Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
snajper762

pieczenie odbytu i świąd

Polecane posty

Witam mam 31 lat od 6 miesięcy zmagam się z problemem, mianowicie sześć miesięcy temu udałem się do rodzinnego lekarza poniewarz dopadł mnie świąd odbytu początkowo myślałem że to owsiki lecz szybko zdałem sobie sprawe że to coś innego. Po kuracji odrobaczającej świąd stawał się coraz bardziej uporczywy nie mogłem spać nocami i pracować, dosałem skierowanie na badania i wymaz z odbytu na obecność drożdzy. Niestety badania nic nie wykazały a sytuacja się pogarszała z dnia na dzień lekarz ogólny przepisywał mi najprzeróżniejsze leki począwszy od leków antyhistaminowych: TELFAST, ATARAX,tabletki na ZJD polprazol,debridat po różnego rodzaju maści: PROCTOGLYVENOL,LATICORT,L 3 PRURIGO CZOPKI. W końcu udałem się do proktologa na badanie on też nie stwierdził żadnych zmian i dał mi skierowanie na kolonoskopie po której również nic nie stwierdzono. Niedawno objawy przebrały inny obrót na chwile obecną odczuwam pieczenie po defekacji, uczucie nie pełnego wyprużnienia i dyskomfortu mam wrażenie że nie czuje wogule częśći odbytu, przy dłuższym siedzeniu piecze mnie cała pupa. Do tego dochodzi ból brzucha i bardzo częste smierdzące gazy. Jestem po wizycie u gastrologa powiedział mi że mam zespół jelita wrażliwego przepisał mi polprazol i debridat odnośnie bólów brzucha a co do reszty polecił mi się udać do dermatologa???? Nie wiem co mam dalej robić jestem w kropce i za każdym razem trafiam na niekompetentnych lekarzy szukam pomocy i prosze o opinie i porade co mam zrobić w tej sytuacji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować