Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juve

Co myślicie o imieniu Jordan

Polecane posty

Gość Juve

Chce dać synowi na imię Jordan (jak michael Jordan- ten koszykarz) albo Colin -co o tym myślicie?

Gość a nie ma innych imion?
pomyśl co dziecko będzie przeżywać w szkole z powodu imienia

Gość w usc każą ci to spolszczyć i
w efekcie będziesz miała w domu dżordana albo kolina :o prawie tak samo denne jak andżelika, nikol, brajan, kewin, rodżer i aleks :o

Gość Juve
Ale niby z jakiego powodu? Lepsze takie imiona niż Żywisław, bynajmniej tak mi się wydaje, bardzo dużo dzieci ma teraz zagraniczne imiona a za 10lat będzie to zupełnie normalne ,tak jest zawsze ze babci nie podoba się to co nowoczesne tylko to co staromodne, aczkolwiek uważam ze Polacy nie maja za grosz akceptacji poniekąd wynika to z kompleksów-bo przecież syn naszej sąsiadki ma np Alan jak można dać angielskie imię Polakowi?! Itp.ale sama chętnie dałaby synowi podobne imię ale boi się akceptacji(u nas już tak jest ze każdy zwraca uwagę na to, jak inni wyglądają,czym jeżdżą,jak go postrzegają, itd.zamiast zając się sobą) Ale to jest tylko moje zdanie, pozdrawiam

Gość w usc każą ci to spolszczyć i
nie unoś się tak. swoją drogą to czemu chcesz nadać takie staromodne anglojęzyczne imiona? przecież nikt ich już zasadniczo nie nadaje od lat. one były modne kiedyś jak u nas królowały kasie i michały, a teraz zupełnie inaczej to wygląda na zachodzie. moda się zmienia tak jak i u nas. tam przeciętny jordan i colin jest dziś w wieku produkcyjnym i ma własne dzieci. :P coś jak u nas maćki, tomki i michały, które kiedyś stanowiły 40% populacji klas w szkołach :D

Gość ale ale ale ale ale ale ale
Michale JOordan, ale jordan to jego nazwisko nie imie, boze jak mozna być tak bezmyslnym

Gość Bynajmniej...
Bynajmniej ci sie tak wydaje matole???A wiesz w ogole kiedy sie uzywa slowa "bynajmniej" czy jak typowy tepak uzywasz zamiast "przynajmniej"? Mysle, ze imie Dzordan jest idealne dla twojego dziecka

Gość Juve
Po pierwsze mam bardzo dobre wykształcenie, i nie ma to nic wspólnego z wyborem imion -ale widzę ze opisy typu "pier***nieta jesteś babo" bądź typu" czy ty wiesz kiedy się używa słowa bynajmniej" są bardzo elokwetnę -jezeli w ogóle wiecie co to słowo oznacz;) Zal mi tylko waszych dzieci, do nich tez się tak odzywacie?!

Gość Ja nie wiem co to znaczy
Elokwentnę. :o Znam jedynie Elokwentne.

Gość Ja nie wiem co to znaczy
Napisałaś nawet Elokwetnę, a nie Elokwetnę więc zrobiłąś aż 2 błędy w jednym prostym słowie. :P Jesteś bardzo elokwETNA. :)

Gość no widać jak bardzo
"wykształcona" jesteś ;) też jestem wykształcona, ale mam w domu Kasię, a za kilka m-cy zagości u nas Olek ( zwykły Aleksander, a nie jakiś tam Alex - których teraz i tak multum ;) ) Jeśli moje dzieci będą chciały się wybić z tłumu to wybiją się osobowością a nie imieniem ;) swoją drogą miałam w klasie w LO Jordana (imię było wymawiane przez J a nie przez Dż ) - nie za bardzo radził sobie ze sobą i miał słabe kontakty z rówieśnikami... Teraz nie najlepsze skojarzenia mam z tym imieniem.

