Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Birka 1977

Mamy w UK - co was wkurza?

Polecane posty

Gość Birka 1977

Ja wlasnie wrocilam z tzw play grupy, gdzie spotykaja sie mamy, zeby ze soba pogadac, no i zeby dzieci sie mogly z soba pobawic. Jako, ze jestem z Polski jako jedyna tamze, czuje sie jak alien. Nikt ze mna prawie nie rozmawia, procz kilku zdawkowych zdan od opiekunek. Angielskie mamusie siedza razem, zadna nie probuje nawet nawiazac ze mna kontaktu, mimo, ze ja probowalam zagaic rozmowe, zawsze sie usmiecham, pytam o ich dzieci itd. Odpowiadaja rownowaznikiem zdan i tyle... Jestem gorsza, bo z Polski? Moje dziecko zostalo od samego poczatku nazwane bad temper, czyli tzw charakterek, bo placze jak go zostawiam i nie chce sie bawic z dziecmi (ma 13 miesiecy). Oj to wlasnie chwila, gdy chciaalbym baaardzo byc u siebie, w Polsce...

Gość współczuje bardzo
i łacze sie w smutku:(

brika u nas Polski Kościół organizuje spotkania na zasadzie play group i tam są polscy rodzice i polskie dzieci polecam :)

Gość zroznicowana
Birka 1977 Ja mysle,ze trafilas poprostu na taka grupe nieprzyjaznych mamusiek,ja tez chodze z malym na takie spotkania i jest bardzo milo,oprocz mnie jest jeszcze jedna Polka i ani ja ani ona nigdy nie odczulysmy jakiejs dyskryminacji ze strony angielskich mam,jak masz mozliwosc to moze zmien grupe? Do calkiem polskiej grupy jakos bym nie zdecydowala sie chodzic,ze wzgledu na jezyk,jednak dziecko niedlugo idzie do przedszkola a wsrod polskich dzieci jezyka nie zalapie.

Gość babuszka....
zle trafilas. zmien grupe, ale nie na polska- bez sensu. ja chodze z moim dzieckiem i jest ok, nie czuje sie gorsza ani nic. a dlaczego 13 miesieczne dziecko nie chce sie bawic z innymi dziecmi? malo wychodzisz z dzieckiem do innych dzieci? moj synek w podobnym wieku uwielbia jak sa dzieci i ciagnie do nich....

Gość zroznicowana
A nawiazujac do tematu to najbardziej wkurzaja mnie tu rozdeptane gumy do zucia na chodnikach,to jest jakas masakra,kiedys taka guma przykleila mi sie do nogawki spodni za cholere nie moglam sie jej pozbyc

Gość bo jesteś z polski to wiadome
wiedzą że przyjechałaś na zmywak to za co mają cię szanować?

Gość a tak przy okazji
gumę można wykruszyć, jeśli zabrudzoną rzecz włoży się przedtem na kilka godzin do zamrażalnika;-)

Gość haha zmywak!!
a co to za tekst, kupe lat tu mieszkam i nie znam NIKOGO kto by pracował na zmywaku, wiekszośc z nas jest po studiach