Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetalkjhgf

Czy wasze dzieci mają karuzelę nad łóżeczkiem? Jeśli tak - jaką?

Polecane posty

Gość anetalkjhgf

Dziewczyny rodzę za miesiąc, więc szał zakupów mnie dopadł, ale staram się zachowywać resztki rozsądku :) . Stąd pytanie - czy warto inwestować w karuzelę? Od kiedy maluch zwraca na nią uwagę? Czy jeśli już kupujecie to koniecznie dobrej firmy czy jakąś tańszą wersję? Fakt, że np te z serii Rainforest (Fisher Price) są ładne, ale ponad 150zł to chyba lekka przesada?

mam tiny love mały ma 3 miesiące i interesuje się nią ale nie na długo ale zasypia przy melodyjce która jest przy karuzeli więc dla mnie to był trafiony zakup

Gość Potrzebuje się o coś zapytać
Zwykłą polską Baby Ono i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Gość anetalkjhgf
Dzięki, zaraz pooglądam :)

Gość polecam tiny love
Mój synek też miał tiny love wyspa marzeń i ją uwielbiał. Śmiał się do rozpuku do tych zwierzaczków :)

Gość alaaa ma kotaaaa
Fisher price http://cokupic.pl/i/c_big1012123.jpg mały jest nią zachwycony ale z zakupem nie ma si co spieszyć bo do 3msc nie interesowała go w ogóle ;)

Gość bo tak i już
też mam tiny love "wyspe marzeń ", ale od niedawna. mały ma 10 tygodni i dopiero teraz interesują go takie rzeczy.Uważam że była to jedna z najlepszych inwestycji, mały bardzo ją lubi :)

Gość mamamama26
ja miałam i canpola nakręcaną i FP i żadna mu się nie spodobała zbytnio - leżał maks po pare minut przy niej - więc może to być wywalenie kasy w bloto - ja FP mam używaną z allegro więc może pomyśl o takiej

Gość mamadzieci2
syn miał z fisher price z misiami ale to był zbędny wydatek .kupiliśmy mu huśtawkę i częściej w niej leżał niż w łóżeczku .poza tym żrą mnóstwo baterii i to tych grubych bo mają projektor http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.smerfland.pl/zdjecia/4529_max.jpg&imgrefurl=http://www.smerfland.pl/p-2107-karuzela-Fisher_Price-KARUZELA_-_MISIE_C0108.html&usg=__8-1G2I_jEFn8ZBZw4P8mGmWGx-g=&h=535&w=600&sz=22&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=-lXhOBc7ddt4jM:&tbnh=167&tbnw=187&ei=qSvFTZODCM6hOuWT7KII&prev=/search%3Fq%3Dkaruzela%2Bfisher%2Bprice%2Bmisie%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1408%26bih%3D651%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=249&vpy=101&dur=803&hovh=167&hovw=187&tx=51&ty=96&page=1&ndsp=19&ved=1t:429,r:1,s:0

Gość warto wartoooooooooooo
dziecko ,ćwiczy mięśnie starając się podnosić do karuzeli, uspokaja się . I warto kupic cos lepszego ja kupiłam taki badziew za 75 zl. nakręcanie reczne ,szybko się konczy warto na pilota i co najmniej 20 minut grania . To samo dotyczy maty edukacyjnej mało tego synek ma 19 miesiecy i mąż znowu zawiesił karuzele bardzo lubi ,wycisza się ,ładnie zasypia .

No właśnie jeśli nie jest dziecko zainteresowane, to kasa wywalona w błoto, chyba że zostawicie dla kojenego jeśli planujecie ;) Ja kupiłam zwykłą z Canpol- taką: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=388601 ma wyraźne kolory (trochę jaskrawe, ale synu lubi), zabawki które nie odstraszają wyglądem i przystępną cenę. Podobają mi się niektóre droższe, zwłaszcza Chicco, ale bałam się że mu się nie spodoba, teraz właściwie żałuję bo nie wiem jak długo się pobawi i nie chce mi się kasy na nową, droższą wykładać. Jeśli dziecko lubi karuzelę, to popatrz na opcje takie jak pilot czy włączanie się na dźwięk płaczu dziecka (nakręcanie co 3 min jest męczące), różne dźwięki (uwierz że puszczają mi nerwy po usłyszeniu fyfdziesiąty raz tej samej melodii) czy projektor (większość dzieci lubi światło). I nie zgadzam się że po 3 m-cu, mój mały dostał jak miał bodajże 3 tyg skonczone, zresztą za radą położnej bo już pięknie skupiał wzrok, bardzo go karuzela interesuje, potrafi przy niej zasypiać jak jest zmęczony albo leżeć, gurzyć i cieszyć się do zabawek tak jak teraz, a teraz ma 2 m-ce skonczone. Kupiona po 3 m-cu pewnie krócej by służyła.

