Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta szczeraa

Czy wy tez macie zimnych partnerow?

Polecane posty

Gość Anita-Anita
Nie. Swoją drogą właśnie miałam pisać jak przebiegła nasza poranna rozmowa na ten temat...ogólnie mam mieszane uczucia:/

Gość Anita-Anita
Żeby uprzedzić pytania gdyby znów się trafiły zbiegi okoliczności;) Mój ma na imię D. 29lat Jesteśmy oboje z Wrocławia. W skrócie powiedział że darzy mnie głębokim uczuciem, jestem dla niego ważna, ma do mnie zaufanie jak do nikogo innego, uwielbia ze mną spędzać czas ale jeszcze nie może mi powiedzieć że mnie kocha. Powiedział że kocham cię będzie oznaczało że chce spędzić resztę życia ze mną jako małżeństwo, a to bardzo poważna decyzja i musi jej być pewny bo nie rzuca słów na wiatr... Zastanawiam się czy przeprowadzić się do niego do Anglii bo prosił o to, tym bardziej że w moim zawodzie mogę się tam rozwijać lepiej niż tutaj-zobaczymy jak się tam sytuacja rozwinie.

Gość rany boskie!
Od kiedy to tak dużo kobiet lubi cioty i wylewnych mięczaków? Daję głowę, że wszystkie kobiety wypowiadające się pod tym topikiem mając faceta ciepłą kluchę uciekłyby spowrotem do tych zimnych! Wam nikt nie dogodzi! I tak źle i tak niedobrze!

Gość Anita-Anita
Jakbym chciała ciotę a nie faceta to bym go zostawiła. Ale wolę najbardziej lodowatego niż ciotę.

Gość .,m.m.
Od kiedy to tak dużo kobiet lubi cioty i wylewnych mięczaków? Daję głowę, że wszystkie kobiety wypowiadające się pod tym topikiem mając faceta ciepłą kluchę uciekłyby spowrotem do tych zimnych! Wam nikt nie dogodzi! I tak źle i tak niedobrze! nie prawda, zadna dziewczyna faktycznie nie lubi klucha tak samo jak zbyt zimnych. sek w tym zeby zachowac pewein umiar moj np jest cieplym misiaczkiem, prawiacym mi komplementy i wyznajacy uczucia mimo ze widzimy sie na codzien mieszkamy ze soba 2,5 roku namietnosc jest ogromna, ale, uwaga ALE nie jest we mnie slepo zapatrzony i jak trzeba to potrafi walnac piescia w stol jak zrobie cos zle to potrafi mnie sprowadzic do pionu, a nie tak jak typowy kluch bedzie przytakiwal i przyklaskiwal, rozumiesz juz o c0o chodzi?

Gość rany boskie!
To ja zostanę starym kawalerem, bo nie będę dostosowywał swojego charakteru do potrzeb jakiejś szantażystki, która jak coś pójdzie nie tak to zamiast ze mną porozmawiać będzie się żalić na forum, albo jeszcze zdradzi, jak wiele kobiet z kafeterii!! Kiedyś mówiono, że kocha się pomimo wszystko, a nie za coś! Doświadczenie pokazuje, że jest inaczej! Nie trzeba było wychodzić za tych zimnych!

Gość cykcyryk
szkoda na takich czasu

Gość uciec ale dokąd
wylewnym na odleglość być raczej trudno moze warto popatrzeć na czyny faceta a nie jego słowa można być zimnym i kochać niektórzy okazywania uczuć muszą się nauczyć warto im w tym pomóc i wyartykułować konkretnie swoje potrzeby

Gość Anita-Anita
Gdzie ty tu widzisz szantaż?? W moim przypadku nigdy się nie szantażowaliśmy.

Gość Anita-Anita
Jak wcześniej pisała dziewczyna-jej zimny facet niby w czynach okazywał że kocha, a tak naprawdę robił to żeby wynagrodzić jej to że nigdy jej nie kochał...

Gość Anita-Anita
Na odległość możliwe...Ale ja ze swoim partnerem mieszkałam już kilka dobrych lat, całkiem nie dawno przeprowadził się do Anglii bo taką ma pracę.

