Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlicjaZdołem

Chcę się odchudzić! Ktoś ze mną?????

Polecane posty

ekomama-> podaj jakiegoś maila to prześlę ci przepisy i ogólne wytyczne co do diety dukana, avra97-> jasne zapraszamy, porównamy wyniki za jakiś czas ;)

lapia-> a nie jesteś czasem przed okresem??? wiem że wtedy nie widać efektów odchudzania bo magazynuje się wodę w organizmie. nie poddawaj się... bądź cierpliwa!!!

Gość ekoMama
hej Alicjo:) myszka45002800@wp.pl i z góry dziękuje :)

Po ciąży to u mnie z okresem cudacznie ;p Raz jest raz go nie ma. Sama nie wiem co robię nie tak... Możliwe, że jem za mało?? Jem rano serek wiejski z otrębami i jogurtem; obiad to kura pieczona i korniszony lub pasta z makreli, cebuli, jajka; Kolacja to twaróg z jogurtem. Nigdy nie jadłam dużo i organizm nauczył się magazynować, i za to teraz nie dam rady jeść więcej. Fak, fak, fak...

witam ja juz po calodniowej orce w pracy;-( ludzie zamiast na majówke wyjechac to sie szlajaja po centrach handlowych i męczą... ja na sniadano jadlam jajka na miekko z placuszkami i twarozkiem na obiad w pracy jogurt na podiweczorek jogurt i teraz niedawno na kolacyje miesko z cebulka;-)

Ekomama-> już wysłałam, lapia-> myślę że to kwestia magazynowania wody związana z hormonami i brakiem miesiączki. Dukan o tym pisze. Nie martw się i bądź cierpliwa.

No muszę być cierpliwa. Ale właśnie mam pytanko czy mogę tą uderzeniową przedłużyć do tych 10dni? Żeby jakiś efekt był chociaż... bajkowa mama - jakie placuszki robisz?? Na samo słowo 'placuszek' ślina mi cieknie :D

2 łyżki otrębów owsianych 1 pszennych 1 kurze białko szczypta soli i łyżka serka homogenizowanego naturalnego. wszystko mieszam, odstawiam na chwile az napecznieje i smaze na rozgrzanej patelni teflonowej;-) jem je zamiast pieczywa, wychodza mi zawsze 4 duze placuszki;-)

Ależ będę wcinać... Dzięki ;)

Gość AlicjaZdołemmmm
Hej lapia-> sprawdź pocztę ;)

Alicja - dzięki ;]] na pewno się przyda :) Dziś 67,6kg. Uh.

Gość Ja jestem na dukanie od 14
stycznie 2011. Schudlam 12 kg. Jeszcze chcialabym 8-10. Mam 6,5 miesiecznego synka. Dla tych wszystkich, ktore uwielbiaja chleb a nie potrafia sie bez niego podaje na niego przepis. Mozna go jesc w I i II fazie. 2-3 kromeczki dziennie. JEst pyszny. Miksuje go 5 minut mikserem. Zadnych cudow. Posypuje odrobiną slonecznika. Dodaje tez mojej ulubionej czarnuszki, przyprawy najch. uzywaznej do chleba. Ciezko jest ją kupic. Ja kupuje pod halą targową lub na placu (Kraków) Cyt.: ".A teraz mój przepis/duuuża moyfikacja placków Dukana/ Składniki/na 3 chlebki z foremek 30x12,dwa do konsumpcji,jeden zamrażam/ 4szklanki otrąb owsianych 2szklanki otrąb pszennych 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 serki wiejskie lekkie z Piątnicy/0% tł.,każdy po 250gr/ 8 jajek/białka należy ubić na pianę/ O,5l maslanki niskotłuszczowej 1 łyżka soli 1 i 1/3 torebki proszku do pieczenia po 1 łyżce suszonego kopru,tymianku,czosnku niedźwiedziego i suszonych pomidorów z bazylią/kamis/ 1 łyżeczka kminku/dla lubiących kminek/ Jeżeli ktoś nie ma czosnku niedźwiedziego,to moża dodać łyżeczkę czosnku suszonego,lub 3-4 duże wyciśnięte ząbki czosnku. Wszystkie suche składniki należy dokładnie wymieszać,ser rozgnieść i wymieszać z żółtkami,dodać z maślanką/najpierw 3/3 maślanki,potem resztę porcjami,zeby ciasto nie było lejące.Całość wymieszać i dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Wyłożyć foremki papierem do pieczenia/inaczej chlebki się przykleją- sprawdziłam/.Foremki wstawiam do częściowo rozgrzanego piekarnika i od chwili uzyskania temp. 200-220 stopni piekę godzinę i 20-30 minut.Przygotowanie ciasta zajmuje 15 minut."

