Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśkaaaaa123456543

Praca/okres co zrobić ??

Polecane posty

Gość kaśkaaaaa123456543

Chcę iśc do swojej pierwszej pracy i wszystko byłoby ok gdyby nie to że mam okres któy trwa 7 dni a przez 4 nie jestem w stanie wstać z bolu z lóżka. Juz próbowałam tabletek antykoncepcyjnych i nie mogę ich bra c bo wyprobowałam 4 rózne i po kazdych rzygam jak kot. Lekarz tylko mówi że taki mój urok i musze brac silne leki przeciwbólowe po których brzuch mnie nie boli ale nogi mam jak z waty. Tylko jak ja mam pracować w takim stanie ??!! Zastanawiam się czy można się jakoś dogadać z pracodawcą że przez 3 albo 4 dni w miesiącu nie będę w pracy ?? Czy na coś takiego może sie w ogóle zgodzić ??

Gość kaśkaaaaa123456543
no niech mi ktoś poradzi :(((

Gość kaśkaaaaa123456543
no ale ja nie otowrzę niczego własnego nie mam na to kasy, chce isc do pracy i nie wiem jak to zrobic przez ten pier###lony okres :(( czyli nie da się dogadac z pracodawcą na takie darmowe dni wolne ?

Gość paskuda26
nie sadze. ale zawsze mozesz isc na zwolnienie lekarskie.

No nie wiem, może spróbuj w sklepie np jakimś butiku. Mogłabyś za to chodzić w soboty, może ktoś się zgodzi.

Gość kaśkaaaaa123456543
no ale żaden lekarz nie będzie mi wypisywał co miesiąc zwolnienia L4 na 4 dni.

Gość kaśkaaaaa123456543
tydzień temu byłam na takiem rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy w sklepie, powiedziałam babce o tym moim okresie i o tym że moge pracować w weekendy to mnie wyśmiała i powiedziała żebym najpierw siebie do porządku doprowadziła a potem pracy szukała, ale jak to zrobic jak lekarze mówią że skoro tabsy na mnie nie działają to oni nie widza innego rozwiązania :/ no zaraz sie porycze normalnie :/

Gość paskuda26
to sie zatrudnij na pol etatu. latwiej ci bedzie odpracowac te wolne dni.

Gość kaśkaaaaa123456543
Na pół etatu czyli na 4 godziny i e niby na pół etatu tzn że w kilka dni będe pracowała po 8 h tak ? Tylko z drugiej strony pół etatu to w moim mieście jakieś 500 zł :/

Gość retione
o cos ty jakaś debilka że znajomych nie masz ?? popros o znajomego niech ci którys prace da i będzie se wolne robic jak bedziesz chciała, teraz kazdy kombinuje, pomysl troche ! bo w u obcego pracodawcy to pracy nie znajdziesz.

Gość Tralalalalala
Ja mam dokładnie to samo, tylko, że wciąż się uczę i mam problem, gdy muszę iść do szkoły. Okres też trwa mi 7 dni, a ból jest nie do zniesienia przez jakieś 3. Jak sobie radziłaś w szkole???

Gość kaśkaaaaa123456543
do szkoly po prostu nie chodziłam jak miałam okres, czasami wypadał w weekend więc było lepiej, szkołe skonczyłam mature zdałam bardzo dobrze. Ale teraz chce do pracy i wiem jak to zrobić :(( naprawdę zaczynam się załamywać ;((

Gość kaśkaaaaa123456543
*nie wiem

Gość ghctbyt
a robilas badania zanim lekarz przepisal ci tabsy?bo u nas jest taki zascianek,ze lekarze daja antykoncepty ktore dostali od firm kosmetycznych i zarabiaja na ich rozdawaniu i nie patrza w ogole na sklad. zrob najpierw badania, hormony itd no i zmien ginekologa.

Gość gvebaebharbh
a u ilu byłaś lekarzy? Bo to jest bardzo mocno nienormalne, że masz aż takie silne bóle. Powiedział ci chociaż lekarz dlaczego to się dzieje? A co do tabletek, to idź do dobrego ginekologa-endokrynologa, bo taki lekarz bankowo zleci szczegółowe badania hormonalne i dobierze tabletki, po których nie powinnaś mieć skutków ubocznych.

