Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymiotouuuje i gorączkuje

silne wymioty,biegunka,wysoka gorączka u 4 latki!! Błagam pomocy!

Polecane posty

Dziewczyny ! Moja 4 latka od wczoraj miała kaszel i katar,myslałam,ze sie przeziębiła,chciałam leczyc domowymi sposobami,no ale nie wyszło.. Dzisiaj w nocy dostała gorączki,a nad ranem silnej biegunki i wymiotów. Podaję jej smectę,ale ona wymiotuje wszystko.. Co robić ? Teraz tylko ją chłodzę okładami bo gorączkuje,no i podałam krople do nosa . Co robić ?Teraz śpi..

Gość nie mam słów:/
co robic?? wez dupe w troki i lec z dzieckiem do lekarza!!!! tym bardziej,ze jutro swieto i jak dzisiaj nie pojdziesz to jutro zostanie ci tylko pogotowie:O:O:O

Ale ona teraz śpi!

Dziewczyny,nie chcę jej budzić,jak wstanie to zadzwonię po lekarkę,bo nie chcę ją ciągać po przychodniach i czkeac jeszcze godzine albo dwie zanim nas przyjmie :O. Ale co to może być?

Gość kikililul
rotawirus, teraz to panuje, módl się,żeby was w szpitalu nie położyli ;/

Jeju, nie żal ci dziecka. Na co chcesz czekać?? Na zbawienie? Zadzwoń już!!! Chyba że lubisz siedzieć z odwodnionym dzieckiem w szpitalu.

O kurde.. To ja ją jednak może obudzę..dzwonie po lekarkę.

To może być faktycznie grypa żołądkowa albo jakiś wirus...w sumie nie ważne co to jest, ale po objawach to ja bym nie czekała ani chwili dłużej!!!!! dzwoń od razu i się umawiaj na wizytę!!!

Była lekarka i mówiła,że to albo zatrucie,albo grypa żołądkowa :O,tylko ze mała nic nie jadła takiego czym mogłaby się zatruć :O

Gość Acidolac,,,,,
polecam acidolac , kupisz w apetece, jest w saszetkach do picia rozrobic z woda, lub jogurtem ,serkiem, kefirem , w czyms podobnym . Najlepsze dla dzieci jak i doroslych , mi zawsze i moim dzieciom pomaga juz jedna lub dwie saszetki ,przy ostrych wymiotach, biegunkach i silnych bolach jelit, lub brzucha'Super lek, bez recepty, moje dzieci tylko na nim lecze przy męczarniac

Gość Cliniczka
Co córce lekarka kazała podawać ?

acidolac i dużo nawadniać :O .

no i tak rób, przede wszystkim dużo płynów! i niech Mała zdrowieje! :-) jeśli nie bedzie trwało to bardzo długo, że nie bedzie jadła to nic jej nie bedzie, najważniejsze oby dużo piła! Ty też pewnie nie raz się czymś strułaś...albo coś podobnego miałaś...i sama przyznaj, że nie miałaś ochoty nic jeść..ewentualnie tylko pić. Powodzenia ;-)

Dzięki. Nie no ona nawet pic nie chce a co dopiero jesć :(.No aledo jedzeniajej zmuszac nie bede,ale pic musi :(

Gość grzonka
Ja miałam dosłownie trzy dni temu ten problem ze swoim 5-cio latkiem. W nocy wymiotował kilka razy a na drugi dzień biegunka i gorączka do 38 st. Podaję cały czas Acidolac Junior 2 saszetki dziennie. Już jest dobrze wrócił też apetyt.

Gość anita_ta
dobrze, że znalazłam wczoraj ten wątek, dziecko dostało biegunki i kupiłam ten acidolac, jak na razie dzisiaj już jest lepiej, na szczęście nie ma gorączki i ma apetyt więc myślę, że sobie domowymi sposobami poradzimy

Gość sebinna
My tak niedawno też poradziliśmy sobie sami, bez pomocy lekarza. Wystarczyły probiotyki, elektrolity i mała dieta.