Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golika

dostałam dużo kasy

Polecane posty

Gość golika

dostaliśmy od mojej mamy dużo pieniążków na 'wyprawkę'. Mama pogadywała, że da nam na wózek, ale zawsze jej mówiłam że nie trzeba. A teraz się uparła i do samochodu nam wrzuciła dużo więcej niz na wózek. Mówiłam jej że jej oddam, że tylko na wózek zostawię, żeby się nie poczula urażona ale ona nie chce. Wiem że dla niej to duża kwota, ale uparła się i już. Poza tym mamy też inne podjeście co do wydawania tych pieniędzy - ja staram się kalkulować i kupować za rozsądne ceny, a moja mama kupiłaby t co jej się podoba po prostu - bez względu na cenę. To ja już wolaalbym te pieniądze wpłacic na konto dla dzieciaka a wózek mam okazję dostać używany, ale mojej mamie sięto ni spodoba.........

Gość kibicka1
boze co za matka namolna, wspolczuje, pirniadze oddalabzm prz najblizszej okazji

Gość iuwghdiqfuyre
Mama dała kasę na wózek to go kup masz szansę mieć nowy wózek to nad czym się zastanawiasz dała na wózek i dla dziecka więc o co chodzi uszanuj mamę i ciesz się,że taką masz i ,ze dała dla wnuka na wózek i wyprawkę

A w czym tu widzisz problem, tylko się cieszyć :) Mój teść też dał nam na wózek 1800zł. Jeżeli nie chcesz kupować nowego, to powiedz mamie, że wolałabyś kupić używany a resztę pieniędzy przeznaczyć na coś innego, jeżeli się zgodzi to tak zrób, a jeżeli nie, to powinnaś uszanować jej zdanie i kupić nowy.

Gość a ile dostałas
??? to jest zasadnicze pytanie może wcale nie tak duzo

Gość golika
dla mnie dużo, dla mojej mamy jeszcze więcej

Gość musztardaRosyjska
hmm to zalezy,ty autorko znasz swoja mame i wiesz jak jest...chodzi mi o to czy jak mama daje ci kase to potem wypomni czy nie?Moja mi niestety wypomni dlatego wole nie brac albo oddaje natomiast moja babcia zawsze mi cos tam wrzuci do kieszeni zebym dzieciom kupiła i nigdy nie wypomni dlatego ciesze się i biorę jak babcia daje.wiec zalezy jaka Ty masz mamę-jak nie wypomni to wez i podziekuj pieknie.

Czemu nie wydać na dziecko? Nikt Ci nie każe kupować najdroższych ciuszków, ale dziecko to stałe wydatki- kup zapas pieluch, chusteczek, emolienty do kąpieli, takie rzecz które ułatwiają opiekę nad dzieckiem, ale nie niezbędne- typu elektryczna niania, zabawki wygodniejsze, jak karuzela na pilota, rzeczy na wyrost- ubranka na pół roku, nawet krzesełko do karmienia... Chyba że macie takie stosunki z mamą że taki sponsoring Cię obraża to wtedy po prostu oddaj i powiedz że jeśli nie możesz dysponować kasą według uznania to dziękujesz za pomoc.