Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona strasznie

TEST POZYTYWNY A PLAMIENIE .

Polecane posty

Dziewczyny prosze o pomoc w sensie -jak wiecie to doradzcie. Czy to normalne jestem w 30 dc , wczoraj zrobilam test pozytywny, ale od 2 dni mam lekkie plamienie typu kawa z mlekiem- lososiowe i bole podbrzusza lekkie jak na okres. Martwia mnie te plamienia co one moga zwiastowac? Czy to znaczy, ze jest cos nie tak?

Gość a powinnas
miec teraz termin okresu,bo czasami w terminie pokazuja sie takie lekkie plamienia,dopuki nie sa czerwone,żywa krew to raczej dobrze,ale zawsze lepiej wybrac sie do lekarza:)

Dziekuje Ci za odpowiedz, moj okres wacha sie 27-30 dni czyli te uplawy przypadaja na czas @. Wiesz jak to jest z tymi lekarzami i to chyba za szybko na wizyte ,nie wiem to moja 1 ciaza .

Hej, są 2 możliwości albo plamienie poprzedzające poronienie albo jeśli to jest faktycznie przy okazji daty @. Ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala sprawdzić. Na początku ciąży też miałam takie jasne upławy, uspokoiło się a za 2-3 dni znów. Okazało się, że jestem w zagrożonej ciąży. Za 1,5 m-ca mam termin porodu ale gdybym w czas nie zareagowała to nie wiem czy bym miała maleństwo. Trzymam kciuki by wszystko było ok.

Gość cccxcdvvsd
jesli plamienia nie sa czysta krwia to jest to pewnie plamienie implantacyjne(czy jakos tak) i to calkiem normalne. Ja tez tak mialam i wzielam najpierw to za okres, ale okazalo sie ze to nie to :) jesli po kilku dniach minie nie masz sie czym martwic, a juz teraz zarejestruj sie do lekarza

ja tak miałam, z tym że wcześniej miałam poronienia i lekarz kazał mi leżeć plackiem , do tego leki. Leżałam ponad tydzień. Ciąże donosiłam:)

Kochane naczytalam sie tu i tam roznych rzeczy jak to na necie i tylko w panike wpadlam, dlatego pytam sie Was bo moze ktoras tak miala i wie ze swojego doswiadczenia. Ja wlasnie myslalam, ze @ sie rozkreca, tylko te uplawy maja inny kolor. Na pogotowiu to pewnie mnie wysmnieja nie wiem czy od zaplodnienia jest to nawet 2 tydzien, czyli dla nich to pewnie nie nazywa sie ciaza. W poniedzialek polece po skierowanie na bete bo tylko z tym testem pozytywnym to ja nawet nie jestem pewna na 100%.

Gość plamienie..
w tak wczesnej ciazy oznacza zazwyczaj niedobor progesteronu. udaj sie jutro do lekarza to najprawdopodobniej przepisze ci tabl luteine albo duphaston.

A dziewczyny czy to wasze plamienie tez bylo tak wczesnie?

w tak wczesnej ciazy oznacza zazwyczaj niedobor progesteronu - dokładnie. Na tym etapie ciązy nic sie nie da zrobić, leki i leżenie az plamienie minie. Powodzenia.

Dziewczyny to jest plamienie doslownie sporadyczne widoczne tylko na papierze leciutko berzowe. Teraz to mam dyla, ile mam czasu, az stanie sie cos zlego, to dzis 3 dzien i mialam tylko lekko zabarwiony sluz z rana pomocyyyyyyy A dopiero jutro moge dzialac i boje sie, ze bez bety z testem w rece lekarz mnie wysmieje

Gość Ja mala mi
Nie wysmieje. bylam w podobnej sytuacji. Dostalam leki i zwolnienie. na następny dzień miałam zrobić będę i obserwować się. u mnie niestety skończyło się poronieniem. druga ciąża mimo planienia szczesliwie donoszona.

Gość Ja mala mi
Bete oczywscie. sorry za błędy.pisze z telefonu.

Ja mala mi- a czy Twoje plamienia tez przypadaly na termin @ czy pojawily sie pozniej?

Gość plamienie..
wiem ze ci ciezko ale postaraj sie nie popadac w panike. idz jutro do lekarza , dostaniesz leki. zrob bete jak pisza dziewczyny. plamienia sie czesto zdazaja i nie zawsze onczy sie poronieniem. zazwyczaj tak jak pisalam wystepuje niedobor progesteronu. to jest hormon ktory podtrzymuje ciaze do momentu az bedzie lozysko. w szpitalu dzis i tak nic lekarze nie zrobia bo to za wczesna ciaza i najprawdopodobniej nawet na usg nic nie bedzie widac. poloz sie teraz i odpoczywaj a jutro do lekarza. wszystko bedzie dobrze !!!!!!

Plamienie dziekuje za pocieszenie i slowa otuchy tak tez zrobie

Gość Ja mala mi
W pierwszej poronionej ciąży były wcześniej a w drugiej utrzymanej przypadły na termin okresu. bylam pewna że to koniec ale udało się. Corcia spi koło mnie. ma już 7 miesięcy.

Dziewczyny dzieki za dobre rady i jedyne o co moge prosic to trzymajcie kciuki

Gość czasami tak jest
ze w dniu spodziewanej @ sa uplawy 2-3 dniowe, ale to wszystko i nie swiadczy to o niczym niebezpiecznym.