Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość placze i placze

Wymeldowali mnie i dowiedzialam sie o tym od kolezanki..ale wstyd..co robic??

Polecane posty

Gość placze i placze

zostalam wymeldowana z mieszkania z powodu eksmisji. wynajmuje mieszkanie we wrocławiu w wiec nie mieszkalam nawet w rodzinnym mieszkaniu ale teraz dowiedzialam sie ze gmina nas wymeldowala i aktualnie nie mam zameldowania i nie wiem co z moimi dokumentami i prawem jazdy i dowodem co mam robic ??moze ktos sie zna i podpowie.do kiedy w tej sytuacji mam wymienic dowod osobisty i inne dokumenty i jakie sa oplaty nie mam kasy niestety za wiele.. dowiedzialam sie od kolezanki z rodzinnej miejscowosci ze sprawa byla w sadzie juz przeprowadzona i wystapiono do gminy zeby z góry wymeldowala nas z mieszkania i to sie podobno stalo juz a ja teraz nie mam pojecia co robic.mam w danych i dokumentach dalej adres zameldowania w rodzinnej miejscowosci..

Gość barrakuda...
sprawa byla w sadzie i nikt cie nie poinformowal?

Gość abadziababenc
teraz adres zameldowania nie ma większego znaczenia, tak więc spokojnie mozesz dalej uzywać tych dokumentów tylko do korespondencji podawaj adres pod ktorym odbierzesz listy

Gość placze i placze
nie bo nie mieli do mnie telefonu ani nic ..ja od dawna nie utrzymywalam kontaktu z rodzina moja..:( i potem dopiero zadzwonilam sama do sadu i dowiedzialam sie ze juz jeste mwymeldowana dawno :(

Gość placze i placze
abadziaba niestety ma znaczenie kochana:( ma wejsc ustawa od 2014 roku ze zameldowanie zniosą ale co do tego czasu ?nie moge posługiwac sie przeciez dowodem ze starym adresem zameldowania i prawem jazdy z tym adresem bo jak mnie zlapie policja to masakra ponoć:(

Gość placze i placze
a własciciel mieszkania nie chce mnie zameldowac niesttey nawet tymczasowo wiec jestem teraz bez zameldowania a w dokumantach mam ten adres stary z którego mnie wymeldowano :(:(mówie wam jak rycze przez to..nie wiem co dalej robic?:(

a co chciałabyś zrobić ?" pomyśl spokojnie ile razy było ci potrzebne miejsce zameldowania ? Nawet w US nie ma to znaczenia . A we wszystkich dokumentach i tak podajesz adres do korespondencji . A jak ci tak na tym meldunku zależy to moze u rodziców sie zamelduj ?

Gość wika147
A nikt z rodziny lub znajomych nie może Cie zameldowac? Moze sie ktos znajdzie. Dowod jest wazny 3 miesiące od momentu wymeldowania, jak moj dowod stracil waznosc to poslugiwalam sie paszportem w banku( wczesniej podpisalam papiery ze moge sie nim tez posługiwac).

Gość placze i placze
moj ojciec wyjechal za granice a moja matka zmarła ,natomiast z rodzenstwem nie mam kontaktu zadnego i nie wiem gdzie są :(tak sie niesttey losy nasze potoczyly ze za duzo by opowiadac:( nie mam sie u kogo na razie zameldować niestety:( Koleżanka powiedziała mi tylko ,że jak policja mnie sprawdzi i moje dokumenty podczas zwyklej kontroli to bede miec straszne problemy jak zobacza ze adres zameldowania mam nie zmieniony :(:(i kara finasowa straszna grozi:( tego tylko sie własnie boje.

Gość za niewazny dowód niesttey
Idzie sie siedziec albo placi kare 5 tysiecy złotych! Jesli skonczy sie waznosc dowodu nawet i nie pojdzie sie do gminy zlozyc wniosku o nowy w przeciagu dwóch miesiecy jest kara zawsze!!!!!!!!!!!!!! Wiec spiesz sie i jedz do gminy w rodzinnym miasteczku!!!!!!!!!

Gość jestem pracownikiemsocjal
wspołczuje co dziewcze ,znam setki takich przypadków ,jestem pracownikiem socjalnym i tez mialam rodzine której odenrali mieszkanie bo nie splacali długów i oni wyjechal iza granice oboje starszy i mieli w dupie ,że dzieciaki zostaly bez meldunku!

Gość oczywiście że lepiej kupić
tak, słuchaj koleżanek :-O nie stresuj się, co Ci policja zrobi, przestań! :-O

jeździsz samochodem????? bo tylko w taki sposób ewentualnie może cię policja wylegitymowac, bo ja nie jeździsz to nie ma problemu. Zameldowanie nie jest takie ważne, ja od 2006 roku nie mieszkam u rodziców, byłam wymeldowana i dopiero teraz 2011 zameldowałam się u siebie :-) i jakoś się nci nie stało, nikt nie potrzebował mojego adresu, zawsze podawałam ten do korespondencji, chociaż w dowodzie cały czas miałam inny adres

Gość strach na wróble
przestańcie straszyć dziewczynę po co policja ma sprawdzać miejsce twojego zamieszkania? popełniłaś przestępstwo czy ścigają cię listem gończym:-) zostaw sprawy tak jak są do czasu uzyskania nowego miejsca zameldowania obecnie nie ma wymogu posiadania zameldowania, ale sprawia to pewne problemy więc uspokój się, a tam gdzie to konieczne podaj adres do korespondencji i już

