Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khklshvjs;vcls

Co sadzicie o maturze z angielskiego?

Polecane posty

Gość khklshvjs;vcls

Ja raczej zdałam, a wypowiedzi pisemne były banalne

a mozesz napisac jakie np?tak na oko..ciekawa jestem bo tlumaczylam jak glupia wczoraj i dzis pewnej osobie ze powiinna mimo wszystko isc a ona sie uparla ze nie zda i nie poszla..;/;/a Tobie gratuluje:)

Gość khklshvjs;vcls
pierwsza pisemna to była napisać do kolegi z anglii ze muszę przełozyć przyjazd do niego bo zgubiłam dokumenty i zapytać kiedy ewentualnie moge przyjechać oraz przeprosic za to i wytłumaczyc ile trzeba czekac na wyrobienie nowych dokumentów a drugi list też był prywatny no i trzeba było napisać do kolegi który ma przyjechać niedługo, co ma ze soba zabrać i dlaczego i napisac mu ze sie urządza impreze na której on też bedzie i poprosić o to aby przywiózł mi rzecz którą u niego zostawiłam oraz napisac ze przyjedzie sie po niego na lotnisko...nie wiem cczy cos pominełam ale tak z grubsza to było to

Gość spódniczka do kolan marynara
Moim zdaniem dość prosta była. W otwartcyh była wiadomość do koelgi, że nie mogę przyjechać, bo zgubiłam dokumenty i list prywatny, że się cieszę z przyjazdu kolegi, co ma zabrać itd.

Gość khklshvjs;vcls
listy były naprawdę banalne, podstawa, któą napisałby nie jeden gimnazjalista, ale z reszty pytania były dosć podchwytliwe

Gość fsfsd
ja pieroole skasowalo mi sie

Gość khklshvjs;vcls
co ci sie skasowało?

Gość emilkaaap
napisalam wam jak mi poszlo i to wcielo bo zapomnialam o dodaniu nicku wiec po wcisnieciu wstecz bylo puste miejsce

Gość khklshvjs;vcls
ale napiszcie jak wam poszło

Gość emilkaaap
ja akurat nie jestem zadowolona ze swojego listu, bo nie cwiczylam nic, popelnilam duzo bledow stylistycznych, a skoro ja je widzialam to na pewno bylo ich od groma tyle ze nie potrafilam ich juz poprawic, zamiast airport napisalam air -- no comment, co za debilizm, ale tego juz nie cofne. presja czasu tak wlasnie na mnie dziala, glupieje :) no ale z zadan jestem zadowolona i z tej krotszej formy takze. jak oni to oceniaja? jesli ktos napisal to mieszajac formy ze soba?? ile moge dostac za okrojone slownictwo. napisalam na 120 cos slow. z 5 chociaz bedzie?? jak myslicie

Gość khklshvjs;vcls
najbardziej zwracają uwagę na przekazanie wszystkich info..jezeli wszystkie przekazałas, choćaz nie stosowałaś dobrych czasów to powinni ci uznać..tam było max 15 pkt to za taką byle jaka m\dadzą mysle z 5

Gość hhhdssonib
z tych zamkniętych 35/35, krótka pisemna też 5pkt powinno być a długa pisemna z 7 powinno być :)

Gość barbarastraiszend
napisalas tylko na 120 slow a tam byla informacja ze jesli bedziesz miala mniej niz 200 slow to masz 0 punktow

Gość rruullzzz
jak będzie miała WIĘCEJ jak 200 słów to 0 punktów, poprawnie to pomiędzy 120-150 słów

..że była zajebiście prosta jak na poziom tegorocznych matur :D chociaż z czegoś będzie ponad 50% :D

a powiedzcie, jak jest po ang 'odebrać z lotniska' ? :D [ .. ] from the airport :D nie mogłam na to wpaść :P

tzn. I promise to [ .. ] from the airport :D napisałam get back :D:D nic innego mi się nie nasunęło :P

Gość rruullzzz
take from the airport???

Gość barbarastraiszend
a ja zapomnialam napisac o tym odbiorze z lotniska, niech to szlag :o

Z Każdym Dniem, w sumie to chyba 0,5 pkt. ;) bo w ost podpunkcie były dwie inf. do przekazania - koszulka i to lotnisko, czyli pewnie po 0,5pkt. za każde ;)

Gość barbarastraiszend
ja sobie tak teraz przejrzalam te odp i bede miala malo procent, ten ostatni tekst z loteria byl dziwny

ja nie mogłam się połapać na początku tekstu o co tam chodzi :P ale potem już reszta tekstu była zrozumiała ;)

Gość barbarastraiszend
ja tez i spr teraz odp do niego to tylko 3 zaznaczylam dobrze :o wyjdzie mi tylko jakies 70 % :o

Gość joiji
oczywiscie byla banalna, przeciez teraz celem jest, aby kazdy balwan mial zdana mature...

dzisiejsza matura z ang była rekompensatą za matematykę ;)