Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniepytaniepytanie

Pytanie dotyczące karmienia

Polecane posty

Gość pytaniepytaniepytanie

Karmię moja córeczkę piersią, Mała ma 2 tygodnie. Jako że studiuję, przede mną jeszcze kilka wyjść w trakcie sesji, a potem do października już wolne. Z dzieckiem zostanie wtedy na kilka h mąż. Czym nakarmić wówczas dziecko? Podać jej sztuczne mleko? Kupiłam puszkę Bebilonu na wszelki wypadek, butelki też mam. Pokarmu nie odciągnę bo nie posiadam laktatora.

Gość aż podziw bierze, zę takie
mamuśki istnieją:D schaboszczaka jej daj!! co się będziesz...

Gość _iwia_82
jak karmisz piersia to kup ręczny laktator to koszt góra 30-40 zł i odciagaj pokarm

Gość ziva
Jest taki tańszy laktator, lakta plus czy coś w tym stylu. Do kupienia w aptece. Trochę taki prymitywny, ale jak do takiego sporadycznego używania wystarczy. Sama z takiego czasami korzystałam. Awaryjna puszka mleka modyfikowanego też nie zaszkodzi. Ja również jeździłam na zajęcia, z małą zostawała moja mama i dawały sobie radę ;)

Ja bym radziła laktator jednak, kupiłam po wyjściu ze szpitala, mam taki: http://www.bdsklep.pl/product-pol-4766-CANPOL-Laktator-reczny.html#nclid=8b04079893ed17917b1b428f623dd614 . Można dostać już za 35-40 zł na allegro, ja kupiłam w Carrefour za 50. Sprawdza się świetnie i już nieraz przydawało się odciągnięte mleko, mam kilka porcji zamrożonych, już nie mówiąc o tym że mogę się w nocy troszkę przespać jak zostawię mleko. Jeśli zdecydujesz się na mleko modyfikowane- ja bym poradziła się jednak lekarza albo położnej jeśli przychodzi jakie- to koniecznie zrób próbę wcześniej, zeby wiedzieć czy potrafi jeść z butelki i czy toleruje sztuczne mleko. Żeby nie okazalo się w ostatniej chwili że nie wyjdziesz na egzamin np. bo córeczka nie umie jeść. A i do Twojego mleka, i do modyfikowanego polecam butelki NUK, są specjalnie dla dzieci karmionych piersią, z butelek Canpol i Lovi mój mały nie potrafi jeść.