Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :D :p :)

Śmiech na sali- Moja znajoma daje dziecko do jedzenia

Polecane posty

batony Marsy lecz NIGDY nie snikersy bo jak ona mowi snikersy bardziej tuczą. :D Tak samo nie daje nigdy dziecku czeresni, ani bananow, ani arbuzów, nigdy sliwek bo jak to mowi ze zawierają cukier, dziecku zeby sie bedą psuc i bedzie grube od sacharozy czy tam glukozy. A najlepsze jej to ze jej syn dzien w dzien je na sniadanie nutelle, wpierdziela te snikiersy, a pajde chleba ma z taka wartwa masłą posypaną cukrem lub polaną miodem, że ja bym po tym chyba rzygła Jakis czas temu poczestowalam młodego żelkami gumisiami,bo moje dzieci je jadły, i znajoma alarmu narobiła że nie wolno, nigdy mu nie daje bo to żelatyna itd itd, a po paru minutach wyciaga i dała mu kinder bueno :p :) Chłopak ma 6 lat, wazy 32 kg , a ona przed snem go jeszcze buja na rekach :d a od roku dopiero robi kupe w kibel lecz leje jeszcze w gacie Lool Wiedzie co, gdy ja sie spotykam z nimi to mam naprawde w duchu ubaw po pachy, no ale nie przetłumaczy jej sie bo ona wyczytala, bo ona slyszała, ok, wie lepiej, niema sprawy lecz: I GDZIE TU MATCZYNA LOGIKA ?? ::classic_cool: :classic_cool: Dziecko było by normlane gdyby nie głupia matka, bo ona sama go opóźnia w rozwoju, niepozwala mu samemu jesc, tylko go sama karmi, wpycha łyzką zupe do gęby lub widelca tez dziecko nie weźmie do ręki bo ona mu pakuje do dzioba widelcem jedzenie.Dziecko jeszcze niugdy na rowerku nie siedziało, mnawet na 4 kólkach bo ponoc sie przewróci i pozdziera, a młódy zaczał chodzic dopiero w wieku 3 lat- To jest dla mnie patologia, bo dzieciak prawidłowo sie rozwijał ale go matka zawsze opóźniała :(

Gość uppppppppppppppppppppppp
ja tez znam dziecko, ktore ma 5 czy 6lat i dalej na noc matka zaklada mu pampersa,bo sie moczy...a najgorsze jest to, ze matka nie widzi w tym problemu:o

Gość dcfgbhnjm
raz piszesz, że je marsy a snikerów nigdy a potem że snikersy na sniadanie . gdzie tu logika ?

Tak to prawda niektóre matki są strasznie tępe i ogłupiają dzieciaki. Ale o takiej wariatce jeszcze nie słyszałam.

to ze chcialam pokazac jak bezmyslna głupota niektorych matek okalecza dziecko, myslicie ze wasze bebiko jest wtedy takie Happy ? wlasnie przytoczylam opis zupelnie niejkompetentnej matki ktora chorobliwie kocha dziecko nawet nie wiedząc że je krzywdzi Co do moczenia, zrozumiale jesli jest to choroba układu moczowego, ale i co innego z niezadbania o dziecko lub lenistwa :(

Gość jfhjtyu
straszne... książke o tym napisz, bestseller garantowany

no sory miało byc ze je te marsy, mi sie samej juz pierodli jak słysze o jej idei szczesliwego dziecintswa jej dziecka

Gość LunaLunaLuna
nie wierze w ta historyjke:O nie wierze u juz:O podejrzewam,ze niezle ci jakas mamusia za skore zalazla, ze koloryzujesz i zmyslasz takie pierdoły:O zajmij sie czyms pozytecznym:O

Gość plummmmm
zaczal chodzic jak mial 3 lata? pierdolona kłamczucho,spierdalaj i przestan bajki pisac:O