Gość o kant dupy mozna te
wasze wypowiedzi! Moj facet wychowal sie w rodzinie gdzie nikt mu nigdy nie mowil ze kocha, byla przemoc, byl alkohol. Na poczatku zwiazku facet byl bardzo zimny, niedostepny, duzo ukrywal, ale cos go ciagnelo do mnie to dalo sie wyczuc. Nigdy nie chcial poruszac trudnych tematow, kwestie przyszlosci, milosci czy inne byly zawze zamiecione pod dywan, ale wypracowalismy sobie taki "system", ze teraz budzac sie rano pierwszy budzi mnie pocalunkami i slowami kocham cie. Rozbimy razem sniadanie i widze ze jest pogodny, kochany, ufa mi i czuje sie dobrze mowiac mi te wszystkie mile rzeczy. Twoj facet nie mowi Ci tego bo : 1. Nie rozmawiasz o swoich potrzebach ( a jak juz mowisz to w złosci z wyrzutem) 2. Nie pokazujesz mu czego potrzebujesz 3. Nie ufa ci.

Gość nie zinma babka,,
zimny facet odpycha, fakt, na dłuższą metę kiedy dopada nas rutyna a brakuje ciepła i czulości moznaby pomyslec ze facet nas juz nie kocha, mialam takiego glaza, przyznam...był...do dupy teraz mam az natto czułych słówek na codzien, non stop wyznania milości, uwielbienia, doty,pocałunki i pieszczoty, nawet przez sen potrafi powiedziec kocham cie i wtulic w sibie, to miłe...

Gość uciec ale dokąd
ale to raczej wyjątek od reguły jestem w związku długo i wiem co mówię

Gość Anita-Anita
"Twoj facet nie mowi Ci tego bo : 1. Nie rozmawiasz o swoich potrzebach ( a jak juz mowisz to w złosci z wyrzutem) 2. Nie pokazujesz mu czego potrzebujesz 3. Nie ufa ci. " 1.Wręcz przeciwnie-mówię o swoich potrzebach i nigdy w złości czy z wyrzutami bo to nie na tym ma polegać. 2.Mówiąc o swoich potrzebach pokazuję mu je. 3.Często powtarza że mi ufa i udowadnia to na wiele sposobów

Gość No nie do końca
Mądry post dodany o 13:32 Jak ktoś miał trudne dzieciństwo jest DDA lub DDD to trudno mu być wylewnym, a może was jednak kochać jak chuj!!!!!!!!!!!!! Niestety nie zrozumiecie tego! Najlepiej od razu pomyślicie o rozwodzie, albo zdradzi! Jakby ludzie musieli być w 100% identyczni jak zapałki w pudełku!

Gość No nie do końca
Do nie zinma babka,, Ostatnio spotkałem się na tym forum z opinią, że ciepły facet też jest be! Znaleść słoty środek nie jest tak łatwo więc ciesz się z teg co masz! Żyjesz tylko raz!

Gość uciec ale dokąd
Zastanawiam się czy przeprowadzić się do niego do Anglii bo prosił o to to okazja do rozmowy na temat związku przeprowadzka, diametralna zmiana wlasnego zycia ma sens, gdy robi sie to dla osoby, z którą planuje się wspólne życie moim zdaniem o takiej deklaracji na przyszłość powinnaś porozmawiać z facetem będziesz miała jasność czy naprawde mu na tobie zalezy czy traktuje cię jak koło zapasowe zanim nie trafi mu się ta jedyna

alez ty jestes naiwna....uwazasz ze jesli facet mowi ze ufa, ze jesli ci to pokazuje to naprawde oznacz ze ufa? owszem...ufa ze go kochasz, ze go nie zostawisz itd, ale ....on tego nie czuje w sobie, w srodku. nie otworzyl sie przed Toba do konca, nie powierzylby ci najtrudniejszych sekretow, nie plakalby by przy tobie, nie pozwoliby ci widziec siebie w pewnych sytuacjach. A czy w momencie kiedy mu mowisz oswoich potrzebach mowisz mu jak chcialabys zeby je zaspokajal...? czy na przyklad mowisz mu chociazby ze dawno nie poszliscie na spacer, ze chcialabys isc? albo ze dawno nie dostalas kwiatka? czasami o potrzebach sie mowi w nieprawidlowy sposob i twoj facet moze poczuc sie postawiony do kata, skarcony bo znow czegos nie zauwazyl. Lepiej dac komunikat i poczekac na efet. Ja zawsze jak cos zasugeruje to w przeciagu okolo tyg moj facet daje mi pozytywny feedback. On potrzebuje czasu zeby nie wyszlo ze ja powiedzialam a on tylko dlatego ze tak zrobilam juz leci i robi.