witam środowo:) dzieki Alu za e- maila:) jestem w połowie lekturki. skopiuje liste produktów dla wszystkich Lista 100 produktów, które można jeść podczas dwóch pierwszych etapów diety 72 produkty bogate w białko 12 rodzajów mięsa: stek, filet wołowy i ligawa (mięso wołowe przypominające polędwicę), rostbef, ozorek, suszone mięso z Grisons, eskalopki, żeberka, wątróbka i cynaderki cielęce, szynka wieprzowa lub drobiowa, królik 25 rodzajów ryb: dorsz, morszczuk, dorada, gardłosz atlantycki, mieczyk, halibur, halibut wędzony, łupacz, czarniak, limanda, miętus, Iabraks, makrela, merlan, tępogłów, płaszczka, barwena, sardynka, łosoś, łosoś wędzony, sola, surimi, tuńczyk, tuńczyk w sosie własnym, turbot 18 gatunków owoców morza: trąbik zwyczajny, kalmar, mięczak jadalny, sercówka, przegrzebki (muszle św. Jakuba), krab, krewetka, krewetka szara, gamba, homar, ostryga, langusta, langustynka, małż, jeżowiec, ośmiornica, mątwa, rak 9 rodzajów mięsa drobiowego: struś, przepiórka, kurczak, wątróbka drobiowa, indyk, gołąb, perliczka, kura, szynka z kurczaka lub z indyka (bez tłuszczu i bez skóry) 2 rodzaje jajek: kurze i przepiórcze 6 rodzajów nabiału: chudy jogurt naturalny lub aromatyzowany z aspartamem (słodzikiem), chudy biały serek wiejski, chudy twaróg, serek homogenizowany, serek topiony o małej zawartości tłuszczu, chude mleko 28 warzyw karczoch, szparag, bakłażan, burak, boćwina, brokuł, marchewka, seler, pieczarka, wszystkie kapusty (brukselka, kalafior, kalarepa, kapusta głowiasta czerwona), serce palmy, ogórek, cukinia, cykoria, szpinak, koper, sałata karbowana, fasolka szparagowa, rzepa, cebula, szczaw, por, papryka, dynia, rzodkiewka, wszystkie zielone sałaty, soja, pomidor.

Hej dziewczyny! z chęcią przyłącze się do Was:) Też się odchudzam od 3 tygodni. Wczesniej próbowałam wielu diet, w tym białkową Dukana, ale nie wytrzymałam:( Teraz odchudzam się z NATURHOUSE. Chudnę kilo na tydzień i w sumie bez wielu wyrzeczeń. Mam 4-letniego synka. Przed ciążą schudłam 13 kg na diecie dr Dąbrowskiej (oweocowo-warzywnej), a w ciąży przytyłam 27 kg. Od razu zrzuciłam 10 i zostało mi 17 na plusie:( Mam nadzieję,że tym razem wrócę do dawnego "stanu rzeczy":)

Walczymy dziewczęta walczyyymyyyy. Jest nas coraz więcej ;]

ja powiem Wam, że i tak chudnę kilo na jakies 9 dni dzięki ALLI. jem tak jak zawsze tyle że z alli , organizm nie trawi całego tłuszczu tylko od razu "wydala" bez trawienia. na alli jestem juz 4tygodnie i 3 kilo mniej, Powiem Wam że dzis rano miałam ogromnego banana na buzi ja weszłam na wagę i waga WRESZCIE pokazała z przodu 7(79,9 :P ) :)) póki co dążę do 6 z przodu a potem już powoli gdzieś do 62-63.... marzy mi się taka waga, lista z produktami jest w moim poście wyżej, więc jutro wybieramy się na na wielgachne zakupy i żegnamy zbedne kilogramy":D

