Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaa1989

Mój chłopak musi uciekać z kraju bo dorwała się do niego skarbówka...

Polecane posty

Gość Aniaaaa1989

Mój chłopak utrzymywał się z gry w pokera online. Nie zarabiał w ten sposób jakiś astronomicznych sum, ale wystarczyło mu to na wynajęcie kawalerki i życie na jako takim poziomie - ok 2 tyś na miesiąc. Niedawno dostał wezwanie ze skarbówki - biurwy namierzyły transfery bankowe i zaczęło się przesłuchanie skąd ma pieniądze na koncie przy zerowych dochodach. Jak się okazuje hazard jest nielegalny, niemożna normalnie uiścić za niego podatku nawet jak się chce, ale w przypadku złapanie przez fiskusa trzeba zapłacić podatek karny od zarobionej sumy :-O. I teraz niemal na pewno będzie musiał zapłacić 75% podatek od wszystkiego co zarobił przez parę lat... czyli powyżej 50 tyś złotych + kara. I tutaj jestem zrozpaczona. Stwierdził on, że po pierwsze nie zamierza żyć dłużej w tym chorym kraju, a po drugie niema tylu pieniędzy - czyli wybiera emigrację. To oznacza koniec naszego związku bo ja nie mogę z nim lecieć... Korwa, dlaczego mendy rządzące tym krajem muszą niszczyć ludziom nawet miłość :-(

nie chce mi się czytać, po pierwszym zdaniu stwierdzam że gość jest nieodpowiedzialny i nie myśli przyszłościowo i się rozstaniecie, niestety, trudno.

Gość świety tostatnia deska ratunku
Zastanów sie co piszesz :o twój facet, to przestępca, a ty piszesz bzdury jakimś niezrozumieniu waszej miłości przez urząd skarbowy? :o

Gość Aniaaaa1989
To dlatego,że jestem pojebana przepraszam.:( :( :(

Gość Aniaaaa1989
Powiedział,że mnie nie zabierze bo nie ma aż tyle kasy na samolot dla nas.:(

świety tostatnia deska ratunku Zastanów sie co piszesz twój facet, to przestępca, a ty piszesz bzdury jakimś niezrozumieniu waszej miłości przez urząd skarbowy? prawo prawem, ale czy nie sądzisz, że niektóre przepisy są bezsensowne?

Gość Aniaaaa1989
jestem za ciężka żeby latać liniami tanich linii lotniczych muszę boingiem a on nie ma kasy :(

Jezeli nie ucieknie z Uni to go znajda.Wystarczy, ze wsadza go do Systemu Szengen i przy pierwszej lepszej okazji juz go maja!

Gość Aniaaaa1989
Przestępca? A przepraszam bardzo ale gdzie tutaj jest poszkodowany? W tym kraju okradają was na niewyobrażalną ilość pieniędzy, żyjecie za stawki zbliżone do krajów afrykańskich i jeszcze ślepo bronicie te urzędnicze ścierwa. Chyba faktycznie ma rację, że spierdala z tego chlewu...

Gość Aniaaaa1989
Szkoda tylko,że mnie nie chce zabrać.Bardzo chciałam zwiedzić kraje trzeciego świata...

Gość Aniaaaa1989
Dodam,że jestem w ciąży. 😭

Gość pracuję w urzędzie skarbowym
Dziękuję za informację :). Teraz zrobimy wszystko, aby delikwent nie zdążył opuścić kraju.

Gość pracuję w urzędzie skarbowym
ale chwila my w urzędach jesteśmy tak głupie ,że nie wiem jak to zrobić aby nie opuścił kraju , podpowiecie 😭

z tego co wiemto w PL gra w pokera online nie ejst zabroniona. Poza tym jak dostaje kase z jakiejs strony to skad maja wiedziec czyz a pokera czy za zaklady, ktore sa legalne?

Gość Aniaaaa1989
Nieważne skąd dostaje te pieniądze. Najważniejsze jest to, że nie może udowodnić w żaden sposób ich legalności. Gdyby zarobił te pieniądze na czarno kopiąc rowy na budowie to też musiałby tyle samo zapłacić.

Gość Januszek..........
Taki mamy zajebisty kraj.Wystarczy,że sprzedaż na targu pęczek pietruszki i już p[owinnaś prawnie rozliczyć się ze skarbówką. podejrzewam,że Twojego chłopaka kto podp....

Gość joidjfi
ale ty pier dolisz głupoty albo sama to wymysliłas albo facet ci tych głupot nawciska bo chce cie zostawic

Gość pietruszka765
A czemu miałby nie zapłacić kopiąc na czarno rowy na budowie? W czym jest lepszy od kopiących rowy "na biało", którzy muszą płacić podatki? Może jego źródło dochodów, ten poker jest legalny, nikt tego nie neguje. Tylko czemu miałby od tego nie płacić podatków, jak większość? To oznacza że państwo jest pojebane? Inne powody bym znalazła, ale to absurd. Boże, co za poziom.