Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlicjaZdołem

Chcę się odchudzić! Ktoś ze mną?????

Polecane posty

Gość AlicjaZdołem

Witam, zaczynam od 5 maja odchudzanie na Dukanie, Ktoś ze mną??? Potrzebuję motywacji i kogoś z kim wspólnie mogłabym się wspierać. Jest ktoś chętny??? Ja chcę schudnąć 20 kg, jestem po ciąży i czuję się ze swoją wagą fatalnie.

Gość malinkaaaaaaaaa
przed tą dieta radzę się zbadać czy jesteś w stanie obciążyć organizm samym białkiem (bo to białko chyba się je ? ) mi dietetyczka na pogadance opowiadała o różnych przypadkach wiadomo nie należy popadać w skrajnośc ale...chyba nie chciałabyś byc łysa ;)

Gość karolina24ala
ja bym chciała też schudnąć ze 30 kg kupiłam sobie już nawet kijki

Czesc Na diecie białkowej jestem od wczoraj. Tez jestem po ciazy, coreczka ma 7 miesiecy. Co prawda wrocilam juz do wagi sprzed ciazy, ale i tak mnie to nie satysfakcjonuje. W ciazy przytylam 27 kg, to juz stracilam( bez diety karmiac piersia), a teraz moim marzeniem jest jeszcze 14kg. Przylaczam sie ! Razem razniej

moge sie dolaczyc;-) na dukanie od 9 stycznia, schudłam juz 17kg, waga od miesiaca stoi w miejscu ale licze ze znow drgnie w dół;-) mam 2 letniego synka;-)

Gość gryfno frela
ja sie chetnie dołacze, ale co to za dieta? co sie je? ile i jak czesto? ja tez w ciazy przytyłam 27 kg,,, 17 juz schudłam ale chce jeszcze ze 20...

Gość AlicjaZdołem
fajnie, już jest z kim powalczyć, ja zaczynam 5 maja. Dziewczyny na Dukanie- jak przetrwałyscie 1 fazę??? trochę się boję...czy dam radę :(

Zaczynamy razem w takim razie:) mam 29 lat i 25 kg nadwagi..mieszkam w Londynie i tu przytylam 25 kg w ciagu oststnich 4 lat:( Mialam na liczniku piekne 55 co do mojego wzrostu jest idealne ,nbiestety teraz dochodzi do 78 a mam tylko 160 cm wzrostu:(Ja robie 2 podejscie do Dukana za pierwszym razem po 4 dniu pierwszej fazy niestety sie zlamalam,za to mij facet zwalil ponad 15 kg:)Pozdrawiam.

Powiem tak,Dieta Dukana jest dieta dla ludzi zdrowych,jesli masz problem z nerkami,watroba ,radzilabym konsultacje z lekarzem.Warto zrobic sobie ogolna morfologie przed taka dieta,i co najistotniejsze pic hektolitry wody( niegazowanej)Dukan poleca zastapienie cukru asaprtamanem..ja szczegolnie to odradzam,rakotworcze swinstwo zupelnie niepotrzebne sprawa jak dlamnie.Ja planuje pic ziolka,meliske,rumianek,koper wloski.Mozna tez udac sie do sklepu zielarskiego i poprosic pania aby skomponowala nam dobra mieszanke ziolek wspomagajacych odchudzanie:)Napisz cos wiecej autorko:)x

faze ataku przeprowadziłam przez 7 dni schudlam wtedy około 5kg, pozniej waga stała wmiejscu i tak srednio co 2 tygodnie leciało w dół. aktualnie nadal jestem na naprzemiennej, ważę 71kg przy wzroscie 165cm, zaczynałam od mega nadwagi lubie białko, portal przezywam oki, gorzej jak dolaczam warzywa bo mam wtedy okropne rozwolnienie;-( w lidlu jest mnostwo super produktów stworzonych dla tej diety;-)

Ważę 80 kg, kiedyś ważyłam 65 kg, teraz jak ludzie mnie widzą, 5 miesięcy po porodzie, pytają czy aby znów nie jestem w ciąży... stoję przed swoją szafą i nie mam co na siebie włożyć :( niedługo wracam do pracy i chcę pokazać się ludziom i nie widzieć w ich oczach takiej litości... Boję się Dukana ale to dla mnie jedyny ratunek. Jak czytam wasze odpowiedzi ile już schudłyście to napawa mnie to nadzieją :)

bajkowa mama ..masz tyle wzrostu co ja...wiem jak to ciezko z taka nadwada przy takim malym wzroscie:( ja sie okropnie mecze,kiedys mialam taki fajnu biust a teraz mam straszne rozstepy,skora jest wiotka ..cycki poprostu leza mi na brzuchu,wyglada to fatalnie..bardzo sie boje ze jak schudne to jeszcze bardziej mi obwisna,co zrobic z ta wiotka skora?

mam podobny problem z ubraniami...samo wyjscie na zakupy powoduje u mnie depresje ..wiec co robie..wracam do domu i gotuje...Z racji tego ,ze lubie i umiem gotowac stoje przy garach wieczorem z lampka wina( czasami z butelka)hhah...tak sie relaxuje...potem przychodzi cudowna chwila kiedy moge sie rozwalic na sofi i pochlonac jak jamoclon to co wczesniej upitrasilam..