Gość etamto
lepiej daj na imie Wisla lub Sanok

Gość Mama3pociech
Nie będę tracić na was czasu moje perfekcjonistki

jordan to NAZWISKO, jak ktoś już słusznie zauważył. może daj mu od razu na imię DICK - po philipie dicku (wybitnym pisarzu SF). dopiero będzie miał powód do radości :D

Gość no akurat dick to jest
normalne zdrobnienie od imienia richard. nie zablysnelas. a imie jordan tez funkcjonuje. nie jest to tylko nazwisko. jednak nie ma watpliwosci ze oba sa przestarzale i nikt na zachodzie nie nazywa juz tak dzieci od lat.

Gość antypatologia
Nazwij Alfie. To podobno w UK hit. Bedziesz taka British. Bynajmniej;)

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mojego kuzyna synek ma tak na imie, ma juz 8 lat, moim dzieciom było trudno zapamietac to imie ale nie mówiły ze jest dziwne, osobiscie nie przepadam za takimi imionami ale z tych dwóch które chcesz dać wybrałabym Colin, nawet ładne imie :)

tja. alfie patten? :P

co myslicie o imieniu Jordan? mi sie kompletnie nie podoba. Odpowiadam na pytanie:)

no akurat dick to jest >> no akurat w tym przykładzie, który podałam, to jest NAZWISKO. Philip Kindred Dick moja droga. Się czyta, się wie :D A autorka posta wyraźnie pisze - "Chce dać synowi na imię Jordan (jak michael Jordan- ten koszykarz)". Więc chce mu dać imię od nazwiska.

skoro jestes taka oczytana to powinnas wiedziec, ze pewne nazwiska pochodza od imion lub ich zdrobnien. mozna sie nazywac np. maria janek dick to popularne zdrobnienie od richarda z lat 60-80. po prostu rysiek.

dick to też potoczne określenie męskiej części ciała :D i obawiam się, że w Polsce tak będzie odbierane :D chyba że za dzieckiem będzie latać mamusia i tłumaczyć, że to nie o to chodzi, tylko że to zdrobnienie od Ryśka :D jak byś nie tłumaczyła, obce imię zawsze pozostanie obcym imieniem i dla większości osób będzie przerostem formy nad treścią, chęcią wybicia dziecka z otoczenia "oryginalnym" imieniem, a nie osobowością.

Gość hjmhmbv nvb
Jordan to wspaniałe imię,twojemu dzieciakowi na pewno się spodoba

Ja spotkałam się z imieniem Jordan (ojciec chłopaka tłumaczył pochodzenie tego imienia od rzeki Jordan). Większość ludzi uważa, że chłopak jest obcokrajowcem :) co czasami wywołuje zabawne sytuacje. Moim zdanie jednak należy się zastanowić nad nadaniem imienia dziecku, żeby nie spowodowało salw śmiechu w przyszłości

Gość Bogucka Klaudia
A mi się podoba przynajmiej dzieco będzie zapamiętywane a nie tak jakk moja siostra bogusia a ją przezywali boguchna głuvhna

Gość Szczoteczka Jordan
Ja tam na mojego syna wołam "Gościu", żeby się nie przyzwyczajał, że zawsze będzie ze mną mieszkał.

Gość laloooonia
Oh jej straszna krzywda mu sie stanie. Jakby autorka go co najmniej psi chuj chxiala nazwac albo wsiowy glupek. Imie jak imie,jednemu sie apodoba drugiemu nie. Ale jakies tam gadki o polskich imionach to sobie mozna w dupe wsadzic -bo polskie to rzepicha piast ziemowit i pare innych,a wszystkie anie ewy piotrusie to nic polskiego. Tylko sie przez lata przyjelo. Jordan jak dla mnie moze byc,ale niech sie czyta jordan a nie dżordan. Colin w sumie tez brzmi ok,tylko to c czytane jako k kluje w oczy w polskim jezyku