Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juve

Co myślicie o imieniu Jordan

Polecane posty

Gość zgaduje chyba
lalooooni wpis nadaje sie na "lubie to"; ale na kafe same niedopieszczone chyba, jadowite takie, byle dowalic :)

Gość do wyzej 1 i 2
trafne ;-)

Ja mieszkam w anglii, i mojego znajomego dziewczyna ma tak na imię. To jest tutaj żeńskie imię:)

Gość mama Jordana
Witam . Wszyscy się tu wymądrzają , ubliżają sobie na wzajem . I po co to ? Wystarczy wpisać w GOOGLE pochodzenie i znaczenie imienia Jordan . Tam się dowiecie . Mój syn ma na imię Jordan i dzisiaj skończył właśnie 39 lat . Nigdy w swoim życiu nie miał żadnych problemów ze swoim imieniem . Mało tego w moim mieście jest kilku chłopców w różnym wieku noszących to piękne i jakże oryginalne imię . W niedalekiej Dąbrowie Górniczej również są osoby noszące to imię . W Mikołowie jest lekarz ginekolog . Imię musi też pasować do nazwiska i odwrotnie . Acha i nie miałam Żadnych problemów ani w USC , ani przy chrzcie dziecka, a był to rok 1976 .

Gość mama Jordana
Witam . Wszyscy się tu wymądrzają , ubliżają sobie na wzajem . I po co to ? Wystarczy wpisać w GOOGLE pochodzenie i znaczenie imienia Jordan . Tam się dowiecie . Mój syn ma na imię Jordan i dzisiaj skończył właśnie 39 lat . Nigdy w swoim życiu nie miał żadnych problemów ze swoim imieniem . Mało tego w moim mieście jest kilku chłopców w różnym wieku noszących to piękne i jakże oryginalne imię . W niedalekiej Dąbrowie Górniczej również są osoby noszące to imię . W Mikołowie jest lekarz ginekolog . Imię musi też pasować do nazwiska i odwrotnie . Acha i nie miałam Żadnych problemów ani w USC , ani przy chrzcie dziecka, a był to rok 1976 . W krajach takich jak USA , UK imię JORDAN odnosi się jednakowo tak samo dla mężczyzny i kobiety , nie odmienia się . Ale w Bułgarii już tak i mamy tam Jordana i Jordankę .

Gość gość
Mój synek ma na imię Jordan czyt. Dzordan i nie żałuję ludzie nie mają z tym problemu wręcz przeciwnie co prawda obcy np. lekarz w przechodni wyczytujac imię z książeczki wypowiada je przez J ale chwilę później robi im się głupio że poprawił ich mój 6letni syn Jordan

Gość gość
Ja tesz mam synka Jordana .Ma sister Vanessę ja jestem Sandra mój bojfrend to Natan ojciec Jordana to Max i wali mnie co ludzie gadają .

Gość gość
Zagraniczne imiona z oryginalna pisownia sa fajne ale jak sie mieszka na stalebza granica i/lub ma meza obcokrajowca.na polskim podworku brzmia dziwnie.Jordan bedzie smieszyl na pewno, ale Colin podoba mi sie, z tym ze pasuje tylko do przystojnego inteligentnego chlopca, Jordan do araba muzulmanina

Gość gość
Z***biscie pretensjonalne.

Gość gość
Nadawane imion które w wymowie są inne niż w pisowni gdy mieszka się w Polsce to naprawdę głupi pomysł ale matki chcą być super oryginalne i myślą że zapewnia tym imieniem dzieciakowi niebanalne życie... Śmieszy mnie to.

Gość gość
O_o A od kiedy to imię „Jordan” wymawia się inaczej niż zapisuje? Przecież wymawia się je dokładnie tak jak pisze: „Jordan”. Stare, dobre hebrajskie imię, w Polsce, ze względu na tradycje czerpiące pełnymi garściami z kultury polskich żydów, niemal już klasyczne. No chyba że „wykształconej” i „elokwentnej” założycielce tematu oraz jej równie bystrym rozmówcom chodziło o „Dżordan”. Ok., niech nadaje jakie chce, tylko niech nie zapomnie wpisać w formularzu dla USC poprawnie „Dżordan”. Bo ciężko o równie żenującą sytuację, gdy ktoś przedstawia się jako „Dżordan”, a w dowodzie ma wpisane „Jordan”. Naprawdę żałosny to popis hipsteriady i braku elementarnego wykształcenia. U mnie taki człowiek już na wstępie jest spalony.