Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Awikoratia

Nie poszłam na mature

Polecane posty

Gość Awikoratia

czuje sie okropnie, :(

Gość asia 1991
Twoje życie, twoja sprawa :P

no to masz rok w plecy...pojezdzij po swiecie i zmadrzej a za rok nastepna szansa..

Gość Awikoratia
ciagle sie nad tym zastanawiałam, czyłam ze nie jestem przygotowana, byłam ogromnie zestresowana az goraczke dostałam wiem ze jestem debil. w sumie i tak jak bym poszła to bym nie zdała wiec co to za roznica:(

Gość belissa01
Nawet nie spróbowałaś, więc nie wiesz czy byś nie zdała. Następna okazja za rok - przemyśl to.

Gość kokakaka
Ja oblalam mature z maty i z angola;/ tez czulam ze nie zdam ale zrobilam wszystko co moglam wiec dla mnie glupota byloby abym nie poszla i nie sprobowala. Teraz bedziesz miala do siebie zal o to ze nie wykorzystalas szanst. Trudno dzisiaj nie poszlas ale idz na kolejne egzaminy moze sie uda i bedziesz miala tylko jedna poprawke.

Gość dirtiititititi
Próbuj dalej, jutro idź, nie poddawaj sie. A jak tamto zdasz to poprawke bedziesz miała w sierpniu z polskiego i może nie będzie tak źle. Najgorsze jest z czegoś zrezygnować, zanim cokolwiek się zrobi. Widzę, że twój strach przed tym wszystkim cię obezwładnił...

przeciez dzis jest polski - jesli sie nei zda pisemnego polskiego to cala matura do poprawki, nie licza sie pozostakle zdane - przynajmniej kiedys tak bylo a tak ogolnie to raczej marna prowokacja

Gość Awikoratia
mam isc na matme i angielski z tego to juz w ogole

Gość dirtiititititi
jak jest jeden nie zdany to mozna normalnie pisac poprawke w sierpniu

Gość Awikoratia
to niestety nie prowokacja tylko maturzystka tchórz okropniee sie czujje

Gość kokakaka
to wogole to olej... widze ze Ci wogole nie zalezy. trzebabylo isc do zawodowki i pozamiatane

wspolczuje, szczerze:( jezeli matura tak Cie zestresowala to co z dalszym zyciem?! ech a matura to najmniejszy pikus i szkola w ogole to nic w porownaniu do zycia w realu na wlasna reke... ktos dobrze doradzil, wyjedz gdzies, popodrozoj, zrozomiesz wiele;)

Gość ssessarr
to chyba prowokacja ja z polskiego nie byłem zbytnio przygotowany 2-3 tygodnie przed maturą czytałem streszczenia i zdałem z angielskiego oblałem ale poprawiłem za rok.Dla mnie to głupota że jezyk obcy musi być na maturze szkoda że nie mozna sobie wybrać przedmiotów.Wybrałbym historie,geogrfie,biologie,wos z polaka bym zrezygnował(,loteria na jaką lekture sie trafi oraz czy tekst jest ciekawy dla osoby zdajacej bo to głupota z ta wiedza czytaniem ze zrozumieniem,musi być ciekawy i koniec.A był bardzo nudny że sie nie wczułem w to co czytałem.Dobrze że chociaż trafiłem na lekture którą czytałem bo czesc 1 zawaliłem.

"Ja oblalam mature z maty i z angola;/" Jak można angielskiego nie zdać? Mój kolega nie potrafi nawet powiedzieć jak się nazywa po angielsku, a jakoś napisał na 30%.

Gość spooooko loko
co pokolenie do głupsze:)

Z polskim jest taki problem, że trzeba trafić w durny klucz. Czytanie ze zrozumieniem też zazwyczaj jest w 100% rozumiane tylko przez autora tekstu. Możesz dobrze myśleć, ale źle to sformujesz zdania i punkty lecą.

Ale oczywiście na te marne 30% każdy jest w stanie napisać.

Gość ggggss
biedactwo

Gość Piximua
Oj, kochanie :) Nie przejmuj się. Ale masz się przyłożyć i zdać za rok? Ok? Gdybyś się uczyła, to byś teraz się tym nie przejmowała, a wynika z tego, że nieuk z ciebie był i że nie mogłaś ogarnąć całego materiału w krótkim czasie, co mnie nie dziwi. Więc albo zmień szkołę (zawodówka) albo przyłóż się do nauki, bo ty nie masz wykształcenia. Więc odetchnij głęboko i weź się za siebie, a nie siedź jak ten pajac na kafeterii. Chcesz by twoim całym życie było forum? :)

Gość ucznica
jejku straszne wspoczoje

Gość Jasne jasneee hyhy
Nie zdałabyś :D Mhm. To chyba jakimś młotem totalnym jesteś, bo tej matury ( z polskiego) nie da się nie zdać.

Gość Piximua
Ludzie tu mają rację (o dziwo!). ALbo to prowokacja, albo z twoim stanem psychicznym jest ciężko :) Bo matura jest ważna, ale to nic w porównaniu z dalszym życiem. Ja za dwa lata będę pisała maturę i pewnie będę stresować się jak cholera, ale trzeba to przejść, jak się nie uda, to zdać poprawkę i już. Większa ilość osób zdaje, więc chyba to nie jest niemożliwe :)

Gość mjdja
Dzień przed przeczytałam wszystkie streszczenia i zdałan na 86 procent podstawę.na polskim prawie nic nie robiłam .i do matury się nie przygotowywałan bo musiałam ogarnac fizykę biologię i chemię rozszerzona. Teraz jestem studentka akademii medycznej na 3 roku.więc serio musisz być jakimś młotem:d

ja tez musialam z niektorymi egzaminami na studiach trafic w klucz ale tego sie nie ma pierwszy raz na egzaminie tylko sie do tego czlowiek przygotowuje..wiesz czego mozesz sie spodziewac mniej wiecej.. sorki..glupota...nie pojsc na mature;/