Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały z wielkiem

dziewczyny które nie oddają pierścionków zaręczynowych przy zerwaniu

Polecane posty

Gość oldfemina
poznać chama po pazerności !

Gość teraz wiem że należy walić
i dawać jak najmniej bo wtedy nie żal zrywać

Gość wiara kobiet że ich picza
jest bezcenna poraża

Gość u Polek chamstwo i prostota
to norma, a u Góralek to cnota - dlatego współczuję Farellowi.

Gość dfsfg
ale pyt chyba nie było czy uważamy że mają nam płacić za sex tylko czy oddawać pierścionek? ja za te wiele lat tez mu dużo nakupowałam na rózżne okazje, zrzucałam sie na wesele dla jego rodziny i juz widze jakby mi oddał. a pazerne i dusigrosze i skąpiradła to włąsnie chłopy są największe. "po co ci to sramto owamto" czy jak wy cos kupujecie to was sie wasze kobiety pytają po co albo wam liczą? chyba nie. faceci skąpiradła

Gość rózówy Heniek
dobry męski odbyt jest tańszy i bardziej ścisły w eksploatacji niż damska picza.

Gość Dmjtmjtm
Najlepiej spisać intercyze narzeczeńska:) A tak na poważnie to pierścionek zareczynowy powinno się oddać. Ja oddalam bo uważałam że tak trzeba.

Gość ja nie oddalam, ale chcialabym
niestety zeby mu go oddac musialabym sie z nim spotkac, a po niewaz na razie jest to niemozliwe to nie oddaje. Jezeli kiedys przyjedzie i bedzie chcial sie zobaczyc to wtedy mu oddam pierscionek, ale tylko pierscionek, innych prezentow nie. Mi tez nikt nie odda 3 lat mojego zycia i tego co przeszlam.

A ja dostałam pierścionek zaręczynowy na urodziny. Też nie oddałam, bo potraktowałam to jak prezent, A poza tym po co jemu ten pierscionek? Następnej da ten sam?

Pierścionek zaręczynowy oddałam, bo to symbol, kolczyków nie, bo niby czemu? on też mi nie oddawała prezentów ode mnie (np butów na motor, co kosztowały więcej niż te kolczyki) Nie powinno oddawać się prezentów - poza tym nieszczęsnym pierścionkiem, bo jak pisałam, to nie prezent, tylko symbol

Gość qixbkj
uważam, że ten co odchodzi wszystko zostawia

To zaręczynowy czy na urodziny??? Tak jest przyjete w zasadach savoir-vivre'u, że dziewczyna zrywajaca zaręczyny oddaje pierścionek. Po prostu. Ma to świadczyć o jej klasie.

oświadczył mi się na urodziny, a co do klasy to nie dajmy się zwieźć demagogicznym przesądom. Klasę mam niezależnie czy pierścionek oddam czy zatrzymam. Nie oddaje pierścionków, bo mam pamiątkę. Niedługo będę ich miała całą kolekcję :D

Gość a ja nie oddałam pierścionka
gdyż mój były wisiał mi 1000 zł i nie miał zamiaru oddać, więc pierścionek sprzedałam i w ten sposób odzyskałam część długu :classic_cool:

Gość JEST ZASADA
JAK KOBIETA ZRYWA ZARĘCZYNY - ODDAJE PIERSCIONEK JAK MĘŻCZYZNA ZRYWA ZARĘCZYNY - PIERŚCIONEK ZOSTAJE U KOBIETY proste?

Gość kobiety tego nie rozumieją
za proste są aby pojąć proste zasady

Gość Dorian Ygrecki
kobiety są zachłanne i tylko dzięki męzczyznie może utrzymać się w ryzach zasad moralnych. Kiedy nie ma pana potrafi się rozhulać całkiem ...

jak ktoś z kimś jest 5 lat np. to trochę się tego nazbiera więc co... Pierścionek bym oddała ale reszty ,,prezentów''nie;) Może jeszcze oddac pieniądze za wspólne kino itp.:)

Gość tak, zachłanność
to główna cecha każdej nieomal kobiety.

Gość heheheeeeee
ja mojemu bylemu mężowi nie oddałam obrączki mimo iż chciał :P sprzedałam ją razem z pierścionkiem zareczynowym :P i dostałam zawrotna kwotę 190 zł hehe tyle warte było moje małżeństwo :P poza tym ja nigdy nic nikomu nie oddaję, skoro dał to dal, ja tez nie zabieram tego, co dałam facetom :P

ale jaka nieuczciwosc? dostalałam coś w prezencie, nie wymusilam tego, daczego mam rządać zwrotu? sama zwrotów nie rządam, wiec o co kaman? MOŻE zastanowilabym sie gdybym dostała jakis prezent za nie wiem 10 tyś, ale oddawać coś za 1,5 tyś? to ja też mam rządać zwrotu kasy za wakacje, moze nawet wystawic rachunek za mieszkanie u mnie? smieszne

Gość prawiczek z warszawy
Ja bym niczego nie żądał ale 1,5 tys zł to kawał forsy.

Gość drogie prezenty daje się
tylko komuś o kim się myśli że będzie członkiem rodziny. Jasne ?!

Gość dżaga dżigga
jak gościu jest kasiasty to dla niego dać taki pierścionek jak splunąć

hmm wydaje mi sie ze w dziesiejszych czasach pierscionek za 1,5 zł to dosc optymalne... i KAŻDY może sobie na niego pozwolić (nawet facet zarabiający 2 tyś, gdyż decyzja o spedzeniu życia z dana osoba powinna byc przemyślana wiec nic nie stoi na przeszkodze temu, zeby przez kilka mieś pooszczedzac, wszak jest to symbol na lat kilkadziesiąt) a jesli ktoś zarabia mniej... (2 tyś to tez nie dużo) to powinien najpierw pomyslec o lepszej pracy ;) dopiero potem brac sie za zakladanie rodziny

Gość sóbstancja
ciekawe

Mój ex nie chciał przyjąć pierścionka. Powiedział żebym sobie zatrzymała na pamiątkę, ale powiedziałam mu, że spuszczę w toalecie, jak go nie weźmie, wiec go zabrał. A obrączki, które były kupione dla nas, nosi już z inną. Ciekawe czy mój pierścionek też jej dał.

Gość aleksandratorun
Hmm to zalezy jak sie rozstalismy. Jesli przez moje zachowanie czy przez to,ze nam po prostu nie wyszlo to grzecznie bym mu go oddala, a jesli przez to,ze mnie zdradzil czy zrobil mi krzywde wtedy wymyslilabym jakis numer tak,ze by mu oko zbielalo.