Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xperianka

Telefon się nie włącza - pomocy!

Polecane posty

Gość xperianka

Nie mogę tego nigdzie znaleźć, więc pytam tutaj. Mam Ci ja Xperię X8. Wczoraj się wyładowała, nie chciało mi się jej podłączać na noc. Chcę włączyć dziś - nic. Podłączona do ładowania (przez USB) w ogóle nie reaguje a nie było z tym wcześniej problemu. Tylko czerwona dioda miga co chwilę, mimo podłączenia do ładowarki. Zawsze tak ładuję telefon, nigdy takiego problemu nie było. Nie instalowałam nic nowego, soft też w porządku, bo nic z nim nie robiłam - zielona jestem. Baterię wyciągałam z milion razy, podobnie kartę pamięci, no, wszystko. Nic nie pomaga, a telefon mi potrzebny :( Pomożecie?

Gość windsorr
rozladowal sie za mocno, niech sie laduje na wylączonym... ile już jest podlączony?

Gość xperianka
A tak z pół godziny już? Wcześniej to nie występowało, już nie raz tak robiłam. Wkurzam się tylko, bo nie mam zapasowego telefonu, a jak coś się zepsuło? Będę bez telefonu dwa tygodnie znów, bo przeciez tyle będzie trwało jego reklamowanie w razie W, a zastępczego oczywiście nie dostanę, bo mają aż jeden w punkcie :/

Gość xperianka
Zawsze było tak, że po podłączeniu dioda była cały czas czerwona - a teraz mimo podłączenia cały czas miga :/

Gość a nie masz normalnej
ladowarki sieciowej zeby sprawdzic czy pod nia tez nie bedzie chcial sie ladowac?

Gość windsorr
zostaw go, moze sie bateria tylko zdymała. nie masz innej? ja ci propnuje zostawic to , nie wyciągaj zadnej baterii. po prostu go odloz , podlącz do ladowania i zajmij się czymś. moze w koncu zalapie, moze rzeczywiscie się , aż tak rozladował. mi się tez tak kiedys zrobilo, przez dwie godziny nie moglam go wlączyc taki był padniety

Gość xperianka
No właśnie nie mam ładowarki sieciowej - wzięłam ze sobą tylko USB. Z resztą tutaj też mała różnica, bo końcówkę "do kontaktu" łączy się USB - jeden kabel jest, dwie możliwości ładowania ;)

Gość 23 goda 31 zębów + 4 osemki
jest mocno rozladowana, nich sie laduje ok 1 h pod usb i wtedy wlaczysz.

ale z tego co wiem to przez USB mozna ladowac jedynie jak jest telefon włączony, bo inaczej nie zalapie ;) ale moze sie nie znam, co jest bardzo prawdopodobne :P

Gość no akurat roznica przy
ladowaniu jest. No ale skoro nie wzielas koncowki do kontaktu to nie pozostaje ci nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc i czekac az w koncu tel. zareaguje. Zostaw go podlaczonego do ladowania i jak juz ktos wyzej pisal nie ruszaj przez jakas godzine czy dwie. Jezeli to nie pomoze, to trzeba sprawdzic ladowanie pod sieciowa ladowarka. Jesli i tak sie nie wlaczy to znaczy, ze czeka cie wizyta w salonie. Zreszta mozesz isc tez do salonu i poprosic zeby tel. podlaczyli u siebie sieciowa ladowarka - napewno sie zgodza.

Gość no akurat roznica przy
panna K. - mozesz miec racje z tym ladowaniem. To zalezy od modelu tel., niektore laduja sie jak sa wylaczone inne zas musza jeszcze jako tako "dychac". Nie wiem jak to z ta xperia.

no wlasnie moj akurat jak jest wylaczony to przez USB sie nie laduje :P ale moze dlatego, ze mam jakis starszy model :P

Gość xperianka
W końcu trochę załapał - nie ruszam. Przynajmniej komputer pokazuje, że telefon wykryto, dioda przestała migać, a na ekranie pokazała się ikonka baterii ;) Dzięki!