Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suuuuuuuusi

Mężczyzna w pewnym wieku powinien łysieć, inaczej to siuś bez testosteronu

Polecane posty

Gość suuuuuuuusi

Taka jest prawda, facet 25 lat powinien mieć przynajmniej zakola

Gość suuuuuuuusi
Ale nie łudźmy się, facet łysiej z powodu testosteronu, jeżeli tego nie robi coś z nim nie tak

Gość mam 32
i mam włosy do ramion :P kiedyś ściąłem i strasznie się źle czułem od prawie 2 lat znowu zapuszczam :) że mam brak testosteronu to raczej bym nie powiedział, świadczy chyba o tym zarost na paszczy

Gość lsndljnvcsljndclsndc
lysienie to jest genetyczna sprawa cwoki nieuki jeden bedzie lysy jak kolano w wieku 30 lat inny nigdy

Gość juuuzuzuuzu
Juz to dzis pisałam łysa ciota :) łysienie to wpływ słabych genów a konkretnie zbyt wrażliwych receptorów (mieszków włosowych) na DHT - produkt przemiany testosteronu w organizmie . Mozna miec b.wysoki poziom testosteronu w organizmie i nigdy nie łysiec albo mieć go baaardzo niski i posiadac baaaardzo wrazliwe receptory na DHT - czyli byc obarczony genetycznie łysieniem po przodkach :) Dalej sobie tłumacz swój łysy łeb nadmiarem testosteronu żenujący człowieczku :)

Gość suuuuuuuusi
ja jestem kobieta, a ty człowieczku powyżej musisz być obrośniętą ciotą

Gość juuuzuzuuzu
Wspolczuje ,ze twoj facet juz ma zakola :) Najpierw poczytaj o łysieniu a pozniej głoś swe zacne teorie z dupy wzięte ;) Łysienie jest atrakcyjne ? Raczej żalosne , miliony facetów czeka na lek na łysy łeb :D

Gość suuuuuuuusi
masz słabego kochanka i tyle, ja na swojego nie narzekam może i nie łysieje ale lada chwila zsiwieje jak niejaki Jankowski ni to facet, ni kobieta

Gość ja zaś uważam
ze facetowi w pewnym wieku nie wypada nie być impotentem

Gość Pieprzysz głupoty. Spotkałeś 1
juuuzuzuuzu Czekają Ci, którzy mają kompleksy i uważają, że z włosami stracili calusieńką atrakcyjność. Ludzie piszą tu z tak żałosnymi problemami, że aż czasem zal dupę ściska. Zobaczcie sobie 1 filmik na tej stronie http://michalpasterski.pl/2009/12/bez-rak-bez-ng-bez-zmartwien/ i zadajcie sobie pytanie, czy to wy macie tak straszne problemy ? Może zamiast zrzędzić warto po prostu nad sobą pracować ?

Za dużo testosteronu - łysienie. Kolejny mit .

Bo łysienie nie jest postrzegane jako coś fajnego, ale są ważniejsze cechy. :) naprawdę, jeśli ktoś łysieje i się załamuje to nie traci tylko włosów, ale i pewność siebie.

Gość wrrrreeee
dobrze ze nie ocipial!

Łysienie może wynikać ze słabych genów ewentualnie nieprawidłowego odżywiania.

"Łysienie może wynikać ze słabych genów ewentualnie nieprawidłowego odżywiania." Tak, nieprawidłowe odżywianie osłabia cebulki. Ale to raczej tyczy się kobiet. U mężczyzn, no i także kobiet, w znacznej większość wypadków, za łysienie odpowiadają geny. Wbrew opinom, to nie testosteron jest odpowiedzialny za łysienie, tylko jego pochodna zwana dihydrotestosteronem - dziedziczna jest nadwrażliwość komórek na ten męski hormon.