Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazda.wariatka.ma.w.glowie.kwi

staram sie zajsc w ciaze

Polecane posty

Witajcie, od jakiegos czasu czytam to forum i czesto widze tu bardzo madre i pomocno dla wielu kobiet informacje/odpowiedzi. Mam nadzieje, ze tez taka otrzymam od Was Od stycznia staram sie zajsc w ciaze mam stalego partnera 6 lat chcemy byc razem i bardzo pragniemy dziecka czasami mysle, ze to siedzi w mojej glowie, ze za bardzo chce i dlatego nie wychodzi... Po prostu ciezko jest mi odpuscic skoro wicaz o tym mysle ;/ Obliczanie owulacji i wogole to juz sie staje powoli nie do zniesienia. Ja mam tak bardzo regularne cykle, ze nawet wiem kiedy uwalnia sie moje jajeczko (boli mnie wtedy bardziej niz przez te kilka dni prawy jajnik) i jest to dokładnie 14dc. Biore folik i teraz zaczelam brac jeszcze olej z wiesiołka. Jestem zupełnie zdrowa nie pije nie pale ginekologa odwiedzam srednio raz w miesiacu, ktory za kazdym razem mi mowi, ze jesli chce dzidziusia musze działac i tyle Błagam pomożcie moze znacie jeszcze jakies metody, ktore mogą ułatwic mi zajscie w upragnioną ciaze?? Dodam tez ze po kazdym stosunku bioderka w gore zeby wszystko spłyneło i kochamy sie praktycznie co 2 dni zeby plemniki były zregenerowane. Czekam na wsparcie

MOIM ZDANIEM POWINNAS ZROBIĆ BADANIE HSG, BO MIOZLIWE ZE MASZ NIEDROZNE JAJOWODY I DLATEGO BRAK CIAZY

jak robi sie to badanie? normalnie u ginekogola czy przez krew?

Gość zbadaj hormonyyy
Najpierw radzę hormony, tak się zazwyczaj robi...

Gość zbadaj hormonyyy
Ale jak każdy lekarz Ci to powie, do roku, a nawet 1,5 to norma z zajściem ;)

Gość ja od lipca
ja sie staram od lipca i nie robie paniki. okazalo sie ze przez diete i zmiane wagi mialam zaburzone hormony. dopiero od tego m-ca trzymam wage i zaczynamy liczyc m-ce. do roku staran nie masz co sie martwic ale za wczasu zrobilabym badania parnerowi nasienia i Tobie poziomu hormonow.

Kup sobie testy owulacyjne w aptece - będziesz wiedziała dokładnie kiedy masz owulację.

Gość zbadaj hormonyyy
ja od lipca---> ja podobnie mam tez od lipca, oprócz jednego cyklu, ale kilka z tych cykli, to było mało intensywnie...chyba niebawem zbadam hormony, cykle wzorcowe, więc zdziwienie jeszcze większe, USG też ok...

Badanie hsg robi się w szpitalu, jest to badanie robine poprzez rtg ( wpuszcza się kontrast do jajowodów ) poszukaj wiecej na stronach o badaniu hsg, tam jest dokładnie opisane wszystko.

Gość zbadaj hormonyyy
Lekarz Ci tylko po USG nie powie, czy jest ok...radzę mieć zaufanie ograniczone, a szczególnie na teksty bez badań typu, że ok i żebyście spokojnie działali ;)

LINKA555 wiem dokladnie kiedy mam owulacje jest ona zawsze 14 dc dziekuje dziewczyny za pomoc przy najblizesz wizycie postaram sie o skierowanie na takie badania. a powiedzcie mi czy Wy tez macie problemy lub mialyscie problemy z zajsciem?? I jak Wam sie w koncu udało zajsc?

Gość zbadaj hormonyyy
nie no ja masz bardzo regularne cykle, to te testy owulacyjne nie mają sensu...czytaj dokładnie posty ;)

Gość Audiolla
zbadaj hormonyy.. ja od tego m-ca biore luteine 1x2 bo progesteron za niski i nawet gdybym zachodzila w ciaze to wiadomo co się dzieje... wiec od tego m-ca staram sie w sumie na nowo :)

Gość zbadaj hormonyyy
audiola, a miałaś jakieś objawy za niskiego progesteronu?

kazda.wariatka.ma.g.glowie.kwiatka ja również chcę zajść w ciąże, jak każda z nas:) pierwsza próba za mną @ powinnam dostać wczoraj bądź dziś, więc cierpliwie czekam:) póki co to dziś strasznie leci ze mnie biały sluz. (fuj) poszłam do toalety bo myslałam, że dostalam @ tai ucieszyłam się, że to nie to :) w każdym razie trzymam za Ciebie i inne staraczki kciukasy;*

Gość Audiolla
zdadaj hormonyy... u mnie ewidentne, brak miesiaczki potem cykle 23 dniowe przy braniu duphastonu w malej dawce. przy robieniu badan LH, FSH-bylo za niskie.

