Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaplablablaplabla

Nienawiść do Warszawiaków

Polecane posty

Gość blaplablablaplabla

Od dziecka mieszkam w Warszawie i bardzo utożsamiam się z tym miastem. Nigdy nie czułam się lepsza przez to, ze mieszkam w stolicy. Kocham to miasto tylko dlatego, ze po prostu jest. Gdyby moim rodzinnym miastem był Kraków,Rzeszów czy Katowice, to darzyłabym je takim samym szacunkiem i miloscia jak Warszawę. I mimo to ze będąc, gdzieś poza granicami tego miasta, nie przechwalam sie moim pochodzeniem zbytnio, to gdy ktos spyta sie mnie skad jestem, a ja grzecznie odpowiem, ze z Warszawy, to w raz z tą odp zmienia sie stosunek tej osoby do mnie. Skąd taka nienawisc do Warszawiaków? Serio jestesmy tak zle wychowani, lansiarscy i chamscy?Czy naprawde tak bardzo 'zadzieramy nosa' ? Czy po prostu te uprzedzenia do nas sa jakąs dziwna niepotrzebną, wyimaginowaną zazdroscia? Jaki jest wasz stosunek co do tego tematu?

Gość wibrator nie zapładnia
nie przejmuj się, źle wychowane są te przyjezdne buraki, nie my :)

Gość blaplablablaplabla
tez prawda

blablablabl.... ale zauważ że to dotyczy nie tylko Warszawy, ale ogólnie dużych miast, jak np. ktoś z krakowskiej wsi do Krakowa przybywa, albo spod łódzkiej wsi do Łodzi to identycznie psioczą, ale wydaje mi się że wynika to w dużej mierze z kompleksów.

Gość ja zauwazylam u mnie w pracy
takie zjawisko, wszyscy przyjezdni ( jest kilka osob z małych miejscowosci) maja jakis kompleks i problem z tym iz pochodza z malej miejscowosci i czesto slysze niby zartem tekst "ty warszawianka" totalny idotyzm

do mnie niektórzy syrenka mówili hahahhahah :D

Gość joijio
Mysle, ze sami warszawiacy wmawiaja sobie takie bzdury, bo ja jestem z Poznania i nigdy nie slyszalam, aby ktos z nienawiscia wypowiadal sie o warszawiakach:O A jesli chodzi o czucie sie klepszym, to faktycznie dziwne by bylo, abys czula sie lepsza, bo warszawa to chyba najbrzydsza stolica europejska:D

"warszawa to chyba najbrzydsza stolica europejska" ale jad wylać musiała :O hipokrytka :classic_cool:🖐️

Do Warszawiaków nic nie mam ale to przyjezdne ścierwo które po dwóch latach mieszkania w stolicy mówi o sobie warszawiak to najwieksze snoby

a mnie śmieszą i nawet wkurwiają z deczka ci co nazywają Warszawę warszafką, nie mając pojęcia jakie to słowo ma znaczenie :O

Gość jassminee
taaa, wszyscy chcielibyście tu przyjechać, zostańcie sobie na waszych wsiach

Gość joijio
ale jad wylać musiała jesli to jest dla ciebie jad, to juz naprawde twoja sprawa:D Stwierdzam tylko fakty

a i owszem, bylam kilka razy w warszawie i spotkalam tam bardzo chamskich ludzi.. stalam z bagazem chyba z pol godziny mimo ze autobusy jechaly chyba co 5 minut na lotnisko.. zadna tlusta malpa nie chciala nas przepuscic, wszyscy sie przepychali, popychali mnie.. az sie wkurzylam i powiedzialam im kilka nie milych zdan jak zamawialam kawe to babka tez byla albo ograniczona albo pierdzielnieta.. nie dosc ze przyniosla mi cos czego nie zamawialam to potem jeszcze miala do mnie pretensje.. a przy zaplacie to juz nie powiem, poprosilismy ja o rachunek a ta sie odworcila i mowi przeciez slysze! i tak siedzielismy az jej sie w koncu dupe zechcialo ruszyc.. powiedzialam jej ze juz wiecej tam nie przyjde, bo maja bardzo nie mila obsluge i jesli mysli ze jest lepsza bo z Warszawy to sie grubo myli

Masz racje, nie przechwalaj sie , bo nie ma czym, serio. Nie czuje nienawisci do Warszawiakow, wrecz przeciwnie współczuje Wam. mieszkacie prawie pod ruskimi, macie sredniowieczne poglady, rozpamietujecie przeszłos, chocby coroczne "powstanie warszawskie" Whu cares? Dali dupy, a wy wciaz kreujecie ich na bohaterow... Dla mnie Warszawa stoi w miejcu, a nawet powiedzialabym tkwi w przeszlosci, nie rozwija sie jak inne miasta.

Gość blaplablablaplabla
A jednak widzicie zdania sa podzielone... Wiec jednak chyba nie do konca tak jest, ze mamy urojenia.

Gość blaplablablaplabla
Wydaje mi sie, ze tak naparwde chamstwo jest wszedzie, a tak jak juz wczesniej ktos stwierdzil, wszystko zalezy od tego, jakim jest sie czlowiekiem. Dziewczyno portugalczyka - Trafilas na czlowieka nieuprzejmego, ale zapewniam cie, ze gdybym ja sprzedawala Ci kawe, to z pewnoscią nie sprawialabym Ci takich problemow! :)

Gość sdfghjkgfddf
nie mamy urojen:) to zazdrosc- tak jak ta laska co pisze ze to najbrzydsza europejska stolica, a porownanie pewnie ma zadne, no chyba ze ogladanie zdjec stolic europy w necie. A ja mam i to spore i warszawa architektonicznie jest z dupy pomyslala ale nie jest jakims koszmarem:) Czepianie sie do powstania warszawskiego- no to trzeba byc albo idiota albo ignorantem. Gardze wszystkimi ktorzy nie znajac mnie ani mojego miasta wypowiadaja sie zle o warszawiakach. I na pewno Was zle potraktuje jak tu Wasza noga postanie ;]

Gość blaplablablaplabla
Aha i Gab(rysiu) moglabys podac przykład naszych sredniowiecznych poglądów? Czy moze w tej chwili nie mozesz sobie przypomniec???

A wiecie, ze to jedyne miasto gdzie zabytki wybudowali dopiero po wojnie?:D Skoro juz budowali od nowa to mogli sie bardziej postarac architektonicznie, a nie tak bez ładu i składu.

Gość a ja jestem napływowa
i wcale nie ustępuję kulturą Warszawiakom rodowitym, mam szacunek do każdego człowieka, chyba, że sobie nie zasłuży bardzo lubię Warszawę, jest tam wielu świetnych ludzi a nie wszyscy napływowi to zło, zapewniam, dzielenie ludzi na jakieś kategorie ze względu na pochodzenie jest totalnie niesprawiedliwe

bo durna pizdo to jedyne miasto które ucierpiało na taką skalę. Świadczy to o odwadze i poczuciu godności i wolności .

Warszawa , Warszawa , Warszawa , Warszawa , Warszawa , Warszawa CWKS LEGIA !!!

Gość fgfrtrtrt
w Krakowie największe buraki? a to niby dlaczego? wypraszam sobie