Gość makkddffffg
co ty chrzanisz ?? NIE MOZNA ŻYC BEZ ZAMELDOWANIA NORMALNIE! PRZECIEZ O TEJ LASCE WIEDZA WSZYSCY ,ŻE MIALA EKSMISJE I Z TEGO POWODU ZE WSZYSCY WIEDZA BEDZIE MIEC PROBLEM W URZEDZIE GMINY CHOCIAŻBY.PANIE Z GMINY NA BANK WIEDZA ,ŻE POWINNA DOWÓD WYMIENIC BO WIEDZA ZE JA WYMELDOWAŁY!

nawet jak się zakłada konto w banku to można podać 2 adresy, zameldowania i do korespondencji. A jesli policja cię złapie to im powiedz, zeby cię zameldowali u siebie w domu albo na komendzie, bo nie masz gdzie :-O Mówię ci nie przejmuj się tym i na pewno nie płacz z tego powodu, jakoś bezdomnych nie aresztują za brak aktualnych dokumentów. Nie przesadzaj i wrzuć na luz. dowód wymieniałam niedawno i za dowód się nic nie płaci, tylko tyle wiem :-)

makkddffffg panie z gminy??? o jejku już się boję :-O i co z tego że wiedzą? policję na nią naslą? gdzie? skoro nie ma zameldowania??? weź przestań jka straszyć, bo zachowujecie się jak bezwolne dzieci, którym zaraz przetrzepią tyłek za zgubienie zeszytu :-O ogranijcie się trochę

Gość placze i placze
Dziękuje wam za pocieszenie :(:( Naprawde nie musze teraz jezdzic po wszystkich urzedach i zmieniać adresu zameldowania??:( Własnie mam problem bo mam małe własne autko i mam prawo jazdy i papiery (oc i inne dotyczace samochodu )i jezdze czesto nim i nie wiem czy nie powinnam teraz zmieniac wszystkich danych z tego powodu ??bo słyszalam od kolezanki ze prawo jazdy musze wymienic

teoretycznie powinno się, ale nie musisz, bo na jaki adres masz niby się zameldować na nowo? nie masz takiej opcji, więc pozostajesz przy starym i tyle, a jak sie zaczną czepiać (nie ma co na to liczyć, bo niby czemu, po co i gdzie) to powiesz, że nie masz innego adresu zameldowania i już. Nie przejmuj się. Ja miałam zameldowanie i w dowodzie stary adres przez kilka lat, a nawet na tym nieaktualnym adresie założyłam firmę i kupiłam samochód w innym zupełnie mieście i województwie i jakoś nikt nie robił problemów.

a Ty wogóle dostałaś jakiś swistek z gminy, ze jesteś wymeldowana? że wymeldowali cię bez twojej świadomosci? nie dostałaś, więcmogą ci skoczyć, nie mają potwierdzenia przedz ciebie odbioru dokumentów o wymeldowaniu i nic ci nie zrobią

Gość autorze napisz do mnie
ja nie mam meldunku juz 5 lat i zyje..dowod mam nowy i bez meldunku..po co to komu nie wiem?

Gość strach na wróble
jakie dane chcesz zmieniać jesli nie masz nowego adresu zameldowania wymienią ci, owszem a w miejscu adresu zameldowania pozostanie pustka dopiero będziesz miała problemy w rodzinnej miejscowości w miejscu zamieszkania nie bywasz i nie musisz wiedziec, że cię wymeldowano nikt ci niczego nie udowodni sama piszesz, że o niczym cię nie informowano swoją droga dlaczego nie zainteresujesz się mieszkaniem z którego prowadzono eksmisję? czy dlatego,że osob zameldowanych mnóstwo a opłacać czynszu nie ma kto? co za bezmyslność

poza tym, dla tych co nie wiedza, jak sie wyprowadzasz z mieszkania an dluzej jak 3 miechy to meldunek "przepada". Po zgloszeniu tego do gminy usuwaja meldunek, tak by nie robic sztucznego zamieszania

bzdura . mieszkam w Warszawie od kilku lat a na stałe jestem zameldowana gdzie indziej i żadne meldunek mi nie przepadł , nie wymyślaj głupot .

dokladnie..mnie na mocy takiego prawa macocha wymeldowala z mojego wlasnego m..ale uj jej w grube dupsko:-P

i niby kto mialby zgłaszać ,zę nie mieszkam tam dłużej niz 3 miesiaće ? sasiedzi ? a na jakiej podstawie ?

mnie macocha wymeldowala..takie mamy prawo do cholery:-)

Gość IXXXSDsss
glupoty gadacie niektorzy. dadzą jej nowy dowowd ,nawet bez adresu . Nowe dowody które bedą w tym roku są bez adresów !!! Np bezdomni ... Wpisuje sie po prostu w miejsce adres zameldowania : BRAK . to wszystko. Meldunek nie jest ci do niczego potrzebny !!! Bezdomnosc to nie przestepstwo. W bankach mozesz podawac co ci sie podoba ,nawet zmyslony adres. Wazne zeby byl dobry DO KORESPONDENCJI . Wszedzie chca korespondencyjny. Ja rowniez mieszkam w Wawie od 4 lat , meldunek mam w mojej miescowosci . Moja kolezanka ma dowód bez adresu ! I jakos zyje , czasami sie pytają dlaczego nie ma meldunku. to wszystko.

Gość IXXXSDsss
KRETYNI Z WASSS -- jest dowód bezmeldunkowy :) Widziałam na wlasne oczy , spojrz na swój ,masz wpisany adres zameldowania , w jej przypadku dadzą jej bez adresu , bedzie tam drukowanymi napisane : BRAK. Koniec kropka. Z prawem jazdy nie wiem jak jest.