Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brown1994

Używanie tamponu nad jeziorem

Polecane posty

Ja mam pytanie.. Jeszcze nigdy nie używałam tamponów mam 17 lat.. Słyszałam że podczas pobytu nad jeziorem tampon trzeba zmienić przed wejściem do wody jak i po wyjściu, a co jeśli nad jeziorem nie ma możliwości zmienienia tamponu, ponieważ po za jeziorem i plażą nie ma tam nic i co jak nad jeziorem jestem zazwyczaj bardzo długo.. Czy mogę wtedy trzymać ten tampon przez cały czas, czy lepiej zrezygnować? I mam jeszcze jedno bardzo głupie pytanie co gdy ma sie zaaplikowany tampon a chce się siku?

Gość trzymaj do 8 godzin max
znajdź krzaki i zmień, a sikasz cewką a nie pochwą, najwyzj osiksz sznurek

Gość gvebaebharbh
Ja tam nie zmieniam po kazdym wyjściu z wody, zmieniam co ok. 4 godz. Nad jeziorem w ciągu paru godzin wchodze do wody z 10 razy, bez sensu latać za każdym razem zmieniać tampon:) Co do sikania to pytanie bardzo głupie:) Przecież tampon jest w pochwie, a sikasz cewką moczową, jedyne ryzyko jakie istnieje, o że osikasz sobie sznureczek, ale można go przytrzymać.

Gość kiwiwiwiwi
mozesz spokojnie kąpać sie w jeziorze z tamponem i zmienic go po powrocie znad jeziora jak chce sie siku to po prostu robisz, tampon masz w pochwie a nie w cewce moczowej, to są dwie różne dziurki przecież

A co jeśli jest to 1 lub 2 dzień miesiączki? A miesiączki są obfite? I jeśli chodzi o takie długotrwałe trzymanie to jaki tampon najlepiej użyć? I czy jest możliwość że tampon może utknąć?

zacznij stosować już teraz do momentu wypadu nad jezioro już będziesz ocykana co i jak jak się zakłada, jaki najlepszy rozmiar i kiedy powinno się wyciągnąć