Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia synusia...

Mamy przedszkolaków- ile macie ubranek dla swoich dzieci

Polecane posty

Gość Mamusia synusia...

Drogie mamy Mam pytanie - ile macie ubrań dla swoich pociech które uczęszczają do przedszkola. Chodzi mi głownie o ilość bluzek, podkoszulek, spodni. Jak sądzę po przedszkolu wszystkie ubranka lądują w pralce....żeby nie prać co chwilę w jaką ilość ubran należy się zaopatrzyć?? proszę o radę

Gość niewiele tego
3 pary spodni 10 koszulek

Gość malinowySok
ja mam dwoje dzieci ale narazie córcia chodzi do przedszkola synek pojdzie dopiero od wrzesnia i powiem ci tak: moja córa to mogłaby miec siostrę blizniaczke i tak by obie miały za duzo ubran,kiedys zliczyłam jej 25 bluzek z długim rękawem,spódniczek chyba z 6,sukienek tez 5-7,spodni chyba 3 jeansy,3 dresowe,legginsów chyba z 8,bluzek z krótkim napewno z 12-15,płaszczyk wiosenny,dwie kurteczki wiosenne, 2 dresy,3 swetry,3 polary,rajtsop chyba z 10,skarpet i majtek nie licze.ale fakt ze piorę 2 razy w tygodniu a mogłabym spokojnie raz w miesiącu. teraz prałam ciuszki letnie z zeszłego roku i ma ogrom tegfo nic juz nie dokupuje,ale tyle ciuchów to wina babc które non stop cos dzieciom kupuja.Syn dla odmiany ma duzo mniej ciuchów.

Gość malinowySok
aha co do twojego pytania-ja zmieniam codziennie majtki,rajstopy,podkoszulek i bluzke dziecku,to tez ląduje w koszu na brude ubrania.Reszta tzn spódniczki,spodnie,swetry to wtedy gdy się zabrudzą.Więc czego powinnas miec najwięcej,własnie bluzek i bielizny.

Gość mysle ze... ...
Mam corke w przedszkolu i najczesciej u niej brudza sie spodnie, bo dzieci czesto bawia sie na placu zabaw. Bluzki troche rzadziej, ale w przedszkolu sie je, wiec trzeba miec na uwadze, ze tez po jednym dniu wyladuje w praniu. Podobnie jak poprzedniczka, codziennie zmieniam dziecku tylko majtki i skarpetki, a reszta co 3 dni, chyba ze jest brudne, wtedy czesciej. Ja radze zaopatrzyc sie po prostu w 5 sztuk bluzek, 5 koszulek, ze 3 bluzy i 5 par spodni. Tak na kazdy dzien w przedszkolu. Jesli nie lubisz prac albo nie masz gdzie suszyc.

9 bluzeczek na dł.rękaw podkoszulek i bluzek na krótki rękaw to nie liczę bo ich jest dużo. 2 koszule na długi rękaw 3 bluzy 1 polar 2 bezrękawniki 2 kurtki 5 spodni dresowych 4 spodnie jeansowe 2 pary butów To są ciuchy do przedszkola,ale również w goście czy na spacer. Bieliznę zmieniam codziennie.Bluzkę czasami zmieniam codziennie,a czasami starczy na 2 dni.Spodnie dłużej są czyste.

a co do prania to wszytkie ubranka które ma na sobie w przedszkolu ida do prania

spodni ma 6 par koszulek z długim rękawem 8 koszulek z krótkim 8 podkoszulki 4 kamizelka/bezrekawnik 1 bluzy/swetry 8 kurtki - różnie (zwykle ma zimą 1 zimową + kombinezon 2 częściowy i 1 płaszcz elegancki, na wiosne/jesien -1 na polarku, 1 płaszczyk przeciwdeszczowy też na polarku, wiatrowka i skorzana garnitur sztruksowy 1 szt wszyskie ubranka po całym dniu idą do prania, czasem koszulek jest nawet 3 szt - wystarczy ze w domu choć mu coś kapnie na koszulke i juz Synek się przebiera - pedancik :D do tego jego mania ze wszystko musi być do koloru albo pasowac stylem czy - bajką :D koszulka z Zygzakiem to juz majtki z Tomkiem odpadają - "mamo to nie pasuje, nie widzisz? ehh Ty się chyba na bajkach nie znasz... kobniety.." :D :D :D

Gość mamadzieci2
córka ma dużo ubrań , kupuję w ciucholandach.nie dlatego że mnie nie stać ale lubię ubrania inne niż noszą dzieci z popularnych sieci typu h&m a po drugie lubię chodzić po takich sklepach.....

Gość Mamusia synusia...
Dziękuję za odpowiedzi :) To wiadome, skarpety i bieliznę trzeba zmieniać codziennie :) choć znam matki których dziecko chodzi nawet 3 dni w jednych majtusiach, bo przecież "się nie brudzi". Co z tego że sie nie brudzi. Dziewczynki po sikaniu jeszcze moga podetrzeć się papierem, a chłopcy??? wiadomo że parę kropelek moczu zawsze spadnie na majtusie. A zresztą co tu dużo mówić, ani w przypadku chłopców, a ni dziewczynek nie wyobrażam sobie zeby nie zmienić codziennie majtusiów !

Gość Mamusia synusia...
mamadzieci2 Ja też kupuje w ciucholandach, ale ciuszki po domu, i na dwór bo szkoda mi tych nowych. Jednak nie trafiłam jeszcze , może nie umiem szukać :P na "perełki" jak to niektóre mamy nazywają. Owszem na mniejszcze dziecko można czasami wychwycić rzecz nową z metką, lub bez śladów używania, ale na starsze, typu mój 3 latek mi się nie zdarzyło. Mam 3 ulubione second handy ale tak jak piszę ubranka są tylko po domu.