Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m jak majówka

Dziewczyny doradzcie, porblem w owlosieniem..

Polecane posty

Gość m jak majówka

sluchajcie tyle sie naczytalam o tym hirsutyzmie i w gole ze szok, blagam czy ja tez to tam, czy sobie tak tylko wmawiam, no wiec, wloski mam prawie na calym ciele, ale to taki wiekszy meszek, nie rosnie mi broda... wasik i wloski z nosa, usuwam, pachy gole normalnie, brzuch rozjasnilam, nie mam takiego owlosienia jak faceci, albo takie wlosy jak te lonowe... z tego co zauwazylam raczej sie nic nie powieksza, dlatego bardzo Was prosze, moze jestescie bardziej obeznane w tym temacie o pomoc....

Gość m jak majówka
bardzo Was przepraszam za te bledy

Gość Spokojnie, spokojnie
Nie jestem bardziej obeznana w temacie, ale ostatnio też mialam paranoje i w internecie szukalam informacji na temat hirsutyzmu ;). Mam włoski np na brzuchu czy na udach, ale ostatecznie stwierdzilam ze nie są na tyle ciemne czy mocne zeby mozna je zaklasyfikowac pod jakas chorobe...do cholery, w sumie media, sklepy, telewizja, wmawiaja nam ciagle ze kobiety musza byc calkowicie gladkie, codziennie, zawsze...bo inaczej są skażone i okropne. To prawda ze zarośnięcie ejst nieestetyczne, ale nie dajmy sie zzwariowac, nikt nie ejst idelany i wyrywanie kazdego włoska z ciała jest chore :) Moim zdaniem nie cierpisz na hirsutyzm, bo on objawia sie ekstremalnie... Także, pozdrawiam;)

Gość m jak majówka
Dziekuje, tak czytalam, ze w niekotyrych przypadkach pojawia sie niezapowiedziany, ja jak bylam mlodsza to chyba sobie ogolilam brzuch wiec sie nie dziwie ze wlosy odrosly...

Gość m jak majówka
no zapomnialam dodac ze nogi i biki gole, i rece rowniez.... gole normalnie wybaczcie ze tak pisze bez ladu i skladu ale jak mnie cos zlapie to musze szybko znac odpowiedz

Gość spokojnie spokojnie
Hm, ja rak nie golę. ale to kwestia gustu, chyba. Zresztą, hirsutyzm z tego co wiem objawia sie bardzo wyraźnie, wloski sa wybitnie ciemne i silne...Bo meszek na ciele to ma każdy i po co z tym sie mocować ;)

Gość m jak majówka
hmm no ja bylam glupia jak zaczelam golic...noo to dzieki za odpowiedz.... troche mi ulzylo

Gość kardashianowie
Ja zauwazylam, ze kolezanki, ktore maja geste, grube wlosy na glowie maja zwykle wieksze owlosienie gdzie indziej [ręce, nogi, pachy xd] . ja np. mam cienkie, dlugie wlosy na glowie, a wlosow pod pachami itd. praktycznie nie mam . moje wlosy na glowie wygladaja ok. wiec sie nie martwie, cieszy mnie w sumie to, ze nie mam takich problemow, ze musze sie golic codziennie ;] . ale rozumiem, ze takie golenie sie codziennie itd. moze byc uciazliwe. a depilatorami, plastrami itd. moze bolec. ale nie badzcie przewrazliwione, tez czesto naczytam sie o objawach choroby i juz mysle, ze ja mam ;)

Gość hirsutyzm jest wówczas
kiedy kobieta ma owłosienie typu męskiego np uda ma owłosione jak facet , albo brzuch i klate owłosiona jak facet meszek jest czyms naturalnym a nie hirutyzmem

Gość m jak majówka
no rozumiem, ja mam taki troche wiekszy meszek no takie malutkie wloski nie sa takie twarde ale jednak widoczne, mysle ze gdybym nie golila to by bylo w normie... dobrze ze jest pesetka mozna wyrwac albo maszynka i ogolic... dziekuje Wam bardzo ze odpisalyscie

Gość wierra
laserowa depilacja np w denique i po sprawie

Gość m jak majówka
depilacja laserowa, trzeba by bylo powtarzac nawet ona nie usunie wlosow do konca zycia, a poza tym nie stac mnie wyrzucac kasy w bloto, czytalam opinie ze u niekorych nie dziala