Gość misia kasia bella donna
powodzenia! ja schudłam na Dukanie 17 kg! ciężko było ale warto:D

Hej, pierwszy dzień diety rozpoczęty... śniadanie - placuszki, totalnie nieudane :) ale nie poddałam się. W południe upiekłam chlebek wg przepisu koleżanki jw. Wyszedł pyszny i poprawił mi humor :) zjadłam dwie kromki z serkiem odtł. i szczypiorkiem, do tego herbatka ze słodzikiem. Po zjedzeniu pomyślałam, że nie będzie tak żle. Na obiad planuję pstrąga na grillu. I etap planuję na 7 dni. :) trzymajcie kciuki i ja życzę wam powodzenia.

Gość alicja to nie jest dieta
dukana w diecie dukana nie ma pieczywa dieta dukana to dieta bialkowa - czyli nabial najelpiej naturalne maslanki , kefiry , jogurty , twarogi , chude mieso i ryby ( gotowane , na parze , grilu . drugi etap to bialko plus warzywa pierwszy raz slysze zeby na diecie dukana jesc placuszki i pieczywo !

Gość aliecjaaaa111
Dziewczyny, przepraszam że Wam się wtrącam w topik, ale nie lepsza dieta MŻ?? Czylie mniej jeść?? JA na takiej diecie schudłam po ciązy i sobie chwalę, jest prosta, można wszystko normalnie jeść i efekty szybkie i zadowalające??

do "alicja to nie jest dieta" Alez mozna jesc pieczywo - tylko takie jak podalam wyzej - przepis Placuszki dukanowskie jak najbardziej. Dziewczyno - wiesz ile jest przepisow? Ja jadlam ostatnio lody, wuzetki, sernik, nutelle, bigos, chili con carne, ciasteczka czekoladowe - wszystko wg. przepisow z ksiazki Dukana. ......

Gość alicjo tu masz przyklad
owe jadlospisy - dieta dukana Jadłospis - PRZYKŁAD 1 rano: 2 jajka na twardo, tuńczyk w sosie własnym. Oba składniki można ze sobą wymieszać (jajka oczywiście rozdrobnione), oraz doprawić pieprzem, solą lub ziołami. południe: udko z kurczaka gotowane na wywarze z kostką rosołową lub vegetą. Udko obrać ze skórki, posypać tymiankiem lub ziołami prowansalskimi i podgrzać w piekarniku lub mikrofali. wieczór: serek wiejski light z 2 łyżkami otrąb owsianych, flan z jajek (3 jajka, szklanka mleka, trochę soli wszystkie składniki dobrze wymieszać, wlać na patelnię bez tłuszczu i smażyć). Jadłospis - PRZYKŁAD 2 rano: serek wiejski light, 1 jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka obiad: kurczak z rożna kolacja: szczupak pieczony w folii ( przyprawiony vegetą plus w środku wyłożony plasterkami czosnku) Jadłospis - PRZYKŁAD 3 rano: pół lub cała makreli, kubek herbaty południe: pierś z kurczaka gotowana, można doprawić ziołami kolacja 1: półtora fileta śledziowego w marynacie (Bismarc), jajko na twardo w łódeczki (posypane papryką ostrą), szklanka wody kolacja 2: szklanka mięty, jogurt bałkański w kefirem (estragon, oregano) Jadłospis - PRZYKŁAD 4 rano: omlet z 3 jaj smażony na patelni bez tłuszczu, kawa drugie śniadanie: twarożek chudy ze szczypiorkiem (100g) obiad: wątróbki drobiowe gotowane, doprawione vegetą kolacja: serek homogenizowany odtłuszczony Jadłospis - PRZYKŁAD 5 rano: plaster lub dwa szynki wieprzowej chudej, jogurt bałkański z 2 łyżkami otrąb owsianych i pół kefiru (do tego przyprawy: estragon, oregano, szczypta vegety) popołudnie: filet z indyka pieczony z ziołami i czosnkiem wieczorem: kefir lub jogurt naturalny z łyżką otrąb, na talerzu: jajko w ćwiartki, 2 plastry polędwicy z indyka w kawałeczki, łyżka jogurtu bałkańskiego lekkiego (niby majonez;), szklanka mleka

