Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z chin

znalazłam u siostry przypadkiem tabletki POSTINOR!co to znaczy ??

Polecane posty

Gość z chin

Siostra ma faceta od 3 miesięcy i ogólnie jest strasznie zimna jesli chodzi o te sprawy ..taka zakonnica mentalnie...nawet dotknac sie nie dawala poprzedniemu chlopakowia o pojsciu do ginekologa nie bylo mowy ,.taka jest wstydliwa i naprawde zszokowalo mnie to co zobaczylam u niej w szafce jak chcialam pozyczyc sobie lakier do paznokci..obok lezaly tabletki Postinor...kurcze skad ona je ma>? czy je mozna dostac bez problemu w kazdej aptece?

Gość dość wyraźna
no pewnie, rozdają je na ulicy czasem

Gość bziik
wlasnie takie ciche myszki ukrywaja wszystko;)

są tylko na receptę siostra zabezpieczyla sie na wypadek wpadki, czyli sex uprawia niewątpliwie masz trochę mylne o niej wyobrażenie ;)

Gość z chin
serio pytam cholera..nigdy ich nie kupowalam ani nie mialam potrzeby to pytam czy mozna je łatwo kupic w aptece?bo skoro moja siostra jak ognia boi sie ginekologa to skad je ma>?musiala je kupic w aptece.

Postinor, podany w jednorazowej dawce bezposrednio po stosunku plciowym, zapobiega ciazy. Wskazany jest przede wszystkim w sytuacjach wyjątkowych, nagłych zagrażajacych niepożadana ciaza. Nie moze byc stosowany, jako rutynowa metoda antykoncepcji Dzialanie - Dokładny mechanizm działania preparatu nie jest znany. Uważa się, że lewonorgestrel stosowany zgodnie z zaleceniami działa głównie poprzez zahamowanie owulacji i zapłodnienia, o ile stosunek płciowy miał miejsce w okresie przedowulacyjnym, kiedy prawdopodobieństwo zapłodnienia jest największe. Lek nie jest skuteczny, jeżeli proces implantacji już się rozpoczął. Ocenia się, że skuteczność preparatu zmniejsza się z upływem czasu od stosunku (95% po przyjęciu w ciągu 24 h, 85% po przyjęciu w ciągu 24-48 h a 58% po przyjęciu w ciągu 48-72 h). Lewonorgestrel stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na czynniki krzepnięcia ani na metabolizm lipidów lub węglowodanów. Po podaniu doustnym wchłania się szybko i prawie całkowicie. Po przyjęciu 1 tabl. maksymalne stężenie we krwi występuje po 1,6 h. Okres półtrwania wynosi 9-14,5 h. Lewonorgestrel jest wydalany w postaci metabolitów w prawie równych ilościach z moczem i z kałem. Lewonorgestrel jest związany z albuminami i białkiem wiążącym hormony płciowe (SHBG). Jedynie około 1,5% całkowitego stężenia lewonorgestrelu we krwi stanowi frakcja wolna, a 65% jest swoiście związane z SHBG. Bezwzględną biodostępność lewonorgestrelu określono jako prawie 100% podanej dawki

Gość dość wyraźna
ja myślę z nic chin a kobietaaaa to jedna i ta sama osoba

Gość z chin
siostra jest mlodsza ode mnie wiec martwie sie. a jesli chodzi o jej wstydliwosc to nei jej wina a wychowania rodzinnego. babcia i matka nie uznaja seksu i uwazaja to za cos złego o temat tabu. w domu nigdy na ten temat sie nie mowilo ani nie mowi .to temat zakazany. moja rodzina jest wyjatkowo katolicka a nawet dewocka wiec nie dziwcie sie ze siostra jest taka wstydliwa w tych sprawach.ja zreszta równiez. ma prawo mnie zastanowic skad u niej takie tabletki skoro negowala wczesniej antykoncepcje zawsze jak kolezanki jej mowily ze stosuja. zawsze z obrzydzeniem reagowala i mowila :"jak mozna sie truć tym swinstwem?"

Gość dooo z chin
ee tam seks to super sprawa

Gość idz do gminy
hahhaa dobre