Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmm,

jak to wlasciwie jest z ta intercyza, o co w tym chodzi??

Polecane posty

Gość mmmm,

i jak to sie ma do rozdzielnosci majatkowej, czy ktos mi moze wytlumaczyc

Gość a co na to google
? Gryzą może?

to co w nosisz twojego przed slubem jest twoje, to co razem stworzycie w razie rozwodu jest do podzialu---tak najprosciej to ujme...

Gość mmmm,
aha, tak google mnie dzis gryza:):):):) dzieki ines, ale para moze podjac decyzje przed swlubem czy chca rozdzielnoasci ze chca by majatek byl wspolny. zastanawiam sie dlaczego na cos takiego ludzie sei decyduja przeciez to niebezpieczne

zeby w razie rozwodu nie zostac z golym tylkiem, wiem iz to malo romantyczne i trudne do pomyslenia, bo wtedy myslisz, ze to ten jeden jedyny...ale czasami tak nie jest-wiec lepiej sie zabezpieczyc..

nie chrzań, Ines to, co wnosisz do małzeństwa jest twoje tak czy inaczej to, czego się dorabiasz w trakcie małżeństwa jest wspólne przy intercyzie, czyli zniesieniu wspólnoty majątkowej małzonków to, czego się dorabiasz w trakcie małżeństwa też jest tylko twoje - musisz mieć na to oczywiście dowody (faktury, umowy)

Ewa...oby to pozniej takie latwe bylo...:(

Gość pytanie do Ewa 33
Ewo, czy 33 w Twoim nicku to Twój wiek, czy rok urodzenia? Bo czasami jak czytam Twoje wypowiedzi (akurat nie chodzi mi o ten temat), to naprawdę trudno stwierdzić.

rozdzielność mozna przeprowadzić w dowolnym momencie trwania małżeństwa , z tym tylko ,ze zacznie ona obowiązywać z dniem podpisania - nie działa wstecz . A czy jest to niebezpieczne to sprawa dyskusyjna . Zależna od tego z co jest głównym powodem zawierania małżństwa .