Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tu to tam 456

Chce zdobyc wykształcenie i zrobic kariere w Anglii. JAK?

Polecane posty

Gość to tu to tam 456

jw

Gość kroczka
Czasem nie wiaż się z Polakiem, ktory sam jest na dorobku. Zwiąż się z fajnym Anglikiem, ktory nieba Ci przychyli :D Bedzie Ci łatwiej i nauczyć sie języka i wejść w odpowiednie środowisko Wiem z doświadczenia! :) :) :)

Gość to tu to tam 456
i to ma byc recepta? ja sama chce do tego dojsc, pewnie nie wykluczam zwiazku :) z kimkolwiek ale co mam zrobic zeby miec super prace: nie w sklepie, nie jako kelnerka, nie na zmywaku. Chciałabym pracowac w turystyce. Co mam zrobic?

Gość kroczka
To nie jest recepta na wszystko, wiadomo, że do reszty musisz dojść ciężką pracą. Jest to jednak spore ułatwienie jak nigdy nie planujesz wracac do Polski. :)

Gość to tu to tam 456
przypuszaczam. ja sie czuje diabelnie samotna. ale jak samemu dojsc do tego?

Gość to tu to tam 456
a w ogole ktory anglik chciałby mnie? :( zaden.

Gość mimiiiiiii
Kariery to ty na pewno nie zrobisz, najpierw naucz sie poprawnej ortografi- ANGLII sie pisze dwa i>

Gość to tu to tam 456
a przez ile I napisałam Anglii Matole? przez 3? idz na studia- a czy tj gwarancja ze bede miec naprawde fajna prace?

Gość to tu to tam 456
chciałabym sie napewno nauczyc innego jezyka, sam ang chociaz wiem ze moj jest dobry nie wystarczy. Mysle o wloskim. Poza tym chciałabym skonczyc kursy bo na studia nie mam kasy. Musze splacic jeszcze kredyt studencki w PL :/

Gość ja natomiast...........
Będę mieć mężna Anglika 😍

Gość to tu to tam 456
Zanim tu przyjechałam to też miałam takie marzenie, ale rzeczywistosc mnie utwierdziła ze nie ma ani w PL ani tu zadnego mezczyzny ktory byłby mna zainteresowany, mimo ze widziałam juz troche "dziwnych' par :(

Gość kroczka
Trochę więcej wiary w siebie! :) Widziałaś jak wyglądają te ich kobiety? Nawet nie wiesz jak my Polki jesteśmy przez Anglików doceniane! Mój ukochany nie może wyjsc z podziwu ze potrafie mu ugotowac i docenia kazde moje najmniejsze staranie! Jego koledzy ciagle sie pytaja czy nie mam polskich kolzanek :) Nie oczekuje zebym sie dla niego poswiecala i mi uslugiwala W koncu mam czas na kursy i college A u naszych rodakow ciagle jeszcze pokutuje stereotyp matki - polki Czesto nie szukaja sobie kobiety partnerki ale drugiej mamusi I jeszcze bezczelnie obrazaja nas Polki!! Ciagle malo - a to za gruba, a to to a to tamto Bylam wczesniej w UK 3 lata z innym partnerem i nie moglam wyrwac sie z marazmu Pracowalam ponad sily a n codziennie po 10h spedzonych na nogach i ciezkiej harowceoczekiwal ze jeszcze ugotuje mu obiadek i ciagle bede cwierkajaca i pelna energii Pffffffffff NIGDY WIECEJ!!!!!!!!

Gość nsidnidndsdsnd
kroczka, ile masz lat? Ale ja nie jestem ładna :( chyba. chociaz widziałam brzydsze dziewczyny z chlopakami.

Gość kroczka
26 :) Więc wcale nie tak mało :D

Gość nsidnidndsdsnd
ja mam 23 i jestem samotna tu jak diabli. tak bardzo chciałabym miec chłopaka tutaj- co mam zrobic? czego sie uczysz w collegu?

a po co ci inny jezyk? wiekszosc brytyjczykow i tak zna jeden. koniecznie musisz zaczac od studiow, ale nie zadne jezykowe bzdury tylko takie po ktorych jest praca z dobra pensja. no chyba, ze masz pomysl na jakis interes, to nawet jeszcze lepiej.

Gość nsidnidndsdsnd
ale ja nie jestem wiekszosc brytyjczykow :) bo jezyki to podstawa. a jaki kierunek jest Twoim zdaniem dobry? oczywiscie wszytskie scisle odpadaja w moim przypadku jak informatyka, matematyka etc.

Gość nsidnidndsdsnd
czyli to ze mam licencj nic tu nie znaczy i musze zaczac od poczatku? moze od collegu?

Gość cocos nucifera
z czego masz ten licencjat?

Gość nsidnidndsdsnd
i to jest najsmieszniejsze- z ang.

Gość cocos nucifera
i w jakim miescie w anglii jestes?

Gość nsidnidndsdsnd
Brighton

Gość cocos nucifera
hmm, ale po co chcesz zaczynac od koledzu? mysle, ze moglabys spokojnie zrobic studia magisterskie tutaj. w anglii trwaja zazwyczaj rok tylko. problemem moze byc tych ich cena. zalezy od uczelni i kierunku cena jest od okolo 4000funtow wzwyz. ja od wrzesnia bede studiowac kierunek biznesowy (magisterka) a licencjat zrobilam raczej jezykowy - tez w anglii. teraz mam wlasnie rok przerwy w czasie ktorej oszczedzam pieniadze na moje studia a kosztuja one 5500funtow.... jak chcesz to moge ci podrzucic pare linkow gdzie mozna wyszukiwac rozne kierunki magisterskie, ja moj kierunek tak wlasnie znalazlam :)

Gość huihiu
kroczka, sugerujesz, aby kierowac sie wyrachowanie i wyjsc za ustawionego Brytyjczyka, aby bylo latwiej w zyciu?:D

Gość nsidnidndsdsnd
ale ja mam licencj z Polski- watpie zeby to uznali na mgr. Pomyslalam zeby najpierw zaczac od collegu- nie wiem w sumie czy to dobry pomysł. Narazie robie kurs ESOL skills for life- ale poziom jest tragiczny mimo ze to najwyzszy. Podrzuc, pewnie.

Gość nsidnidndsdsnd
ale z czwgo dokladnie masz licencjat?

Gość nsidnidndsdsnd
poza tym nie mam IELTS-a a tego chyba oczekuja i wyniki z matury nnie?