Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ja567895

Operacja laparoskopowa

Polecane posty

Gość taka jedna ja567895

Witam. Mam pytanie czy ktoś z was miał operacje laparoskopową ? Mam 18 lat i polipa w pęcherzyku żółciowym dlatego też się pytam jak to wygląda ?

Gość taka jedna ja567895
jak możesz to napisz coś o tym. mam takie pytanie czy ma się tą taką rurke ? Bo tego to się chyba najbardziej boje i uśpienia

ja miałam, 2 x jeśli sie uda, to jest ok, bo ranki małe jeśli nie, to d... bo masz dwie operacje jedna za drugą, żeby poprawić ta pierwszą, no i normalne cięcie masz

Gość taka jedna ja567895
blizny są bardzo widoczne ?

nie bardzo ja bym powiedziała, że blizny to pryszcz (1-2 szwy po trzech rurkach) ogólnie organizm trochę leci po narkozie włosy, paznokcie, wydolność

blizny sa malo widoczne,bo sa male ,okolo 2 cm. z czego jedna w pepku ale jej nie zszywaja samo sie ladnie zrasta.wiec ona jest najmniej widoczna.caly zabieg jest bezpieczny..rzadko widzialam zeby poprawiano laparoskopie zwykla operacja..choc to prawda-syt taka zdarza sie.

Gość taka jedna ja567895
Już mi się to nie podoba.. Ewa, 33 a miałaś tą rurkę ? Usypiają normalnie pacjenta ? Ile taki zabieg trwa ?

jaka rurke masz na mysli??intubacyjna?:)) tym sie nie martw do narkozy daje sie ja dla bezpieczenstwa:) bo po podaniu srodkow zwiotczajacych musisz jakos oddychac-stad intubacja ,respirator itd.

nie mam pojęcia, czemu zakladaja albo nie - w pępku w sumie to byl on najbardziej kłopotliwy, bo na plaskim ładnie sie goiło a w tych dziurko-dołkach pępkowych to się syfiło przy znieczuleniu ogólnym zawsze ma się rurkę w tchawicy, bo maszyny oddychaja za ciebie ale zwykle wyciągają ją zanim wybudzisz się do końca, więc nawet nie wiesz, czy ją mialaś, czy nie ile konkretnei ten zabieg trwa, to nie wiem, bo ja mialam co innego robione ;) u mnie było róznie, ale od 3 do 6 godzin

hmm o wlasnie moze to kwestia gojenia..az sie zapytam lek jak bede w [racy bo mnie to ciekawi. jak napisala Ewa-z ta rurka ,ja sie z tym zgadzam.:) wiec sie nie boj. na sali operacyjnej jedyne co robia jak jestes jeszzce nie uspiona ze tak powiem to zakladaja wenflon..no ale takie uklocie male tylko:))cala reszta juz bedzie robiona jak sobie pojdziesz nyny:))

Gość taka jedna ja567895
Tak o to mi chodzi :P ciekawe jakie to uczucie jest jak to wyciągają.. nie chciałabym tego mieć ;D w sumie mój polip jest mały ma 4mm i w czerwcu mam przyjść na kontrole i wtedy będą myśleć co dalej :) może nagle zniknie i będzie dobrze :P a długo potem leży się w szpitalu po takiej operacji ?

na drugi dzień wstajesz, na trzeci jeszcze cię ogladaja a na czwarty do domu potem za 10 dni od operacji na zdjęcie szwów

uczucie przy wyziaganiu rurki z pewnoscia nie jest przyjemne..ale jeszcze bedziesz na tyle ospala ze nie bedziesz odczuwala az tak wszystkiego. anestezjolog kaze Ci nabrac powietrza i po sprawie. po samej narkozie moze nieco krecic sie w glowie..ale nie musi.moze byc niedobrze lub moga byc mdlosci..ale takze nie musza-to indywidualna sprawa kazdego pacjenta, aaa i co najwazniejsze-przy rozmowie z anestezjologiem nie klam.jesli palisz-mow o tym.mow o wszystkim bo od wywiadu zalezy tez decyzja o rodzaju znieczulenia.