Gość do Ja jestem na dukanie od 14
to ty nie masz pojecia co to jest dieta dukana - w pierwszej i drugiej fazie na 100 % nie ma miejsca produkty zbozowe , ciastka , zwlaszcza na czekolade dieta dukana to dieta proteinowa czyli bialkowa . na poczatku tej diety mozna jesc jedynie - chude biale sery , twarogi , jogruty , maslanki , chude mieso i ryby po tygodniu do tego mozna dolaczy warzywa poczytaj sobie ksiazke na ten temat to sama stwierdzisz ze piszesz bzdury !

Co ty bredzisz jakie zbozowe, jakie czekoladowe? Chleb robi sie ze skladnikow jw., gdyby czytala ksiązke wiedzialabys, ze mozna jesc dziennie 2 lyzki otrab owsianych, w tym chlebie jest tego sporo - zaleca sie 2-3 kromki dziennie nie wiecej Sernik dozwolony w I i II fazie robi sie z sera b. chudego, jajek i slodziku, chili con carne (II faza) z miesa mielonego, pomidorow, papryki, pieczarek, nutella ( II faza w malych ilosciach) z odluszczonego mleka w proszku, mleka 0 proc. tluszczu, slodzika i odrobiny kakao, bigos (II faza) z kapusty kiszonej, marchewki, grzybow suszonych, piersi z kurczaka...... Tu macie strony z przepisami. http://www.przepis-kulinarny.pl/nutella-dukana-id1233.html http://dieta-dukana-przepisy.pl/bigos-dukana/ http://dukan.blox.pl/2011/01/Chili-con-carne.html http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana-14.html

chyba kiepsko u Ciebie z wyobraznią po prostu. Troche fantazji w kuchni.

Przepisów jest cała masa. Ja się zamierzam na pizzę ;] zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;] Od wczoraj jestem na II fazie. Robię 3/3. Dziś pożarłam warzywa z "grilla" doprawione przyprawą do kebaba/gyrosa Prymat. Najpierw wszystkie warzywa posypane przyprawą poddusiłam w folii aluminiowej w piekarniku, później folię odkryłam i zapiekłam lekko. Wysypałam to wszystko na sałatę lodową. Jesssu jakie to dobre było ;] a jakie proste ;] Dziś rano 67,2 :D

Gość daje chusteczki
a potem zrob sobie wyniki, życze powodzenia ta dieta niszczy organizm

Gość daje chusteczki
lapia - ślicznego masz synka:)

czesc dziewczynki widze ze dieta idzie pełna para;-) mi jakoś error na wadze wyskoczył, wczoraj najadłam się bigosu (oczywiscie zgodnie z dd) i mi az 1,5kg wiecej pokazało;-( masakra jakaś!!! ja robie teraz 1/1 czyli jak wczoraj była kapucha dziisja bedą czyste proteinki;-) ide na 2 zmiane do pracy więc nic mnie nie skusi;-) otręby można jeść 2 łyżki owsianych i 1 pszennych, pomagają w zaparciach i oczyszczaniu, na dukanie trzeba pić mnóstwo płynów bo inaczej na prawdę można nabawić się problemów zdrowotnych, co jakiś czas warto kontrolowac swoje zdrowie, wystarczy zrobić podtsawowe wyniki;-)

Gość widze ze wszytskie jestescie
na duzcanie. moja kolezanka tez rok temu tak schudla wszyscy byli pod wrazeniem bo poszlo 23kg a teraz jest +30kg czyli fekt jo-jo szybciutkoooooo. :D Nie rozumeim tego ze mona sie dac tak katowac to chore. Zamiast zdrowego odzywiania sie to wy tylko to miecho w siebie wpychacie tylko ciekawe co na to wasza watroba i nerki.