Wlaśnie, ja gdzieś przeczytałam że kupiona przed 3 miesiacem powoduje nadmiar bodźców więc należy od 3 miesiąca a tu moje dziecko już nie rajcuje przyglądanie się wiszącym maskotkom , ona teraz jest na etapie brania wszystkiego do buzi więc teoria karuzeli i odpowiedniego wieku padła na błoto:D. Ponoć najmłodszym jak się kupuje do obserwowania takie zabawki to powinny mieć mocne kontastowe kolory (nie pastelowe) by maluch mógł cokolwiek dostrzec.

My mamy tiny love wyspa marzeń i mała ją uwielbia - fakt, wcześniej niż ok 10 tygodnia nie ma co karuzeli instalować, ale potem sprawdza się świetnie, przynajmniej u nas. Mała ma już pół roku i tylko karuzela ratuje nas przed wstawaniem o 5 rano...nawet godzinę może leżeć i gapić się na nią, czasem nawet znowu uśnie:) Jak wieczorem nie może zasnąć to też można ja zostawić z włączoną karuzelką (bez muzyczki wtedy) i w większości przypadków zaśnie patrząc na zwierzaczki.

Gość Rewers
ja miałam najpierw jakąs zwykłą, pozytywka się popsuła, więc kupiliśmy canpol i jest super :) nie ma sensu przepłacać 150 zł, jak karuzelka za 30-50 zł też może cieszyć - dziecko i tak różnicy zbytniej nie dostrzega

Gość jestem tego samego zdania
:)

Gość Aleksandraulala
karuzela nad łóżeczkiem jak najbardziej, ale jakoś nie od razu po urodzeniu! Poza tym ja jednak jestem zdania że lepiej kupić matę edukacyjną niż taką karuzelę, w ToysRUs jest sporo takich mat, warto wybrać taką któa jest kolorowa, ma dużo dotykowych elementów o zróżnicowanej powierzchni, i która ma zmienne melodie i regulację głośności najlepiej.

Gość annna mama natalki
moja dopiero sie zaczela interesować jak była starsza i musialm poobcinac zabawki:P

Gość eiiioska
A mnie sie taka podoba - tak jak mówi kulleczkowa. Strasznie mi sie podoba i przyzma ze chyba sama ja kupie.

Gość nie każde dziecko jest zdolne.
u mnie karuzela okazała się wywaleniem pieniędzy. kompletnie zero zainteresowania ze strony dziecka i tylko utrudniała wyjmowanie go i wkładanie do łóżeczka, bo łatwo było o nią zaczepić. prędko poszła w kąt. lepiej na to konto dołożyć do porządnego leżaczka.

Gość gość
Karuzele są bardzo fajne. Dzieci lubią zwłaszcza te bardzo kolorowe. Kiedyś kupiłam na prezent Fisher Price, ale bateria wystarcza na bardzo krótko-chociaż karuzela jest fajna. Teraz bardzo podobają mi się takie drewniane. Znalazłam tutaj:http://www.jagodowykot.pl/dekoracje-lozeczka/

Gość gość
dostalismy z fisher prica z misiami karuzela śliczna lecz trzeba zainwestowac w dobre baterie :) ja jestem zachwycona a maly od poczatku bez problemu zasypia przy jej melodiach :) a w nocy mnie ratowla jak tylko sie przubudzil to wlaczylam i byl spokoj a maly zaraz zasypial :) wiec polecam chociaz osobiscie bym nie dala tyle za karuzele

Gość gość
ja nie mam wcale mały ma juz 4 miesiace i od niedawna spi w łózeczku wczesniej spał z nami w sypialni w lezaczku Tiny Love teraz wyrósł z niej w łożeczku tylko spi cała noc i nie zamierzam kupywac

Gość gość
kupować nie kupywać :) Można nic nie kupować i dziecka nie rozwijać :)

Gość gość
KupYwać to może nie, ale kupOwać warto.

Gość gość
Moje dzieci miały i lubiły. Pierwszą zupełnie zwykłą, nakręcaną, drugą reagującą na płacz dziecka/ klaśnięcie. Warto.