Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dlugowlosaOsa

Rozmowa kwalifikacyjna, jak odniesc sukces?

Polecane posty

witam. Niedlugo konczy mi sie umowa o prace i chce ja zmienic. Do obecnej dostalam sie bez problemu i nie byly mi potrzebne jakies specjalne zabiegi. Wiem ze liczy sie nienaganny look, czysto, schludnie, elegancko i profesjonalnie ale czy podanie reki po zakonczonej rozmowie powinno wyplynac ode mnie czy od pracodawcy? Na co warto zwrocic jeszcze uwage? Gesty, slowa? Zeby pozostawic dobre wrazenie?

Gość sgsgs
nienaganny wygląd a nie "look " głupia cipo

akurat tam gdzie zamierzam szukac, nie mam znajomosci :D chodzi mi o to zeby zachowa2 sie taktownie. Osoby z doswiadczeniem moglyby udzielic cennych wskazowek ;)

patrzysz w oczy , nie spuszczaj wzroku, pewne podanie ręki - nie tzw śledzia, uśmiech przyklejony do twarzy --> taki :) ubiór normalny schludny , nie odstrzelaj sie na galowo albo kościółkowo w czasie mówienia nachyl twarz do rozmówcy

Gość bakarasz
przede wszystkim pisz po polsku :-) nie uzywaj angielskich wtrętów bo wychodzisz na gimgówno

badz soba, nie przesadzaj z usmiechami bo pomysla ,ze jestes slodka-idiotka, wez referencje z poprzedniego miejsca pracy...a i nie uciekaj wzrokiem ale tez sie nie gap jak sroka w gnat...jesli chodzi o podanie reki, to osoba z ktora rozmawiasz powinna wyciagnac pierwsza dlon, na znak ze juz skonczyliscie ...na koniec -bardzo mi bylo Pania lub Pana poznac i czekam na wiadomosci...

czy osoba która przychodzi na rozmowe powinna powiedzieć formułkę na koniec "Było mi miło Panią/Pana poznać " ? takie coś może powiedzieć osoba która przyjmuje rozmowce ale nie musi

sorry za ten look ale mam ograniczona ilosc znakow w poscie i tak niefortunie skrocilam. Wlasnie mi o to chodzilo, kto zaczyna kto konczy, kto pierwszy podaje reke itp. Wpisujcie dalej

moze okazac, ze sprawila jej przyjemnosc ta rozmowa ( wiadomo, ze udawana, bo to zero szalu )...ja tak mowilam i mam moja ukochana prace..wiec pewnie cos w tym jest...a Ty nie przepraszaj za nic, bo jakby mogli to tutaj Cie utopia w lyzce wody..

ale ty ines nie mieszkasz w Polsce i piszesz dziwactwa ona musi sie uśmiechać i uśmiech nie jest oznaką słodkiej idiotki, ty chyba w burdelu pracujesz nie można być srogą albo poważną osoba prowadzącą rozmowę jest gospodarzem i to ona mówi komplementy, czy miło było poznać i pierwsza wyciąga rękę przy powitaniu osoba która przychodzi odpowiada na pytania

powiedzialam aby nie przesadzala z usmiechami...a to gdzie mieszkam ma zerowe znaczenie, rozmowa o prace to raczej ta sama tortura na calym swiecie...kwalifikacje, dyspozycyjnosc, zaangazowanie i aparycja..

jestem obserwatorem tego forum od dawna a wirtualne obelgi nie wplywaja specjalnie na moja psychike:) nie lubie sie znizac do poziomu tych ktorzy tu pisza a juz rzucanie bluzgami na pom. nicu jest wrecz bohaterstwem :) Jak okazalas, ze rozmowa byla przyjemna? ;)

powiedzialam ze znam dobrze renome tego szpitala i sprawilobymi wielka radosc pracowac z tak wykwalifikowanymi ludzmi (zero prawda, bo to banda zarozumialych kretynow, ale czasami lizanie tylka -pomaga)...wczesniej poczytalam cos o tym szpitalu, przytoczylam kilka (przeczytanych) opini ...cel uswieca srodki a troche cwaniakowania nikogo nie zabilo...wiesz cos o tej firmie gdzie idziesz na rozmowe ?

do rozmowy podejdz jak do egzaminu...a zobaczysz, ze podziala... POWODZENIA ;)