Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doro_tea

Bebilon Pepti - reakcje małego brzuszka

Polecane posty

Gość Doro_tea

Witam, Moja córeczka ma 4 miesiące. Od ok. 2 miesiąca życia, na polecenie pediatry podaję jej Bebilon Pepti 1. Miała kolki i wysypkę/krostki na buzi. Kolki co prawda nie przeszły po Bebilonie i musiałąm ratować się Sab Simplexem, ale pediatra kazała zostać przy Bebilonie aż do ukończenia 2 latek. Wcześniej, przy Nan 1, mała robiła 2-3 kupki dziennie, żółte, niezbyt rzadkie. Po Bebilonie mała robi kupkę co dwa dni, zieloną i bardzo rzadką...do tego całymi dniami męczą ją bączki... Lekarka mówi, że to normalne i upiera się przy Bebilonie. Jak myslicie- czy naprawdę normalne jest to, że maluszek wiecznie pręży się, bo ma w brzuchu pełno gazów, robi zielone kupki, które bardziej przypominają biegunkę i jest przez te sensacje rozdrazniony? Myślę już nad zmianą pediatry, bo przecież Bebion miał pomóc - tymczasem mała wyrosła z kolek, ale nadal nie skończyły się jej problemu z brzuszkiem. Bardzo proszę o Wasze opinie.

Mój synek też a Pepti, tylko że ja robię naprzemiennie z Bebilonem Comfort. W ten sposób pozbyłam się zielonych kup. Jak skończę zapas Bebilonu, który mam to przechodzę na Bebiko. Mały już też wyrósł z kolek, a na jelita daję mu czasem Espumisan, także mam nadzieję, że gładko przejdzie tą zmianę. Moja pediatra upierała się przy NANie, po którym Mały miał masakryczne zatwardzenia i kolki, i płakał całymi nocami z tego powodu. Nie posłuchałam doktorki i przeszłam na Bebilon. I dobrze zrobiłam, że nie posłuchałam. Zmień na NAN skoro córa dobrze przyjmowała.

Gość malamiiiiiiii
może wez recepte na nutramigen ,bebilon pepti zawiera laktoze i może to jest przyczyna klopotów z brzuszkiem.moje dziecko po pepti nie moglo w ogóle zrobic kupy a po nutramigenie było wszysyko ok.

A możecie mi powiedziec jak nauczyłyście dzieci picia tego Bebilon Pepti bo moja od razu pluje i nawet butelki nie chce wziąc do buzi...

izimm - u mnie też był problem, dlatego mieszałam: 2 miarki Bebilon Comfort i 2 miarki Bebilon Pepti do jednej butelki 120ml. Później 1 Comfort i 3 Pepti. A później już tylko Pepti 4 miarki. Mały nie przeżył takiego szoku :)

Dziekuję Lapia:) A bebilon comfort mogą pić dzieci ze skazą białkową?

A mocną ma tą skazę?? U nas był problem z nietolerancją laktozy. Z NANa przeszliśmy na Bebilon Comfort. Ale tu jeszcze była za duża dawka, to zaczęliśmy mieszać, żeby chciał pić. Myślę, że jak kupisz jedną puszkę po to tylko, żeby dziecko przestawić to nie powinno być tragedii. Zwłaszcza, że nie będzie piło samego Comfortu, tylko z Pepti, a w końcu już same Pepti. Wiem, że ciężko jest ze zmianą mleka, ale trzeba jakoś kombinować.