Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hieroglifka

szukam przepisu na pyszny sernik na zimno

Polecane posty

Gość hieroglifka

wiem ze w internecie jest ich pelno ale nic nie wybralam. moze cos polceccie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sernik na zimno 1 litr mleka 3,2% 4 cale jajka 1duża kwaśna śmietana 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 2 galaretki +750 ml wody rodzynki,cukier waniliowy 1 paczka okrągłych biszkoptów owoce Całe jajka utrzeć ze śmietaną, wlać na gotujące się mleko.Gotować aż zrobi się serek, odcedzić na sitku.Masło utrzeć z cukrem i dodawać po1 łyżce ostudzonego serka.Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty , nasączyć je ponczem z 0,5 szklanki wody + sok z cytryny+ alkohol.Wyłożyć masę serową , na to owoce i zalać tężejącą galaretką.schłodzić w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepis na pyszny sernik "królewski - delikat" SKŁADNIKI 75 dkg dobrego twarogu 3 x zmielonego lub serek "mój ulubiony" 3 różnokolorowe galaretki (np.czerwona,zielona,żółta) 1 szklanka cukru pudru 15 dkg masła 30 dkg owoców - truskawki, ananasy z puszki,brzoskwinie z puszki,mandarynki itp, 2 czekolady mleczne na polewę 20 dkg podłużnych biszkoptów WYKONANIE: Przygotować oddzielnie galaretki,do każdej używając połowę wymaganej wody.Masło ubić z cukrem na pulchną masę.Wymieszać z serem i podzielić na 3 części.Ostudzone galaretki połączyć z serem, każdą osobno z 1/3 sera.Biszkopty przyciąć na 2/3 wysokości i ustawić pionowo wokół tortownic (odciętą końcówką w dół.Pozostałymi kawałkami ściśle wyłożyć dno tortownicy i wylać pierwszą warstwę sera z galaretką np.zieloną na to 1/2 owoców i na 10 minut dać do lodówki ,następnie żółtą warstwę sera -owoce 1/2 i na 10 min.do lodówki, czerwona warstwa i całość na 30min do lodówki . .Po tym czasie Rozpuścić w kąpieli wodnej 2 czekolady,schłodzić i polać ciasto lub wyłożyć na wierzch ostatniego sera owoce i zalać jeszcze jedną galaretką dowolnego koloru .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hieroglifka
szukam sprawdzonych przepisów a nie skopiowanych i wklejonych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hieroglifka
o tym 2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobieto kochana ten przepis stosuję od lat,spisałam go z opakowania biszkoptów "lajkonik"???? Dzięki za wdzięczność za dobrą radę!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hieroglifka
przepraszam zwracam honor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepis teściowej ;)
2 l mleka 2 duże śmietany 18 % 4 całe jajka 1 szklanka cukru masło może byc tez kakao herbatniki lub biszkopty ulubione owoce i galaretka Mleko gotujemy w dużym garnku. W tym czasie śmietanę dokładnie wymieszac z jajkami i dodac to do gotującego sie już mleka (wtedy gdy zacznie rosnąc ;) Gotowac na wolnym ogniu aż wytworzy się serek. Następnie odlac wodę, a serek odsączyc i ostudzic. Gdy bedzie zimny utrzec go z cukrem i kostką masła na gładką, jednolitą masę. Masę można podzielic i jedną połowe wymieszac z kakao, albo zostawic biała (jak kto woli). Na tortownicy wyłozyc biszkopty lub herbatniki, potem całą masę (lub białą a potem ciamna gdy jedna mamy wymieszana z kakao - w dowolnej kolejnosci), na wierzch owoce i galaretka do wyboru. Moze jest z nim sporo pracy ale b.dobry. Polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hieroglifka - masz na myśli mój przepis? Jakby by nie sprawdzony to bym ci go nie podawała.Dziewczyno nie obrażaj ludzi!.Takim osobom jak ty to rzeczywiście przydałoby się wcisnąć jakiegoś gniota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Sernik na zimno. 1 kg sera (wiaderko) 1,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy ( kilka kropel aromatu ) 4 jajka 5 dag żelatyny 1 lub 2 galaretki owoce np. brzoskwinie Do miski włożyć ser,cukier, żółtka (jajka włożyć na kilka sekund do wrzącej wody), wymieszać aż cukier się rozpuści. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Zelatynę zalać gorącą wodą ( 3/4 szklanki ), wymieszać aż się rozpuści. Ubić pianę z białek, dodać do sera, wymieszać. Dodać ostudzoną żelatynę mieszając ser. Jak zacznie gęstniec wylać do tortownicy (duża ) , włożyć do lodówki, zastudzić. Na serze ułożyć owoce i zalać galaretką. Można zrobić połowę porcji w małej tortownicy. Można podzielić ser na pół i do jednej części dodać kakao. Najlepiej zrobić sernik dzień wcześniej. Jeżeli sernik robimy z kakao to żelatynę dzielimy na pół. I na zastygnięty ser z kakao wylewamy białą część. Na początek proponuję bez kakao. Przepis sprawdzony. Robię go od wielu lat. Nie dodaję tłuszczu, a to juz zaleta. Napewno się uda. Ten sernik smakuje wszystkim. I jest prosty w wykonaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Serniki na zimno są też na tej stronie www.mojewypieki.blox.pl Tu sa też komentarze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam ale nie dam
bo wszyscy mi go zazdroszą z malinami ,jezynami na biszkoptach nasaczanych kawa :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam przepis na sernik na zimno z serka ricotta ze strony www.domowe-wypieki.com lekki, kremowy a spod robiony jest z ryżu preparowanego :) bomba!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×