwiam już tyle przeszedł a ile jeszcze go czeka

tak nawet pomyslalam czy nie motor:( mlodzi lubia poszalec na dwoch kolkach moj syn przymierza sie teraz do kupna skutera nawet o tym nie mysle:O

skuter to nic u mnie w domu są 2 to naprawdę nie jest takie złe jak byś myślała można dojechać wszędzie i w ogóle ale on kupił ścigacza ,którym mógł jeżdzić 260 km na godz. to jest różnica

Gość sdfghjkl
faktycznie ten zegarek nie za bardzo.Podejrzewam ze w rzeczywistosci wyglada jeszcze gorzej.Poszukaj lepiej w sklepach jakiegos fajnego młodziezowego zegarka,młoda napewno z takiego by była bardziej zadowolona. Ten z allegro bardziej wyglada jak zegarek do leżenia a nie do noszenia dla takiej dziewczynki.A jak bedzie starsza to i tak takiego nie załozy.Z żadnych biblii i innych książek dzieciaki tez sie nie uciesza wcale.Szkoda kasy.

od skutera sie zaczyna pozniej pewnie bedzie chcial cos szybszego dla mnie to jeszcze takie dziecko,ktore nie zawsze umie przewidziec zagrozenie