Gość zbadaj hormonyyy
aha, dzięki za odp. ja znam osoby z idealnym cyklem, które mają nie tak z hormonami...

Gość Audiolla
co lepsze może być wszystko ok, hormony jak z bajki, cykle jak w zegarku a ciązy nie ma... bywa i tak. trzeba wyluzować i zakładać sobie cele. ja tak robie i wytrzymuje bez ciśnienia. póki co :)

Gość zbadaj hormonyyy
ja też nie ma ciśnienie, dlatego badanie hormonów odkładałam, ale chyba powoli je zrobię...no tak może być wszystko ok i brak ciąży, bo w tym najbardziej płodnych dniach to prawdopodobieństwo zajścia jest tylko ok. 20 proc. więc można miec ciągle pecha ;)

Gość zbadaj hormonyyy
w każdym razie niestety ale wzorcowy cykl jeszcze nic nie znaczy...

Gość diina
ja jestem pol roku po slubie i tez bardzo chcialam dziecka. pwoiem Ci ze udalo sie za 1 razem a ciagle w to nie wierze. i tez po wyrysku maz uniósl moje biodra zeby polceialo głebiej. dzis jestem w 5 miesącu ciazy i Tobie zyczę tyle radosci i ile mnie teraz dostracza rosnący brzuuszek

Gość JaTezToMialam
Dokładnie, wzorcowy cykl nic nie znaczy zbytnio. W każdym poszczególnym cyklu owulacja może się nieznacznie różnić. Najłatwiej zrobić test owulacyjny. Ja po jakiś czasie kiedy za nic nie udawało mi się ( Nam się nie udawało) trafić w owulację nawet z testami na mocz, a mam bardzo nieregularne cykle, kupiłam komputer cyklu, jest ich kilka na rynku( ja kupiłam CycloTest Baby ) i jestem w 3 miesiącu :)))) w końcu się udało, a już powoli widziałam się na serii badań itp, a tu taki w sumie prozaiczny problem-nie trafialiśmy w owulację haha

Gość zbadaj hormonyyy
No właśnie, z tym że jak się ma bardzo regularny cykl, to jednak ten rozrzut owulacji nie może być duży, 2, 3 dni, a nawet jak jest tydzień, to jednak to można wyczuć, np. po śluzie...no i też nie można ograniczać się tylko do seksu w dni płodne, do tych ścisłych wyliczeń...u Nas jest bardzo różnie z seksem właściwie od 4, 5 dnia cyklu, czasem głównie w płodne, często też po płodnych, no różnie w różnych cyklach i jakoś się nie udało...ale chyba metoda co 2 dni przez cały cykl jest najlepsza...

Gość Mawdi
tez sie staralam dlugo. Mysle ze pomogly dieta, troche zwolnienie tempa zycia no i moj niezbednik, czyli mikroskop owulacyjny donna zebym sobie w owulke trafila :) Wbrew pozorom trudno trafic szczegolnie jak sie ma nieregularny. Co do diety to na pewno jakies kwasik foliowy z witaminkami, tez slyszalam o oleju z wiesiolka jak kolezanka wczesniej wspomniala. Co do testu owulacyjnego ja kupilam sobie taki http://przedciaza.pl/21-test-owulacyjny-8033109320016.html . Jak masz niereduralny cykl to lepiej od razu sobie braz wielorazowy bo na jednorazowe sie osikasz i kasowo cie wychodzi z czasem drozej. A i o faceta tez zadbaj, zeby nie bylo ze to tylko Ty musisz sie starac i dbac o siebie :) Od niego tez troche w koncu zalezy :)

dziewczyny dziekuje Wam bardzo za informacje na pewno sie przydadza dziekuje naprawde za pomoc :)

Gość gdgdd
a moze to facetem cos nie tak

Gość autorko nie
przesadzaj bo nie minelo nawet pól roki od staran zdorwe pary staraja sie nawet rok czasu na nawet i 1,5 tkąze nie panikuj i jak ktos tu napisał,gin ci tu nic nie da póki co powie ci ze masz sie starac dalej !!!

Gość poradnik mlodej mamy
Mam nadzieję, że udało Ci się zajść, ale rzeczywiście to jeszcze za wcześnie by się martwić :) Może pomocny będzie komputer cyklu? jak ten modny ostatnio Cyclotest? o którym pisze dziewczyna wyżej? a badanie hormonów to podstawa przed staraniami o dziecko :)

Gość nonpanikaaa
Spokojnie...to nie mechanizm, nic nie dadzą wyliczenia, leki, wspomagacze, jak seksu nie będzie, seks co 2 dni i musi się udać :D, ale nie można się spodziewać, że od razu...my się równo rok staraliśmy i się udało, rok, to na prawdę norma!