Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsa12

babeczki

Polecane posty

Gość adsa12

jak szybko noworodek wyrośnie mi z rozmiaru 56? lepiej kupic mało takich ubranek a wiecej 62?

Wszystko zależy od tego jak duże urodzi się maleństwo :) Mojej koleżanki córeczka urodziła się z wagą 3100g i miała 53cm, rozm. 62 zaczęła nosić dopiero w 3 miesiącu życia. Ja mam większość ubranek na 62, bo lekarz cały czas mówi, że synek ma długie nogi, my z mężem do niskich nie należymy, więc myślę, że 62 będzie ok, a jakby coś to rękawki zawsze można wywinąć :)

Gość ewa rowniez 00
Mój się urodził 60 długi i wszystkie 56 były niepotrzebne :)

Gość taka sobieeee
dzieci rosną szybciutko moje bardzo szybko wyrosły z 56 więc chyba leije miec większe :classic_cool:

mi mówili, że dziecko będzie długie i minimum 4kg... a tu zonk... kupiłam same 62 i wszystko bylo strasznie duze i trzeba bylo dokupic ciuszkow... praktycznie nawet teraz miescie sie w niektore 56, a wiekszosc nosila do 3 miesiaca... takze ciezko trafic, ale lepiej wieksze niz mniejsze ;)

Gość gryczka
Nie przewidzi się tego. Mój syn teoretycznie urodził się 3200g i 57cm długi, ale moim zdaniem przesadzili z tą długością. Ubranka 56 nosił ok. miesiąca, a że mocno ulewał to nieraz na dobę 4-5 kompletów szło. Tak że nawiana przez męża kupiłam mało w rozmiarze 56, a po porodzie musieliśmy dokupić.

Gość gryczka
*namawiana, nie nawiana :-D

vi a mi mówili odwrotnie że będzie malutki u rodził się 60 cm. mąż musiał kupować ubranka bo miałam tylko kilka sztuk na 62. te na 56 wcale mi się nie przydały a miałam ich sporo:(

moj synek urodzil sie dlugi na 60cm i wazyl 3800, tez mialam w domu calkiem sporo ubranek na 56 bo wczesniej bylo wiadomo, ze dziecko raczej duze nie bedzie (a tu zonk), ale w domu okazalo sie, ze rozmiar rozmiarowi nierowny i wiekszosc ubanek na 56cm spokojnie weszla i jeszcze dawala rade przez miesiac-dwa, czyli przydala sie.

Gość 56 - starczy na 3,4 tygodnie
moja córcia miała 53 cm i rozmiar 56 starczył na ok. miesiąc, 62 - ok. 1,5 miesiąca.