ja tez mam nostwo rozstepow, nic juz z nimi nie zrobie, zostaje chyba tylko laser;-( piersi? kiedys 80c teraz 75b a i to juz czuje ostatnio ze za duzy jest dla mnie ten rozmiar;-( nogi i pupa super fajne wchodze w 38 gora 40 skora na brzuchu flak musze chyba cwiczyc systematyczniej zeby ja bardziej napiac, ale nie mam czasu i sil bo po za wychowywaniem dziecka pracuje. co do ubran ja co kupie chilw ponosze i juz za duze, stare ubrania chcialam dac do przerobki ale krawcowa ma wygorowany cennik i taniej wychodzi kupic mi nowe rzeczy niz przerabiac stare. nie boj sie dukana, jest mnostwo dan ktore mozna jesc, dasz rade

Enriched28-> to co ???? razem od 5 maja???? ja na 4 maja umówiłam się na wielką pizzę... najem się aż będzie mi niedobrze :) a następnego dnia rozpoczynam walkę z nadwagą..

ja nabardziej tesknie za makaronami, uwielbialam je, teraz zastepuje je dukanowymi kluseczkami i tez jestem szczesliwa

wiesz co dla mnie bylo bodzcem do diety Alu? Pojechalam do Polski po roku..spotkania,imprezy itd...odwiedziny dawno niewidzianych znajomych.Oni pamietali mnie jako 55 kg w miare zgrabna osobe..czego potem sie dowiedzialam...jakie ploty za moimi plecami sie odbywaly,ludzie poprostu sie ze mnie smieli ,ze tak sie zapuscilam...i wiesz co mieli racje..Teraz powiedzialam stop.Mam dosc zadyszek,zlej kondycji,chce w koncu ubrac obcasy i mini jak kiedys..Wiec 5 zaczynamy!!!!

a nie lepiej zaczac juz od jutra? po co sie dalej objadac? daj spokoj z ta pizza, powiedz sobie ze za 5kg zjesz kawalek pysznej pizzy;-) ja tak sie motywowalam, schudlam te 5 i co ochoty na pizze nie miałam chociaz byla nagroda dla mnie;-) teraz pizze robie sama, tyle ze dukanowa;-)

Bajkowa----> makarony to moje drugie ja!!!! pozatym ziemniaki,chlebki ,buleczki,kluseczki ...trzeba bedzie byc kreatwnym i cos z tych dukanowskich przyzwolen wykombinowac by choc troszke sie oszukac:)x

enriched28 jezeli lubisz siedziec przy garach (tak jak i ja) wyczarujesz wszystko;-) ja dzisiaj na sniadanko mialam placuszki z szynka pomidorkiem ogorkiem i szczypiorkiem na obiad barszcz ukrainski i wlasnie kluseczki z twarozkiem cebulka i szynka na kolacje jogurt w międzyczasie woda herbatki, jak mnie ssie to jem wedzonego kuraka albo ugotowane jajka

dziewczyny a powiedzcie mi wy paicie? ja palilam dosc dlugo potem ograniczylam do minimum a nastepnie popalalam jak pilam jakis %%% wiec wychodzilo ze wypalalam sobie jakies 10 fajkow na tydzien..jak bylam na dukanie po raz pierwszy kiedy sie zlamalam poprostu zjadalam papierosy,boje sie ze znowu wroce do nalogu bede palila codziennie:(jakies rady?

Gość wielka szkoda
trzymam kciuki za was :) ja schudłam 8 kg w 2 miesiace na diecie nie przkraczajacej 1000kcl moja znajoma na dukanie schudła 20 kg ale nerki sobie załatwiła

ja nie pale, nigdy nie palilam moja mama nalogowo paliła ponad 30 lat, rzucila i jak chciala palic to jadla humy mietowe, pomogło

Gość wielka szkoda
przede wszystki duzoooooooooo wodyyyyyyyyyyyyyy pic :):):)

Gość wielka szkoda
ja rzyciłam palenie po tabletkach tabex :) a paliłam dobre 10 lat

Gość mamanadiecie
Ja też chcę się odchudzić! Ważę 80 kg przy 164 cm i często brakuje mi silnej woli...

Enriched-> Zaczynamy !!!!!!!!!!!!! :):):):) już się cieszę że nie jestem sama :) Bajkowa mama-> jak czytam twoje opisy co jadłaś to ślinka mi cieknie :), chyba nie będzie tak żle :):)

Bajkowa ja kocham gotowac:)W Uk jest tyle fajnych i ciekawych skladnikow,przypraw ,owocow ,warzyw niedostepnych w PL ze mam spore pole do popisu i chyba wlasnie to mnie zgubilo i przytylam 25 kg,planuje za jakis rok dzieciaczka ale nie moge sobie siebie wyobrazic z brzuchem i moimi kilogramami bede wygladala jak wieloryb,,,i pewnie z poczeciem tez bedzie problem.wiec teraz albo nigdy.