Gość kaśkaaaaa123456543
Byłam u trzech i każdy powiedział że mam za dużo nabłonka do złuszcenia w macicy i dlatego mam tak potężne skurcze. Przed tabsami wypisali badania na badanie krwi (krzepliwość/próby wątrobowe) pytałam sie jednego prawie ze łzami w oczach czy naprawde poza tabletkami antykoncepcyjnymi nie ma innego lekarstwa na to co mi jest to powiedział tylko że tabletki przeciwbólowe no i tyle sie dowiedziałam. Chyba sie przejde do tego endokrynologa.

Gość kaśkaaaaa123456543
a inny powiedział ze skoro po tabletkach anty wymiotuję to mam strasznego pecha bo takie uczulenie na tabsy zdarza się naprawde rzadko. No i weź tu człowieku sie nie załam :/

Gość mam podobny problem
hej mam podobny problem Łykałam różne przeciwbólowe tabletki w tym też na receptę Ostatnio lekarz mi tłumaczył że jak już zacznie boleć to tak naprawdę małe szanse ze cokolwiek zadziała dlatego trzeba zapobiegać Ginekolog podpowiedziała mi żebym na 3 dni przed okresem brała zwykłą polopirynę 1/2 tab rano i 1/2 wieczorem Muszę przyznać że zadziałało ból nie zniknął ale jest o wiele mniejszy tylko że polopiryna może powodować większe krwawienie w moim przypadku to nawet dobrze bo mam bardzo skąpe miesiączki

Gość kaśkaaaaa123456543
no już nie wspomnę o tym że mój okres jest bardzo obfity i od 3 lat leczę się przez niego na anemię.

Gość xxxxyyyzzz
Też będę miała taki problem, ale tylko 1 dzień... chyba że przez rok mi przejdzie, w co wątpię :/

Gość kaśkaaaaa123456543
taaa też słyszałam o tym że niewolno dopuścić do bólu i łyknąc cos kilka ndi wcześniej ale na mnie nic nie działa absolutnie nic poza mocnymi środkami przeciwbólowymi na receptę.

Gość xxxxyyyzzz
No ja dokładnie tak samo... od niedawna mam lek przeciwbólowy na receptę... i biorę 500mg na raz -.- (2 tabletki), ale jak sobie w pracy poradzę to nie wiem... ale to nie zmienia faktu ze i tak zdycham ;/

Gość dziwni ci lekarze jest mase
innych metod antykoncepcji ktore hamuja miesiaczke chocby ringi albo spirale, plastry, implanty i zastrzyki. dziwne ze zaden z lekarzy Ci tego nie zaproponowal chocby zeby sprawdzic czy dzialaja.

Gość xxxxyyyzzz
Ja już zastrzyk miałam robiony 3 miesiące temu i po prostu dostałam receptę a tabletki do tego, abym nie musiała mieć zastrzyków ;/ a np. na spiralę nigdy bym się nie zgodziła.

Gość kaśkaaaaa123456543
mówili mi o tym ale wszyscy twierdzili że skoro od hormonów w tabsach tak silnie wymmiotuję to po np. zastrzyku moge nie wstac z łóżka a spirale i plastry przecież tez mają hormony i to częśto w wiekszej ilości niż tabletki. W każdym razie lekarze odradzali.

Gość asssika
wspólczuje ci kochana bo też mam cięzkie miesiączki. ale wątpie ze znajdziesz takiego pracodawce, niestety nikt nie zrozumie co niektore kobiety przeżywaja w te trudne dni. taki nas los......

Gość kaśkaaaaa123456543
kiedys postanowiłam jechac do najbardziej zachwalanego lekarza w moim wojewodztwie wydałam 200 zł żeby uslyszeć że taki mój urok !

Gość kaśkaaaaa123456543
no i to mnie załamuje najbardziej :( tak strasznie chce pracować a jak rozmawiam na ten temat z pracodwcą to patrzy na mnie jak na wariatkę :/

Gość dziwni ci lekarze jest mase
tak ale plaster mozna w kazdej chwili odkleic tak samo jak wyjac rong. wkladki mozna spotkac takze dla kobiet ktore nie rodzily. jakbym miala taki problem to lapalabym sie wszystkiego bo niestety nie ma pracy chyba poza wlasnym biznesem gdzie co miesiac mozna miec kilka dni wolnego. poza tym zycie nie moze byc zalezne od bolu. trzeba trafic na dobrego lekarza ktory nie uprawia spychalstwa problemu tylko szuka przyczyny i go rozwiazuje albo zapobiega.