Gość Anita-Anita
To jest to że my mieszkaliśmy już ze sobą więc wiem jak wygląda z nim życie domowe. Już przed wyjazdem rozmawialiśmy na temat mojej przeprowadzki, a że to było niedawno to nadal się nad tym zastanawiam. On sam pierwszy to zaproponował więc wydaje mi się że mu zależy i myśli dość poważnie o naszym związku mimo iż nie lubi rozmawiać o uczuciach. Kocham go choć jest chłodny.

Gość Anita-Anita
"alez ty jestes naiwna....uwazasz ze jesli facet mowi ze ufa, ze jesli ci to pokazuje to naprawde oznacz ze ufa? owszem...ufa ze go kochasz, ze go nie zostawisz itd, ale ....on tego nie czuje w sobie, w srodku. nie otworzyl sie przed Toba do konca, nie powierzylby ci najtrudniejszych sekretow, nie plakalby by przy tobie, nie pozwoliby ci widziec siebie w pewnych sytuacjach." Tutaj się grubo mylisz. Jestem jedyną osobą, której powierzył największe i najbardziej skrywane sekrety. Sami padlibyście gdybym o nich powiedziała i przecieralibyście oczy ze zdumienia-ale nie mam zamiaru tego robić. Owszem płakał w tych ciężkich i mniej ciężkich sytuacjach na moich kolanach... Widziałam go w pewnych stanach, w których normalnie by się schował i zaszył przed ludźmi, przede mną nie udaje że jest kimś innym, nie musi trzymać fasonu i zakładać dobrej miny do złej gry. Jest sobą.

wiec suma sumarum odpowiezialas sobie sama na swoje wapliwosci i teraz tylko zostaje decyzja - pogodzic sie z tym? ze wiecej od niego nie mozesz oczekiwac

Gość Anita-Anita
Kocham go i akceptuje to jakim jest. Jedynie tej odrobiny czułości czasem troszkę brak bo jestem bardzo uczuciową osobą z natury... Mam nadzieję że się ucieszy gdy mu powiem że podjęłam decyzję:)

Gość uciec ale dokąd
Anita-Anita no i wszystko jasne ludzie czasem dobierają się na zasadzie przeciwieństw wybrał cię, bo sam jest z natury "zimny" jak piszesz

a ja mysle ze sama siebie oszukujesz...."akceptuje jaki jest tylko tej odrobiny czulosci...". Jesli jest jakies tylko to nie ma pelnej akceptacji. Za 10 lat wykrzyczysz mu to w zlosci :d

Gość Anita-Anita
Mnie może brakować odrobiny czułości ale nigdy bym tego nie wykrzyczała i nie wypominała bo w końcu godziłam się na to... Są takie kobiety co potrafią wykrzyczeć się o skarpetki na podłodze po 20 latach małżeństwa, a wiedziały z kim biorą ślub... Akceptuję go takim jakim jest ale to automatycznie nie wymazuje jego wad i nie czyni idealnym bez skazy. Ja potrzebowałabym czasem odrobiny czułości i to nic złego. Inne kobiety oczekiwały by odrobinę pomocy w obowiązkach albo żeby ich partner był bardziej "męski" czy bardziej ojcowski a nie tata na pół etatu...

hmhmh...tak nas tutaj przekonujesz...tylko po co zalozylas ten post?

a tak na serio...powinnas sama siebie poczytac i zobaczyc co piszesz i w jakiej konotacji. Pojawia sie ciagle "brakuje mi". Nie mowisz "on daje mi tylko ile moze a ja to przyjmuje i ciesze sie tym co mam". Teraz mowisz ze nie wykrzyczysz, ale to dopiero poczatek drogi. Tu ewidentnie jest swego rodzaju uklad "biorca-dawca" a Ty nie czujesz sie w swojej roli zbyt dobrze.

Gość uciec ale dokąd
miałaś zdać relację z rozmowy ze swoim partnerem co znaczy "mieszane uczucia" ?

Gość Anita-Anita
Post z godziny 12:45.