Gość Eufebina
Ojej , no i co, co się wścibiasz komuś w wychowanie dziecka, niech sobie robi, jak chce, nie Twoja sprawa, czym je karmi i czy to dziecko jeszcze robi w pieluchy czy nie. Wtrącić miałabyś się prawo, jak by dziecko było maltretowane itp, żeby pomóc, ale to, jak wychowuje dana matka jej własne dziecko, to jej sprawa, nie Twoja.

tak naprawde to opisałam swoje dziecinstwo

Gość zupełnie nie rozumiem
Patologia bije od ciebie na kilometr .... nie dość, że smarujesz koleżankę na forum, zamiast jej doradzić, to jeszcze ten słownik ... d

Gość :D :p :),,
z tym dziecintswme to nie ja pisalalm tylko jais trol Tak zaczął chodzic młody gdy miał niecałe 3 lata a wiesz dlaczego ? bo przez ten czas jego mamusia caly czas w chodzik wsadzala bo sie uderzy, bo sie skaleczy ,i nie próbowala go prowadzac za rece , dopiero jej siostra gsy była u nich zaczeła prowadzac młodego i sie nauczył Smaruje koleżanke? a to nie jest normalne co ona wyprawia

Gość ja bym tak pochopnie nie
oceniała. Nawyki żywieniowe kobieta ma cokolwiek dziwne, ale nie jakieś patologiczne, zważywszy, że tolerancja dla śmieciowego jedzenia w Polsce jest bardzo duża: pewnie wiele z Was daje dziecku słodycze, słodkie serki, słodkie napoje, nowalijki, wędliny z 30% mięsa itp. Ja sama zresztą też, mimo że staram się uważać na to, co jem, często robię wyjątki, z lenistwa lub przez skąpstwo. Natomiast co do opóźnienia w rozwoju dziecka, to naprawdę ciężko jest powiedzieć co by było gdyby... Może dziecko faktycznie na coś choruje. Nie jest wbrew pozorom tak prosto sprawić, by zdrowe dziecko sikało w majtki i jadło z ręki mamy - bo u kilkulatków naturalnym etapem rozwojowym jest dążenie do samodzielności - stąd nieraz problemy wychowawcze. W mojej rodzinie był przypadek moczenia nocnego, które udało się wyleczyć, ale do dziś nóż mi się w kieszeni otwiera, kiedy słyszę, że wystarczy dobrze przylać, dać klapsa i dziecko zaczyna siusiać grzecznie na sedes. Gdyby to było takie proste, to z pewnością wielu zmartwionych rodziców złamałoby swoje zasady wychowania bezstresowego. Ale to jest naprawdę bardzo złożony problem.

Jeśli to prawda, co autorka pisze, to jakaś porażka... bo jeszcze kiedyś w szkole zrobią z niego niepełnosprawnego i dopiero bedzie problem.. Miałam podobną historię w rodzinie, gdzie ze zdrowego dziecka chcieli zrobić niepełnosprawne po to, żeby dostawać więcej kasy... Tylko nie rozumiem, po co nam to tu napisałaś... Ok.. jest coś nie tak z tą matka rzeczywiście, ale o co tu w ogóle kaman? Mamy ci poradzić, co masz zrobić?? Chyba nic nie mozesz zrobić.. Może jedynie opiekę zawiadomic.

Gość po tym jak i co piszesz jestem
wrecz pewna ze jestes prosta dziolcha po zawodowce, a polowa tej historii jest zmyslona nudzi ci sie? to idz popielic w ogrodku, lepiej zrobisz

Gość tubuIubu...:D
odezwał sie kolejny prymityw po zawodówce specjalnej:D:D ty wyzej wypierdalaj:D

no ty bijesz... i to bardzo :/

swoja droga, to trzeba byc bardzo naiwnym odbiorca, zeby wierzyc w to co pokazuja w super nianiach... :P jak widac i takich niebrakuje

Gość ja bym tak pochopnie nie
Dzieciaki w tym wieku starają się być bardziej dorosłe niż są, a nie odwrotnie. Proponuję eksperyment: spróbuj nakłonić zdrowego kilkulatka, żeby założył pampersa i się w niego zsikał. Zapewniam, że jakich argumentów byś nie użył, nie będzie to proste.